Leerlingenvervoer
Maatwerkoplossingen

Vrijwilligers helpen leerlingenvervoer Velsen uit de brand

De gemeente Velsen gaat vrijwilligers inzetten in strijd tegen het chauffeurstekort. Foto: Shutterstock/wavebreakmedia

Het leerlingenvervoer in de gemeente Velsen wordt binnenkort een handje geholpen door de vrijwilligers van Vrijwilligersvervoer IJmond. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) aan de Velsense gemeenteraad laten weten. Reden voor deze noodgreep is het huidige chauffeurstekort, die de branche al enige tijd teistert.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Vrijwilligers helpen leerlingenvervoer Velsen uit de brand”

Rob Orsel|21.09.23|17:17

Heel goedkoop en pure broodroof. Als de beloning voor de taxichauffeurs nou eens naar een normaal niveau zou worden gebracht, dan zouden er vanzelf meer chauffeurs komen.
Hoe is het mogelijk dat wij een taxipas moeten hebben en jaarlijks cursussen moeten doen om ons werk te mogen uitvoeren.
Maar een vrijwilliger mag gewoon hetzelfde doen zonder enige opleiding.

Stef Bouwhuis|26.09.23|16:33

Het hangt er natuurlijk sterk vanaf of de leerlingen zelf mobiel zijn, maar de afstand tot de school gewoon te groot is. In dat geval zou je ook kunnen werken met ‘hubs’ waar leerlingen zelf of met behulp van hun ouders naartoe gaan. De taxibusjes kunnen in dat geval van op vaste tijden van ‘halte’ naar ‘halte’ rijden, waardoor er minder chauffeurs nodig zijn. dat werkt ook goed uit in de kosten.

Vrijwilligers helpen leerlingenvervoer Velsen uit de brand | TaxiPro
Leerlingenvervoer
Maatwerkoplossingen

Vrijwilligers helpen leerlingenvervoer Velsen uit de brand

De gemeente Velsen gaat vrijwilligers inzetten in strijd tegen het chauffeurstekort. Foto: Shutterstock/wavebreakmedia

Het leerlingenvervoer in de gemeente Velsen wordt binnenkort een handje geholpen door de vrijwilligers van Vrijwilligersvervoer IJmond. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) aan de Velsense gemeenteraad laten weten. Reden voor deze noodgreep is het huidige chauffeurstekort, die de branche al enige tijd teistert.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Vrijwilligers helpen leerlingenvervoer Velsen uit de brand”

Rob Orsel|21.09.23|17:17

Heel goedkoop en pure broodroof. Als de beloning voor de taxichauffeurs nou eens naar een normaal niveau zou worden gebracht, dan zouden er vanzelf meer chauffeurs komen.
Hoe is het mogelijk dat wij een taxipas moeten hebben en jaarlijks cursussen moeten doen om ons werk te mogen uitvoeren.
Maar een vrijwilliger mag gewoon hetzelfde doen zonder enige opleiding.

Stef Bouwhuis|26.09.23|16:33

Het hangt er natuurlijk sterk vanaf of de leerlingen zelf mobiel zijn, maar de afstand tot de school gewoon te groot is. In dat geval zou je ook kunnen werken met ‘hubs’ waar leerlingen zelf of met behulp van hun ouders naartoe gaan. De taxibusjes kunnen in dat geval van op vaste tijden van ‘halte’ naar ‘halte’ rijden, waardoor er minder chauffeurs nodig zijn. dat werkt ook goed uit in de kosten.