Rene van der Bles, taxicentrale, NACHTTAXI, taxi, taxichauffeur, passagier

Weer nachtelijk taxivervoer beschikbaar op Friese platteland

01-02-2016, Sneek, station, ingebruikname nachttaxi, mw. Corry van Laar-Rooijens van PCOB sneek, knipt het lint door foto; Simon Bleeker vd Bles

Er is voor het eerst sinds jaren ’s nachts weer een taxi beschikbaar in Zuidwest-Friesland. Taxicentrale van der Bles heeft in samenwerking met de Gemeente Súdwest-Fryslân en het Antonius Ziekenhuis uit Sneek de ‘NACHTTAXI’ gelanceerd. De dienst zorgt ervoor dat er op het platteland ook doordeweeks in de nachtelijke uren weer een vervoersmogelijkheid is.

“Wanneer personen in de nachtelijke uren, met name tussen 00:00 en 07:00 uur, gebruik willen maken van taxivervoer, stuit dit vaak op problemen door slechte bereikbaarheid en beschikbaarheid van taxibedrijven in de regio”, licht Rene van der Bles toe.

Ziekenhuizen en politie

“Niet alleen de inwoners ondervinden hier nadeel van, ook veel instanties waaronder ziekenhuizen, dokterswachten, de horeca, politie en veiligheidsdiensten dringen aan op vervoersvoorzieningen tijdens de nachtelijke uren. Nu brengt de politie vaak nog mensen huis, bijvoorbeeld na een ongeval. Maar dat is niet hun primaire taak, nu is er een alternatief”, zegt Van der Bles. “Ook moeten mensen soms ’s nachts naar de dokter of ziekenhuis; dit is fors goedkoper dan een rit per ambulance.”

Het gebied wordt begrensd door de lijn van Harlingen via Sneek naar Heerenveen, van Heerenveen naar Lemmer en de kustlijn van Lemmer naar Zurich, alsmede Kornwerderzand en Breezanddijk. “Dit gebied is gekozen om zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen en daardoor de kosten zo betaalbaar mogelijk te houden”, aldus Van der Bles.

Tarief

De “NACHTTAXI” hanteert een voorrij-tarief van € 70,00 (voor de gehele regio) en vervolgens een beladen km-tarief van €2,50/km. Het wachtuurtarief ( tijd dat chauffeur op klant moet wachten) bedraagt €48,00 (incl. 6%BTW). Van der Bles: “Deze kosten zijn voor de klant zelf, echter in bepaalde gevallen zouden de kosten gedeclareerd kunnen worden bij zorgverzekeraars, autoverzekering of WA-verzekering. Dit is afhankelijk van de situatie waarin men zich bevindt.”

Het tarief ligt fors hoger dan bij het reguliere taxitarief. Sinds de wijziging van de taxiwet per 1 januari is dat toegestaan bij besteld vervoer. “Het is niet voor niets dat er ’s nachts geen taxi’s meer beschikbaar zijn op het platteland”, licht Van der Bles toe. “Het normale taxitarief is gewoon niet toereikend voor een enkele rit per nacht, zeker gezien de grote aanrij-afstanden.”

Proeftijd

Het project kent een proeftijd van 1 jaar. Taxicentrale van der Bles zal nog geen taxichauffeurs in loondienst voor de ritten standby houden ’s nachts. “Vooralsnog ga ik de NACHTTAXI zelf bemannen. Eerst maar even kijken of er vraag naar is. Mocht het een succes worden en er voldoende ritten besteld worden, dan gaan we misschien personeel inzetten.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Weer nachtelijk taxivervoer beschikbaar op Friese platteland”

Menno Oh|03.02.16|20:42

Voor Heerenveen en omgeving is alles goed geregeld, en vinden wij het niet een juiste manier om mensen een voorrijtarief van 70 euro in rekening te brengen. Ook het gebied Sneek, waar van der Bles normaal actief is zou dan toch ook tegen het normale tarief bedient moeten kunnen worden??
Kortom: Iemand uit het ziekenhuis, die gebracht is met de ambulance binnen de plaats zelf betaald normaal zo rond de 10 a 12 euro.

Menno Oh|03.02.16|20:43

Kortom: Iemand uit het ziekenhuis, die gebracht is met de ambulance binnen de plaats zelf betaald normaal zo rond de 10 a 12 euro. Deze zouden nu dus een bedrag moeten gaan betalen van ruim 80 euro???

Rudi Gans|03.02.16|22:37

Dat zijn forse bedragen!Wij zijn ook een zgn plattelands taxi in de Kop van Drenthe. Klein bedrijf (1 chauff.) Dag en nacht bereikbaar. Maar wij hanteren de normale taxi tarieven, óók in de nachtelijke uren. Na jaren van taxi verstoken te zijn in onze omgeving, zijn de mensen blij met mijn komst, nu 2 jaar geleden. Misschien doen wij het wel verkeerd, maar ik zou me doodschamen om zulke hoge tarieven te hanteren. Ik sta met liefde en plezier klaar om de mensen te vervoeren voor normale tarieven

Rudi Gans|03.02.16|22:45

Als ik dit even vertaal naar onze omgeving. Van UMCG naar Eelde, afstand ca. 12 km. Rekenen wij ca. € 30 (inclusief startarief, km’s en tijd). Ik zou hier dus eigenlijk € 70 bij op moeten tellen?? Hoe prijs ik mezelf uit de markt? Voor dat tarief zitten de mensen vanaf Groningen halverwege Schiphol. En daar gaat een verzekering mee accoord? Ronduit belachelijk….

Maurits Eckringa|04.02.16|15:05

Ik denk dat ik ook maar richting Sneek ga rijden. Ik neem genoegen met de helft van hun voorrijtarief.

Weer nachtelijk taxivervoer beschikbaar op Friese platteland | TaxiPro
Rene van der Bles, taxicentrale, NACHTTAXI, taxi, taxichauffeur, passagier

Weer nachtelijk taxivervoer beschikbaar op Friese platteland

01-02-2016, Sneek, station, ingebruikname nachttaxi, mw. Corry van Laar-Rooijens van PCOB sneek, knipt het lint door foto; Simon Bleeker vd Bles

Er is voor het eerst sinds jaren ’s nachts weer een taxi beschikbaar in Zuidwest-Friesland. Taxicentrale van der Bles heeft in samenwerking met de Gemeente Súdwest-Fryslân en het Antonius Ziekenhuis uit Sneek de ‘NACHTTAXI’ gelanceerd. De dienst zorgt ervoor dat er op het platteland ook doordeweeks in de nachtelijke uren weer een vervoersmogelijkheid is.

“Wanneer personen in de nachtelijke uren, met name tussen 00:00 en 07:00 uur, gebruik willen maken van taxivervoer, stuit dit vaak op problemen door slechte bereikbaarheid en beschikbaarheid van taxibedrijven in de regio”, licht Rene van der Bles toe.

Ziekenhuizen en politie

“Niet alleen de inwoners ondervinden hier nadeel van, ook veel instanties waaronder ziekenhuizen, dokterswachten, de horeca, politie en veiligheidsdiensten dringen aan op vervoersvoorzieningen tijdens de nachtelijke uren. Nu brengt de politie vaak nog mensen huis, bijvoorbeeld na een ongeval. Maar dat is niet hun primaire taak, nu is er een alternatief”, zegt Van der Bles. “Ook moeten mensen soms ’s nachts naar de dokter of ziekenhuis; dit is fors goedkoper dan een rit per ambulance.”

Het gebied wordt begrensd door de lijn van Harlingen via Sneek naar Heerenveen, van Heerenveen naar Lemmer en de kustlijn van Lemmer naar Zurich, alsmede Kornwerderzand en Breezanddijk. “Dit gebied is gekozen om zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen en daardoor de kosten zo betaalbaar mogelijk te houden”, aldus Van der Bles.

Tarief

De “NACHTTAXI” hanteert een voorrij-tarief van € 70,00 (voor de gehele regio) en vervolgens een beladen km-tarief van €2,50/km. Het wachtuurtarief ( tijd dat chauffeur op klant moet wachten) bedraagt €48,00 (incl. 6%BTW). Van der Bles: “Deze kosten zijn voor de klant zelf, echter in bepaalde gevallen zouden de kosten gedeclareerd kunnen worden bij zorgverzekeraars, autoverzekering of WA-verzekering. Dit is afhankelijk van de situatie waarin men zich bevindt.”

Het tarief ligt fors hoger dan bij het reguliere taxitarief. Sinds de wijziging van de taxiwet per 1 januari is dat toegestaan bij besteld vervoer. “Het is niet voor niets dat er ’s nachts geen taxi’s meer beschikbaar zijn op het platteland”, licht Van der Bles toe. “Het normale taxitarief is gewoon niet toereikend voor een enkele rit per nacht, zeker gezien de grote aanrij-afstanden.”

Proeftijd

Het project kent een proeftijd van 1 jaar. Taxicentrale van der Bles zal nog geen taxichauffeurs in loondienst voor de ritten standby houden ’s nachts. “Vooralsnog ga ik de NACHTTAXI zelf bemannen. Eerst maar even kijken of er vraag naar is. Mocht het een succes worden en er voldoende ritten besteld worden, dan gaan we misschien personeel inzetten.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Weer nachtelijk taxivervoer beschikbaar op Friese platteland”

Menno Oh|03.02.16|20:42

Voor Heerenveen en omgeving is alles goed geregeld, en vinden wij het niet een juiste manier om mensen een voorrijtarief van 70 euro in rekening te brengen. Ook het gebied Sneek, waar van der Bles normaal actief is zou dan toch ook tegen het normale tarief bedient moeten kunnen worden??
Kortom: Iemand uit het ziekenhuis, die gebracht is met de ambulance binnen de plaats zelf betaald normaal zo rond de 10 a 12 euro.

Menno Oh|03.02.16|20:43

Kortom: Iemand uit het ziekenhuis, die gebracht is met de ambulance binnen de plaats zelf betaald normaal zo rond de 10 a 12 euro. Deze zouden nu dus een bedrag moeten gaan betalen van ruim 80 euro???

Rudi Gans|03.02.16|22:37

Dat zijn forse bedragen!Wij zijn ook een zgn plattelands taxi in de Kop van Drenthe. Klein bedrijf (1 chauff.) Dag en nacht bereikbaar. Maar wij hanteren de normale taxi tarieven, óók in de nachtelijke uren. Na jaren van taxi verstoken te zijn in onze omgeving, zijn de mensen blij met mijn komst, nu 2 jaar geleden. Misschien doen wij het wel verkeerd, maar ik zou me doodschamen om zulke hoge tarieven te hanteren. Ik sta met liefde en plezier klaar om de mensen te vervoeren voor normale tarieven

Rudi Gans|03.02.16|22:45

Als ik dit even vertaal naar onze omgeving. Van UMCG naar Eelde, afstand ca. 12 km. Rekenen wij ca. € 30 (inclusief startarief, km’s en tijd). Ik zou hier dus eigenlijk € 70 bij op moeten tellen?? Hoe prijs ik mezelf uit de markt? Voor dat tarief zitten de mensen vanaf Groningen halverwege Schiphol. En daar gaat een verzekering mee accoord? Ronduit belachelijk….

Maurits Eckringa|04.02.16|15:05

Ik denk dat ik ook maar richting Sneek ga rijden. Ik neem genoegen met de helft van hun voorrijtarief.