Druk op standplaats Amsterdam Centraal? Site laat het zien!

Amsterdamse chauffeurs aangesloten bij een Toegelaten Taxiorganisatie (TTO) kunnen voortaan nog voordat ze zouden besluiten er heen te rijden, zien hoe druk het is op standplaats Centraal Station. De site Taxistand.nl van de gemeente biedt hen daartoe de mogelijkheid.  

Behalve real-time videobeeld en matrixborden achter het station op de Admiraal De Ruijterkade is er een thermometer die de drukte weergeeft. Er zijn vier standen: vrij, vol (enkele plaatsen beschikbaar), vol / wachtrij op Ibisweg (voor eigen risico naar CS mogelijk doorrijden) en standplaats vol (niet inrijden).

Rustiger

Houders van de zogenaamde Taxxxipas zijn er nu 2500 in getal. In mei nog waren er niet meer dan 400 genodigden voor de standplaats bij het CS. De afgelopen was het volgens taxichauffeurs in de hoofdstad een stuk rustiger rond het Centraal.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verzamelt de gegevens met sensoren op de standplaats en de beruchte eenbaansweg langs het Ibis Hotel waar het vaak muurvast stond met taxi’s.

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.