Uitstoot
Duurzaamheid

TRAKSI: ‘We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn’

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Konrad Kozaczuk

Op 5 september vond Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag stonden vernieuwende en duurzame ideeën centraal. Volgens TRAKSI is het belangrijk te beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn. In dat kader deelt de verzekeraar enkele tips om kosten te besparen en het milieu te ontzien.

“Het verkeer heeft een grote impact op het milieu door de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Allemaal stoffen die bijdragen aan klimaatverandering en luchtvervuiling”, zegt de verzekeraar daarover. “We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn en hoe we duurzamer kunnen rijden.”

Gelijkmatige rijstijl

In dat kader deelt TRAKSI enkele tips die duurzaam rijden stimuleren en tegelijkertijd het milieu zoveel mogelijk ontziet. “Allereerst draagt een rustige en gelijkmatige rijstijl, zonder abrupt versnellen en remmen, bij aan efficiënter brandstofverbruik. Schakel je vroeg naar een hogere versnelling en gebruik je cruise control, dan rijd je nog zuiniger.”

“Check regelmatig je bandenspanning, zodat je banden minder weerstand hebben op het wegdek en je auto efficiënter rijdt. Vermijd overbodig gewicht (bagage en apparatuur) van je auto en verminder daarmee je brandstofverbruik”, aldus de autoverzekeraar.

Lagere kosten

Professionele weggebruikers die veel uren op het asfalt doorbrengen, zijn volgens TRAKSI gebaat bij lagere kosten. “En daar komen wij in beeld. Onze innovatieve telematica-oplossingen geven je inzicht in je rijgedrag en helpen je om efficiënter en zuiniger te rijden. Daardoor bespaar je direct op brandstof- en onderhoudskosten. Bovendien draag je met TRAKSI bij aan een lagere CO2-uitstoot. Je bewuste rijstijl vermindert je ecologische voetafdruk en levert een positieve bijdrage aan een schoner milieu.”

TRAKSI biedt verzekeringen op maat, gebaseerd op rijgedrag. De premie wordt bepaald door rijprestaties. “Chauffeurs die veilig en milieuvriendelijk rijden worden daardoor beloond. Zo profiteer je niet alleen van duurzaam rijden, maar ook van een verzekering die perfect aansluit bij jouw rijgedrag.”

Lees ook:

Auteur: Redactie

1 reactie op “TRAKSI: ‘We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn’”

Stef Bouwhuis|12.09.23|13:03

Dit is een advertentie! Dat staat er niet bij. Als de overstap naar EV of alternatieven zijn gemaakt is dit betuttelende systeem overbodig.

TRAKSI: ‘We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn’ | TaxiPro
Uitstoot
Duurzaamheid

TRAKSI: ‘We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn’

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Konrad Kozaczuk

Op 5 september vond Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag stonden vernieuwende en duurzame ideeën centraal. Volgens TRAKSI is het belangrijk te beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn. In dat kader deelt de verzekeraar enkele tips om kosten te besparen en het milieu te ontzien.

“Het verkeer heeft een grote impact op het milieu door de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Allemaal stoffen die bijdragen aan klimaatverandering en luchtvervuiling”, zegt de verzekeraar daarover. “We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn en hoe we duurzamer kunnen rijden.”

Gelijkmatige rijstijl

In dat kader deelt TRAKSI enkele tips die duurzaam rijden stimuleren en tegelijkertijd het milieu zoveel mogelijk ontziet. “Allereerst draagt een rustige en gelijkmatige rijstijl, zonder abrupt versnellen en remmen, bij aan efficiënter brandstofverbruik. Schakel je vroeg naar een hogere versnelling en gebruik je cruise control, dan rijd je nog zuiniger.”

“Check regelmatig je bandenspanning, zodat je banden minder weerstand hebben op het wegdek en je auto efficiënter rijdt. Vermijd overbodig gewicht (bagage en apparatuur) van je auto en verminder daarmee je brandstofverbruik”, aldus de autoverzekeraar.

Lagere kosten

Professionele weggebruikers die veel uren op het asfalt doorbrengen, zijn volgens TRAKSI gebaat bij lagere kosten. “En daar komen wij in beeld. Onze innovatieve telematica-oplossingen geven je inzicht in je rijgedrag en helpen je om efficiënter en zuiniger te rijden. Daardoor bespaar je direct op brandstof- en onderhoudskosten. Bovendien draag je met TRAKSI bij aan een lagere CO2-uitstoot. Je bewuste rijstijl vermindert je ecologische voetafdruk en levert een positieve bijdrage aan een schoner milieu.”

TRAKSI biedt verzekeringen op maat, gebaseerd op rijgedrag. De premie wordt bepaald door rijprestaties. “Chauffeurs die veilig en milieuvriendelijk rijden worden daardoor beloond. Zo profiteer je niet alleen van duurzaam rijden, maar ook van een verzekering die perfect aansluit bij jouw rijgedrag.”

Lees ook:

Auteur: Redactie

1 reactie op “TRAKSI: ‘We moeten beseffen wat de gevolgen van ons rijgedrag zijn’”

Stef Bouwhuis|12.09.23|13:03

Dit is een advertentie! Dat staat er niet bij. Als de overstap naar EV of alternatieven zijn gemaakt is dit betuttelende systeem overbodig.