rechtbank, rechter, uitspraak

120 uur taakstraf voor ontucht met gehandicapte

RIDDERKERK – Een 51-jarige taxichauffeur uit Ridderkerk heeft voor de rechter bekend ontucht te hebben gepleegd met een verstandelijk gehandicapte vrouw. De ontucht komt hem op een taakstraf van 120 uur te staan. Al bij de aangifte van het slachtoffer is hij ontslagen door het taxibedrijf.

De dader had de 46-jarige passagier, met het geestelijke vermogen van een kind van vijf, opgehaald bij de Rotterdamse instelling waar zij woonde. Op weg naar haar familie vergreep hij zich aan de vrouw en dwong haar zijn kruis te betasten.

Na aangifte door de zus van het slachtoffer kreeg de chauffeur, van de Rotterdamse Taxi Centrale, zijn ontslag. Tegenover de rechtbank gaf de man aan niet te weten wat hem bezield heeft. “Ik ben stom geweest. Ik begrijp niet dat het zo ver heeft kunnen komen.”, zei hij volgens het AD.

De man wordt momenteel in een psychiatrisch centrum behandeld voor zijn grensoverschrijdende gedrag.

De rechter veroordeelde hem direct tot 120 uur taakstraf. De eis was 180 uur. De rechter achtte bedreiging tijdens de ontucht echter niet bewezen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.