Chauffeur, bestuurder
Medische indicatie

SWB Midden Twente besteedt personenvervoer op maat aan

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

SWB Midden Twente besteedt het personenvervoer op maat aan. Dat laat de overheidsinstelling weten via TenderNed. De opdracht omvat het taxivervoer van mensen op medische indicatie. 

Deelnemers worden door een taxi op vastgestelde tijden thuis opgehaald en gebracht naar de betreffende werklocaties van SWB. Ook eventuele tijdelijke en toekomstige werklocaties vallen onder deze opdracht. ‘Daarnaast worden incidentele ritten en individueel vervoer ingehuurd’, zo schrijft SWB. ‘Dit zijn niet structurele ritten of betreft het vervoer voor tijdelijke deelnemers, die kortere tijd zijn aangewezen op het personenvervoer op maat.’

Fluctuatie

In totaal maken momenteel 38 mensen gebruik van het personenvervoer op maat. De omvang van de opdracht is volgens SWB Midden Twente relatief eenvoudig te bepalen. ‘Het aantal deelnemers die in aanmerking komen voor dit type vervoer zijn goed inzichtelijk, omdat er een beperkt verloop is onder deze deelnemers.’

Naast de structurele vervoersbewegingen van medewerkers met een medische indicatie, is er ook nog een categorie verkeersbewegingen die incidenteel is. ‘Deze fluctueert sterker maar is, met een bandbreedte, goed te benoemen. De inschrijfstaat vermeldt de meest nauwkeurige inschatting/voorspelling van de incidentele kilometers en de aantallen te vervoeren medewerkers. Het aantal incidentele kilometers ligt jaarlijks op 10.000.’

Emissievrije voertuigen

Tijdens de gunning van deze opdracht, wordt voor 60 procent gekeken naar kwaliteit. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het in te zetten emissievrije voertuigen en of het betreffende vervoersbedrijf over een TX-keurmerk beschikt.

De opdracht gaat in per 1 september 2023 en heeft een looptijd van vijf jaar, tot 31 augustus 2028. De opdracht kan daarna vier keer met een jaar verlengd worden. De totale geraamde waarde ligt op 780.000 euro. Vervoersbedrijven hebben nog 45 dagen om zich in te schrijven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

SWB Midden Twente besteedt personenvervoer op maat aan | TaxiPro