Schultz van Haegen

Schultz: ‘Geen extra inzet van Mystery Guests door Inspectie’

Het is niet nodig om de Inspectie extra prioriteit te laten geven voor een uitgebreidere inzet van Mystery Guests. Dit onderdeel wordt op dit moment voldoende ingezet. Dat antwoordt minister Schultz van Haegen aan PVV-Kamerlid Richard de Mos.

Het vaststellen van illegaal taxivervoer is niet eenvoudig en zeer arbeidsintensief, zo schrijft de minister.

Inspectie Leefomgeving en Transport

“Pas wanneer een bepaalde personenauto meerdere malen achter elkaar op dezelfde plaats passagiers ophaalt, of op basis van signalen, kan een vermoeden ontstaan. Uitsluitend in geval van heterdaad kan door de Inspectie Leefomgeving en Transport of de politie worden opgetreden”, zegt Schultz van Haegen.

De gewijzigde taxiwet, die per 1 oktober 2011 van kracht is geworden, beoogt de kwaliteit van het straattaxivervoer te bevorderen, met name door invoering van aanvullende gemeentelijke bevoegdheden.

Mystery Guests

De ILT voert op basis van concrete signalen en risico-analyses landelijk gericht en selectief mystery guest ritten uit. De minister kan daarom niet mogelijk per gemeente aangeven hoeveel Mystery Guests actief zijn voor de Inspectie.

Schultz: “Op basis van deze risicoanalyses en signalen maakt de Inspectie de afweging waar, op welk moment en in welke vorm de beschikbare handhavingcapaciteit wordt ingezet. Door zowel gebruik te maken van voorlichten, waarschuwen als beboeten wordt bij de bestrijding van illegaal taxivervoer maatwerk geleverd, afhankelijk van de situatie die wordt aangetroffen. Hierbij wordt samengewerkt met de politie en de Belastingdienst.”

Snorders

De PVV wil dat de minister harder optreedt tegen snorders. Er moet extra prioriteit bij de ILT (nieuwe IVW) komen voor een uitgebreidere inzet van Mystery Guests. Zo kunnen illegale taxichauffeurs opgespoord worden. Onlangs kwam een passagier van een illegale taxi om het leven bij een verkeersongeval. De snorder had teveel gedronken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Schultz: ‘Geen extra inzet van Mystery Guests door Inspectie’”

Taxi 8|24.01.12|13:52

Nee geen mistery guest inzetten taxi ondernemers vogelvrij verklaart snorders jullie kunnen je gang gaan , wanneer gaan we haar boterham is leeg halen kijken of ze dat zo leuk vind ,ik snap niet dat er zo een dom wicht minister heeft kunnen worden

Duco Douwstra|27.01.12|08:31

Niet echt gaan controleren hoor Mevr. Schultz, stelt je voor wat je allemaal tegen kan komen. Gewoon kop in het zand en steeds als het kwaad weer is geschiet alle goede 90% en de 10% kwade taxichauffeurs over één kam scheren, dat is Politiek gezien kennelijk de beste methode.
Er zijn geen drugdealers kijk maar naar uitzending gemist http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1232491/afleveringen?page=20#00:07:27 kijk en huiver, de IVW zegt dat de Politie dit moet oplossen en die zegt zaak IVW.

Cor van Tuil|28.01.12|21:58

Je kan je ook afvragen wie haar adviseert en waar dat advies op gebaseerd is. Ze zet kennelijk blindelings haar handtekening onder veel onzin.
Het overgrote deel van taxi rijdend Nederland doet goed zijn best , maar dat telt schijnbaar niet.
Is het niet tijd voor een Personenvervoer organisatie die stelling neemt tegen onzinnige besluiten die onze bedrijfstak nog verder schaden? Denkt zij of I.L., I.V.W. misschien dat snorders een BCT gebruiken om ze daarmee van de weg te halen?

Schultz: ‘Geen extra inzet van Mystery Guests door Inspectie’ | TaxiPro
Schultz van Haegen

Schultz: ‘Geen extra inzet van Mystery Guests door Inspectie’

Het is niet nodig om de Inspectie extra prioriteit te laten geven voor een uitgebreidere inzet van Mystery Guests. Dit onderdeel wordt op dit moment voldoende ingezet. Dat antwoordt minister Schultz van Haegen aan PVV-Kamerlid Richard de Mos.

Het vaststellen van illegaal taxivervoer is niet eenvoudig en zeer arbeidsintensief, zo schrijft de minister.

Inspectie Leefomgeving en Transport

“Pas wanneer een bepaalde personenauto meerdere malen achter elkaar op dezelfde plaats passagiers ophaalt, of op basis van signalen, kan een vermoeden ontstaan. Uitsluitend in geval van heterdaad kan door de Inspectie Leefomgeving en Transport of de politie worden opgetreden”, zegt Schultz van Haegen.

De gewijzigde taxiwet, die per 1 oktober 2011 van kracht is geworden, beoogt de kwaliteit van het straattaxivervoer te bevorderen, met name door invoering van aanvullende gemeentelijke bevoegdheden.

Mystery Guests

De ILT voert op basis van concrete signalen en risico-analyses landelijk gericht en selectief mystery guest ritten uit. De minister kan daarom niet mogelijk per gemeente aangeven hoeveel Mystery Guests actief zijn voor de Inspectie.

Schultz: “Op basis van deze risicoanalyses en signalen maakt de Inspectie de afweging waar, op welk moment en in welke vorm de beschikbare handhavingcapaciteit wordt ingezet. Door zowel gebruik te maken van voorlichten, waarschuwen als beboeten wordt bij de bestrijding van illegaal taxivervoer maatwerk geleverd, afhankelijk van de situatie die wordt aangetroffen. Hierbij wordt samengewerkt met de politie en de Belastingdienst.”

Snorders

De PVV wil dat de minister harder optreedt tegen snorders. Er moet extra prioriteit bij de ILT (nieuwe IVW) komen voor een uitgebreidere inzet van Mystery Guests. Zo kunnen illegale taxichauffeurs opgespoord worden. Onlangs kwam een passagier van een illegale taxi om het leven bij een verkeersongeval. De snorder had teveel gedronken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Schultz: ‘Geen extra inzet van Mystery Guests door Inspectie’”

Taxi 8|24.01.12|13:52

Nee geen mistery guest inzetten taxi ondernemers vogelvrij verklaart snorders jullie kunnen je gang gaan , wanneer gaan we haar boterham is leeg halen kijken of ze dat zo leuk vind ,ik snap niet dat er zo een dom wicht minister heeft kunnen worden

Duco Douwstra|27.01.12|08:31

Niet echt gaan controleren hoor Mevr. Schultz, stelt je voor wat je allemaal tegen kan komen. Gewoon kop in het zand en steeds als het kwaad weer is geschiet alle goede 90% en de 10% kwade taxichauffeurs over één kam scheren, dat is Politiek gezien kennelijk de beste methode.
Er zijn geen drugdealers kijk maar naar uitzending gemist http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1232491/afleveringen?page=20#00:07:27 kijk en huiver, de IVW zegt dat de Politie dit moet oplossen en die zegt zaak IVW.

Cor van Tuil|28.01.12|21:58

Je kan je ook afvragen wie haar adviseert en waar dat advies op gebaseerd is. Ze zet kennelijk blindelings haar handtekening onder veel onzin.
Het overgrote deel van taxi rijdend Nederland doet goed zijn best , maar dat telt schijnbaar niet.
Is het niet tijd voor een Personenvervoer organisatie die stelling neemt tegen onzinnige besluiten die onze bedrijfstak nog verder schaden? Denkt zij of I.L., I.V.W. misschien dat snorders een BCT gebruiken om ze daarmee van de weg te halen?