taxistandplaats, amsterdam, centraal station, nieuw, service team

Amsterdamse taxichauffeurs moeten Taxxxivergunning verlengen

Taxichauffeurs die de opstapmarkt in Amsterdam willen blijven bedienen, moeten hun Taxxxivergunning verlengen. De leges voor deze verlenging bedragen € 182,30 en de aanvraag wordt geregeld via de Toegestane Taxi Organisatie (TTO).

Sinds 2013 moet een taxichauffeur een geldige Taxxxivergunning hebben om op de standplaatsen te mogen staan of mensen op straat op te pikken. Op 1 juni 2016 komen de eerste Taxxxivergunningen te vervallen.

Taxxxivergunning

“Voor het vernieuwen van een Taxxxivergunning is het belangrijk dat de TTO beschikt over de juiste informatie van de chauffeur, zoals het woonadres, telefoonnummer en emailadres”, meldt de gemeente Amsterdam. “De chauffeur dient er zelf voor te zorgen dat de TTO te allen tijde over de juiste informatie beschikt.”

Daarnaast moet de chauffeur die zijn vergunning wil verlengen nog steeds aan de toelatingseisen voor een Taxxxivergunning voldoen.

 • Hij beschikt over een geldig rijbewijs
 • Hij beschikt over een geldige chauffeurskaart
 • Hij beschikt over het CCV certificaat ontheffing medegebruik lijnbusbaan/-strook gemeente Amsterdam of SVON certificaat
 • Hij kan aantonen dat hij voor een vervoerder rijdt die in het bezit is van een geldige ondernemersvergunning
 • Hij is aangesloten bij een TTO die in het bezit is van een geldige TTO-vergunning
 • Hij heeft een vaste woon- of verblijfplaats
 • Hij heeft in een periode van 2 jaar voorafgaand aan het indienen van deze aanvraag geen boete of maatregel opgelegd gekregen vanwege gevaarlijk of risicovol rijgedrag, zoals omschreven in het aanvraagformullier.

Leges

De leges voor het verlengen van uw Taxxxivergunning bedragen € 182,30. “Mogelijk betaalt de TTO de leges namens u. Dit hoort de chauffeur van zijn TTO”, meldt Amsterdam.

Als een chauffeur in aanmerking komt voor een nieuwe Taxxxivergunning, krijgt hij zijn vergunning en een nieuwe raamkaart via zijn TTO. Het is noodzakelijk de oude raamkaart in te leveren. “Als iemand geen nieuwe vergunning meer wilt, moet hij dit zo snel mogelijk, maar zeker voor 31 maart 2016, melden aan zijn TTO”, aldus de gemeente.

Opstapmarkt

Als iemand wel als taxichauffeur werkt, maar niet op de opstapmarkt, heeft hij geen Taxxxivergunning nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand alleen op bestelling rijdt of via een taxi-app. Indien hij wel over een ontheffing voor het medegebruik van lijnbusbanen/-stroken beschikt, moet ook die verlengd worden. Want ook deze ontheffingen verlopen in 2016. Chauffeurs ontvangen daarover een brief van de gemeente Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Amsterdamse taxichauffeurs moeten Taxxxivergunning verlengen | TaxiPro
taxistandplaats, amsterdam, centraal station, nieuw, service team

Amsterdamse taxichauffeurs moeten Taxxxivergunning verlengen

Taxichauffeurs die de opstapmarkt in Amsterdam willen blijven bedienen, moeten hun Taxxxivergunning verlengen. De leges voor deze verlenging bedragen € 182,30 en de aanvraag wordt geregeld via de Toegestane Taxi Organisatie (TTO).

Sinds 2013 moet een taxichauffeur een geldige Taxxxivergunning hebben om op de standplaatsen te mogen staan of mensen op straat op te pikken. Op 1 juni 2016 komen de eerste Taxxxivergunningen te vervallen.

Taxxxivergunning

“Voor het vernieuwen van een Taxxxivergunning is het belangrijk dat de TTO beschikt over de juiste informatie van de chauffeur, zoals het woonadres, telefoonnummer en emailadres”, meldt de gemeente Amsterdam. “De chauffeur dient er zelf voor te zorgen dat de TTO te allen tijde over de juiste informatie beschikt.”

Daarnaast moet de chauffeur die zijn vergunning wil verlengen nog steeds aan de toelatingseisen voor een Taxxxivergunning voldoen.

 • Hij beschikt over een geldig rijbewijs
 • Hij beschikt over een geldige chauffeurskaart
 • Hij beschikt over het CCV certificaat ontheffing medegebruik lijnbusbaan/-strook gemeente Amsterdam of SVON certificaat
 • Hij kan aantonen dat hij voor een vervoerder rijdt die in het bezit is van een geldige ondernemersvergunning
 • Hij is aangesloten bij een TTO die in het bezit is van een geldige TTO-vergunning
 • Hij heeft een vaste woon- of verblijfplaats
 • Hij heeft in een periode van 2 jaar voorafgaand aan het indienen van deze aanvraag geen boete of maatregel opgelegd gekregen vanwege gevaarlijk of risicovol rijgedrag, zoals omschreven in het aanvraagformullier.

Leges

De leges voor het verlengen van uw Taxxxivergunning bedragen € 182,30. “Mogelijk betaalt de TTO de leges namens u. Dit hoort de chauffeur van zijn TTO”, meldt Amsterdam.

Als een chauffeur in aanmerking komt voor een nieuwe Taxxxivergunning, krijgt hij zijn vergunning en een nieuwe raamkaart via zijn TTO. Het is noodzakelijk de oude raamkaart in te leveren. “Als iemand geen nieuwe vergunning meer wilt, moet hij dit zo snel mogelijk, maar zeker voor 31 maart 2016, melden aan zijn TTO”, aldus de gemeente.

Opstapmarkt

Als iemand wel als taxichauffeur werkt, maar niet op de opstapmarkt, heeft hij geen Taxxxivergunning nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand alleen op bestelling rijdt of via een taxi-app. Indien hij wel over een ontheffing voor het medegebruik van lijnbusbanen/-stroken beschikt, moet ook die verlengd worden. Want ook deze ontheffingen verlopen in 2016. Chauffeurs ontvangen daarover een brief van de gemeente Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.