Geld. Foto: iStock / darkojow

Moederbedrijf Cibatax betaalt gemeenten jaren na faillissement toch schadevergoeding

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Het faillissement van het Eindhovense taxibedrijf Cibatax in 2015 bezorgde de zes betrokken gemeenten 1,2 miljoen euro extra kosten voor vervangend vervoer. Deze gemeenten krijgen nu – zes jaar later – alsnog een schadevergoeding.

Cibatax was in de gemeenten Eindhoven, Best, Waalre, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Veldhoven verantwoordelijk voor het Taxbus-vervoer voor ouderen en mensen met een beperking. Toen het bedrijf zes jaar geleden failliet ging, weigerde moederbedrijf Holding Baetsen in strijd met de afspraken te zorgen voor de voortzetting van het vervoer.

De opdracht werd uiteindelijk overgenomen door reservekandidaat Connexxion. De kosten kwamen hiermee echter 1,2 miljoen euro hoger uit voor de gemeenten dan bij het contract met Cibatax.

Nadat Holding Baetsen begin dit jaar aansprakelijk werd gesteld voor de geleden schade en het bedrijf in hoger beroep ging tegen deze uitspraak, kreeg de onderneming een schikking aangeboden. Dit werd gedaan ter vermijding van een nieuwe en langdurige rechtszaak over de exact geleden schade.

Schikkingsvoorstel geaccepteerd

Deze missie is geslaagd. Het Eindhovens Dagblad meldt namelijk dat het moederbedrijf van Cibatax het schikkingsvoorstel heeft geaccepteerd. Na jaren komt er hiermee een einde aan deze zaak. Hoe hoog de schadevergoeding is, is in onderling overleg besloten en is niet openbaar gemaakt. De gemeenten dreigden eerder om opnieuw naar de rechter te stappen om de geleden schade te claimen, mochten de partijen er niet samen uitkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Moederbedrijf Cibatax betaalt gemeenten jaren na faillissement toch schadevergoeding | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Moederbedrijf Cibatax betaalt gemeenten jaren na faillissement toch schadevergoeding

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Het faillissement van het Eindhovense taxibedrijf Cibatax in 2015 bezorgde de zes betrokken gemeenten 1,2 miljoen euro extra kosten voor vervangend vervoer. Deze gemeenten krijgen nu – zes jaar later – alsnog een schadevergoeding.

Cibatax was in de gemeenten Eindhoven, Best, Waalre, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Veldhoven verantwoordelijk voor het Taxbus-vervoer voor ouderen en mensen met een beperking. Toen het bedrijf zes jaar geleden failliet ging, weigerde moederbedrijf Holding Baetsen in strijd met de afspraken te zorgen voor de voortzetting van het vervoer.

De opdracht werd uiteindelijk overgenomen door reservekandidaat Connexxion. De kosten kwamen hiermee echter 1,2 miljoen euro hoger uit voor de gemeenten dan bij het contract met Cibatax.

Nadat Holding Baetsen begin dit jaar aansprakelijk werd gesteld voor de geleden schade en het bedrijf in hoger beroep ging tegen deze uitspraak, kreeg de onderneming een schikking aangeboden. Dit werd gedaan ter vermijding van een nieuwe en langdurige rechtszaak over de exact geleden schade.

Schikkingsvoorstel geaccepteerd

Deze missie is geslaagd. Het Eindhovens Dagblad meldt namelijk dat het moederbedrijf van Cibatax het schikkingsvoorstel heeft geaccepteerd. Na jaren komt er hiermee een einde aan deze zaak. Hoe hoog de schadevergoeding is, is in onderling overleg besloten en is niet openbaar gemaakt. De gemeenten dreigden eerder om opnieuw naar de rechter te stappen om de geleden schade te claimen, mochten de partijen er niet samen uitkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.