Cabman taximeter

Cabman voorziet 2.100 taxi’s in emiraat Ajman van apparatuur

Foto: Cabman

Cabman heeft in samenwerking met partner Dubai Technology 2.100 taxi’s in het emiraat Ajman voorzien van apparatuur. Het Nederlandse bedrijf won hier een aanbesteding voor. In slechts drie maanden moest de operatie worden voltooid. Dit gebeurde met succes.

Zodanig dat CEO Leon van Lier een award als blijk van waardering heeft gekregen van Platinum Taxi, de grootste klant in Ajman. Ajman is een van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten kent. De plaats ligt zo’n dertig kilometer van Dubai en is met 260 vierkante kilometer de kleinste emiraat. De hoofdstad heet ook Ajman en heeft rond de 490.035 inwoners.

Net als in de andere Emiraten is de taximarkt in Ajman gereguleerd met behulp van licenties. Deze taxilicenties worden gehuurd door taxibedrijven en hier moet op worden geboden. Om dit te mogen doen moet een bedrijf voldoen aan allerlei strikte eisen, waaronder de aanwezigheid van een taximeteroplossing in alle voertuigen.

Ook in emiraat Fujairah actief

In 2020 besloot de overheid in Ajman dat het van belang is dat elk voertuig van dezelfde taximeteroplossing en software was voorzien. Daarom schreven zij in dat jaar een aanbesteding uit, waar Cabman samen met partner Dubai Technology op inschreef.

Na een uitgebreid selectieproces mocht het bedrijf uiteindelijk de taxi’s voorzien van hun hardware. Ajman is echter niet het enige emiraat waar Cabman actief is. In emiraat Fujairah rijden er namelijk inmiddels al tweehonderd voertuigen rond met de Cabman boordcomputer.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Cabman voorziet 2.100 taxi’s in emiraat Ajman van apparatuur | TaxiPro
Cabman taximeter

Cabman voorziet 2.100 taxi’s in emiraat Ajman van apparatuur

Foto: Cabman

Cabman heeft in samenwerking met partner Dubai Technology 2.100 taxi’s in het emiraat Ajman voorzien van apparatuur. Het Nederlandse bedrijf won hier een aanbesteding voor. In slechts drie maanden moest de operatie worden voltooid. Dit gebeurde met succes.

Zodanig dat CEO Leon van Lier een award als blijk van waardering heeft gekregen van Platinum Taxi, de grootste klant in Ajman. Ajman is een van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten kent. De plaats ligt zo’n dertig kilometer van Dubai en is met 260 vierkante kilometer de kleinste emiraat. De hoofdstad heet ook Ajman en heeft rond de 490.035 inwoners.

Net als in de andere Emiraten is de taximarkt in Ajman gereguleerd met behulp van licenties. Deze taxilicenties worden gehuurd door taxibedrijven en hier moet op worden geboden. Om dit te mogen doen moet een bedrijf voldoen aan allerlei strikte eisen, waaronder de aanwezigheid van een taximeteroplossing in alle voertuigen.

Ook in emiraat Fujairah actief

In 2020 besloot de overheid in Ajman dat het van belang is dat elk voertuig van dezelfde taximeteroplossing en software was voorzien. Daarom schreven zij in dat jaar een aanbesteding uit, waar Cabman samen met partner Dubai Technology op inschreef.

Na een uitgebreid selectieproces mocht het bedrijf uiteindelijk de taxi’s voorzien van hun hardware. Ajman is echter niet het enige emiraat waar Cabman actief is. In emiraat Fujairah rijden er namelijk inmiddels al tweehonderd voertuigen rond met de Cabman boordcomputer.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.