RegioRijder
Doelgroepenvervoer

Lastige week voor RegioRijder, wethouder wijst naar fout in planningssysteem

Volgens de Haarlemse wethouder Diana van Loenen was er dinsdag sprake van een fout in het planningssysteem van RegioRijder. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

RegioRijder heeft een lastige week achter de rug. De Wmo- en leerlingenvervoerder slaagde er deze week niet in alle kinderen en ouderen op tijd te vervoeren, waardoor het klachten regende bij de betreffende gemeenten. Wethouder Diana van Loenen (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) wijt de moeizame start aan een fout in het planningssysteem. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Lastige week voor RegioRijder, wethouder wijst naar fout in planningssysteem”

Stef Bouwhuis|16.01.24|16:35

Je zou ook kunnen werken met ‘hubs’. Dat wil zeggen dat ouders leerlingen brengen naar een lokale hotspot (hub. halte), waardoor de busjes minder haltes hoeven aan te doen. Dat zou ook het noodplan kunnen zijn, dat dan wel tijdig gecommuniceerd moet worden.

Het moeten rijden in de spits kan bijna niet voorkomen worden, omdat scholen natuurlijk klassikaal starten en dan krijg je dus altijd een piek. Als die samenvalt met de piek in ander verkeer, ja dat wordt van alles onvoorspelbaar.

Lastige week voor RegioRijder, wethouder wijst naar fout in planningssysteem | TaxiPro
RegioRijder
Doelgroepenvervoer

Lastige week voor RegioRijder, wethouder wijst naar fout in planningssysteem

Volgens de Haarlemse wethouder Diana van Loenen was er dinsdag sprake van een fout in het planningssysteem van RegioRijder. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

RegioRijder heeft een lastige week achter de rug. De Wmo- en leerlingenvervoerder slaagde er deze week niet in alle kinderen en ouderen op tijd te vervoeren, waardoor het klachten regende bij de betreffende gemeenten. Wethouder Diana van Loenen (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) wijt de moeizame start aan een fout in het planningssysteem. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.