Elektrische rolstoel. Foto: iStock / Teichert

Voordeelpas moet wmo’ers stimuleren om met het OV te reizen

Binnen deze opdracht maken tenminste 900 Wmo-reizigers gebruik van een rolstoelvoertuig. Foto ter illustratie. Foto: iStock/Teichert

De gemeenten in de regio Noordoost-Brabant willen dat wmo-pashouders vaker van het openbaar vervoer gebruikmaken. Met de zogenoemde ‘Voor Elkaar Pas’ krijgen gebruikers van de regiotaxi daarom de kans om gedurende twee jaar voordelig en gemakkelijk bussen en treinen in de regio te pakken. 

Het gaat om een pilot waarbij de gemeenten wmo-pashouders van november 2021 tot en met november 2023 financieel tegemoet komen als zij de pas aanschaffen, schrijft het lokale medium DTV Nieuws. Wethouder Maarten Prinssen van de gemeente Uden legt uit dat zij het belangrijk vinden dat inwoners die gebruik maken van het wmo-vervoer zo lang mogelijk mobiel blijven en overal zelfstandig naartoe kunnen reizen.

Met deze pas willen de gemeenten hen stimuleren om gebruik te maken van het OV en de buurtbus. De kosten voor het gebruik van de Voor Elkaar Pas bedragen jaarlijks 60 euro. De gemeenten nemen hier een deel van voor hun rekening. Gebruikers betalen daardoor uiteindelijk een eigen bijdrage van 25 euro. Dit bedrag wordt in het tweede jaar verhoogd naar 40 euro.

Inbegrepen begeleiderspas

Met de pas kunnen mensen onbeperkt reizen in Brabant met bussen van Bravo en in Nijmegen met de bussen van Breng. Ook kunnen ze onbeperkt met de trein reizen tussen Boxmeer en Nijmegen. Reizigers die niet alleen willen reizen kunnen met een VEP-begeleiderspas, die inbegrepen zit in het abonnement, iemand meenemen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Voordeelpas moet wmo’ers stimuleren om met het OV te reizen | TaxiPro
Elektrische rolstoel. Foto: iStock / Teichert

Voordeelpas moet wmo’ers stimuleren om met het OV te reizen

Binnen deze opdracht maken tenminste 900 Wmo-reizigers gebruik van een rolstoelvoertuig. Foto ter illustratie. Foto: iStock/Teichert

De gemeenten in de regio Noordoost-Brabant willen dat wmo-pashouders vaker van het openbaar vervoer gebruikmaken. Met de zogenoemde ‘Voor Elkaar Pas’ krijgen gebruikers van de regiotaxi daarom de kans om gedurende twee jaar voordelig en gemakkelijk bussen en treinen in de regio te pakken. 

Het gaat om een pilot waarbij de gemeenten wmo-pashouders van november 2021 tot en met november 2023 financieel tegemoet komen als zij de pas aanschaffen, schrijft het lokale medium DTV Nieuws. Wethouder Maarten Prinssen van de gemeente Uden legt uit dat zij het belangrijk vinden dat inwoners die gebruik maken van het wmo-vervoer zo lang mogelijk mobiel blijven en overal zelfstandig naartoe kunnen reizen.

Met deze pas willen de gemeenten hen stimuleren om gebruik te maken van het OV en de buurtbus. De kosten voor het gebruik van de Voor Elkaar Pas bedragen jaarlijks 60 euro. De gemeenten nemen hier een deel van voor hun rekening. Gebruikers betalen daardoor uiteindelijk een eigen bijdrage van 25 euro. Dit bedrag wordt in het tweede jaar verhoogd naar 40 euro.

Inbegrepen begeleiderspas

Met de pas kunnen mensen onbeperkt reizen in Brabant met bussen van Bravo en in Nijmegen met de bussen van Breng. Ook kunnen ze onbeperkt met de trein reizen tussen Boxmeer en Nijmegen. Reizigers die niet alleen willen reizen kunnen met een VEP-begeleiderspas, die inbegrepen zit in het abonnement, iemand meenemen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.