Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Zuidwest-Friesland wil wmo- en leerlingenvervoer gunnen

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

De gemeente Zuidwest-Friesland zet zowel het leerlingenvervoer als het wmo-vervoer in de markt. Het gaat om twee losse opdrachten. Het leerlingenvervoer zal op 1 augustus 2022 van start gaan en het wmo-vervoer op 1 oktober. Beide opdrachten hebben een looptijd van ten minste vier jaar.

De contracten voor het leerlingen- en wmo-vervoer met de huidige opdrachtnemers lopen in augustus af en worden daarom opnieuw in de markt gezet. De opdrachten betreffen zowel de regie als de uitvoering van het vervoer. Onder regie wordt het aannemen van ritten, de ritplanning- en registratie, klachtenafhandeling en de informatieverschaffing naar alle betrokkenen verstaan.

Momenteel maken er rond de 200 kinderen gebruik van het leerlingenvervoer en op 31 december 2021 waren er 3.269 wmo-pashouders. Over het hele jaar 2021 werden er 66.602 wmo-ritten gereden in de gemeente Zuidwest Friesland. Voor de coronacrisis in 2019 waren er 3.412 pashouders en werden er 87.130 wmo-ritten gereden.

40 procent van de ritten elektrisch of op waterstof

Inschrijvingen voor het leerlingenvervoer kan tot uiterlijk 4 maart 2022 13:00 ingediend worden en worden voor zestig procent beoordeeld op kwaliteit. Er kunnen hierbij elk twintig punten verdiend worden met de tijdige borging van capaciteit, kennis van gedragskenmerken en uitingen van kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer, communicatie, stiptheid en duurzaamheid. Als eis geldt dat op 31 juli 2023 minimaal 40 procent van de ritten met elektrische of waterstof aangedreven voertuigen worden gereden. Er kunnen meer punten verdiend worden als er meer duurzaamheid wordt gerealiseerd.

Voor het wmo-vervoer kan ingeschreven worden tot 25 april 13:00 uur. Inschrijvingen worden beoordeeld op prijs en kwaliteit. Prijs weegt hierbij met zestig procent het zwaarst mee tegenover de veertig procent voor kwaliteit. Onder kwaliteit valt allereerst de implementatie van de opdracht, waar 35 van de 100 punten mee verdiend kunnen worden. Verder kunnen er nog 25 punten verdiend worden met zowel stiptheid als klachtbehandeling en vijftien punten met duurzaamheid. Bij dit vervoer moet in 2030 minimaal 40 procent van de ritten met elektrische of waterstof aangedreven voertuigen worden gereden. Ook hierbij worden er meer punten gegeven als er sprake is van meer duurzaamheid.

Looptijd van zes en zeven jaar

De gemeente kan het contract voor het leerlingenvervoer na de vaste looptijd van vier jaar nog maximaal drie keer met één jaar verlengen. De intentie van de gemeente voor het wmo-vervoer is om de opdracht na vier jaar nog met twee jaar onder gelijke voorwaarden te verlengen. De reden dat de gemeente overeenkomsten voor zeven en zes jaar wil aangaan is om de opdrachtnemers tijd te geven om investeringen op het gebied van duurzaamheid terug te verdienen. Bovendien wil de gemeente hiermee continuïteit waarborgen en een betere en constantere dienstverlening. De gunningsbeslissing voor het het leerlingenvervoer wordt op 29 maart 2022 bekendgemaakt. Voor het wmo-vervoer is dit op 1 juni 2022.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Zuidwest-Friesland wil wmo- en leerlingenvervoer gunnen | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Zuidwest-Friesland wil wmo- en leerlingenvervoer gunnen

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

De gemeente Zuidwest-Friesland zet zowel het leerlingenvervoer als het wmo-vervoer in de markt. Het gaat om twee losse opdrachten. Het leerlingenvervoer zal op 1 augustus 2022 van start gaan en het wmo-vervoer op 1 oktober. Beide opdrachten hebben een looptijd van ten minste vier jaar.

De contracten voor het leerlingen- en wmo-vervoer met de huidige opdrachtnemers lopen in augustus af en worden daarom opnieuw in de markt gezet. De opdrachten betreffen zowel de regie als de uitvoering van het vervoer. Onder regie wordt het aannemen van ritten, de ritplanning- en registratie, klachtenafhandeling en de informatieverschaffing naar alle betrokkenen verstaan.

Momenteel maken er rond de 200 kinderen gebruik van het leerlingenvervoer en op 31 december 2021 waren er 3.269 wmo-pashouders. Over het hele jaar 2021 werden er 66.602 wmo-ritten gereden in de gemeente Zuidwest Friesland. Voor de coronacrisis in 2019 waren er 3.412 pashouders en werden er 87.130 wmo-ritten gereden.

40 procent van de ritten elektrisch of op waterstof

Inschrijvingen voor het leerlingenvervoer kan tot uiterlijk 4 maart 2022 13:00 ingediend worden en worden voor zestig procent beoordeeld op kwaliteit. Er kunnen hierbij elk twintig punten verdiend worden met de tijdige borging van capaciteit, kennis van gedragskenmerken en uitingen van kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer, communicatie, stiptheid en duurzaamheid. Als eis geldt dat op 31 juli 2023 minimaal 40 procent van de ritten met elektrische of waterstof aangedreven voertuigen worden gereden. Er kunnen meer punten verdiend worden als er meer duurzaamheid wordt gerealiseerd.

Voor het wmo-vervoer kan ingeschreven worden tot 25 april 13:00 uur. Inschrijvingen worden beoordeeld op prijs en kwaliteit. Prijs weegt hierbij met zestig procent het zwaarst mee tegenover de veertig procent voor kwaliteit. Onder kwaliteit valt allereerst de implementatie van de opdracht, waar 35 van de 100 punten mee verdiend kunnen worden. Verder kunnen er nog 25 punten verdiend worden met zowel stiptheid als klachtbehandeling en vijftien punten met duurzaamheid. Bij dit vervoer moet in 2030 minimaal 40 procent van de ritten met elektrische of waterstof aangedreven voertuigen worden gereden. Ook hierbij worden er meer punten gegeven als er sprake is van meer duurzaamheid.

Looptijd van zes en zeven jaar

De gemeente kan het contract voor het leerlingenvervoer na de vaste looptijd van vier jaar nog maximaal drie keer met één jaar verlengen. De intentie van de gemeente voor het wmo-vervoer is om de opdracht na vier jaar nog met twee jaar onder gelijke voorwaarden te verlengen. De reden dat de gemeente overeenkomsten voor zeven en zes jaar wil aangaan is om de opdrachtnemers tijd te geven om investeringen op het gebied van duurzaamheid terug te verdienen. Bovendien wil de gemeente hiermee continuïteit waarborgen en een betere en constantere dienstverlening. De gunningsbeslissing voor het het leerlingenvervoer wordt op 29 maart 2022 bekendgemaakt. Voor het wmo-vervoer is dit op 1 juni 2022.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.