Politiewagen

Politie haalt wanbetalende taxichauffeur van de weg

Een taxichauffeur die niet had voldaan aan de betalingen voor zijn taxi is door de politie aangehouden terwijl hij passagiers aan boord had.

Politie Leiden-Zuid meldt het voorval op zijn Facebook-pagina. Omdat de man een aantal afbetalingen van zijn taxi had gemist, stond hij gesignaleerd om aangehouden te worden. Dat leverde een signaal op toen het Automatic NumberPlate Recognition-programma van de politie het nummerbord van de taxi herkende. Vervolgens werd de taxi op de A4 tussen Leiden en Leidschendam aangetroffen en van daar naar een afslag in de buurt begeleid.

Passagiers naar hotel

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau van Leidschendam-Voorburg voor verdere afhandeling van de kwestie. Ten tijde van de aanhouding waren er passagiers uit Indonesië aan boord. Omdat de taxichauffeur zijn ritje niet kon afmaken, heeft de politie de toeristen naar een hotel langs de snelweg gebracht. Daar zijn ze door een andere taxi opgehaald om verder te worden vervoerd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

5 reacties op “Politie haalt wanbetalende taxichauffeur van de weg”

Richard van Schaik|06.12.18|09:53

Dat is vast het halve verhaal. Want ik zie geen rechtsgrond voor een dergelijke aanhouding

Duco Douwstra|06.12.18|13:34

Ik begrijp ook niet dat een Lease bedrijf of welke andere financier, de politie ik kan schakelen om een taxi van de weg te halen. En dan ook nog eens de klanten naar een hotel brengen, i.p.v. ter plekke een andere taxi bestellen. De waanzin wordt met de dag groter.

Duco Douwstra|06.12.18|13:41

Op 13 november is taxibedrijf Ton van Dalfsen voor de rechtbank in s’-Hertogenbosch vrijgesproken m.b.t. een boete van € 1800,00 voor het niet updaten van zijn BCT. De officier deed wel zijn uiterste best om van Dalfsen veroordeelt te krijgen. Maar de rechter stelde vast dat de ILT inspecteur verbalisant op geen enkele wijze had aangetoond dat de aanwezige BCT niet correct werkte, dus vrijspraak. Het zijn ook echt corrupte sukkels bij de ILT, met hun verplichtingen voor eigen werkgelegenheid.

Gea Caro|07.12.18|12:43

Worden de uberchaffeurs ook zo aangepakt?! Nee die kunnen gewoon hun gang blijven gaan.. Over het meten met twee maten gesproken!

Daniel Webb|07.12.18|15:20

Als een bedrijf niet aan haar verplichtingen voldoet mbt betalingen en ook niet vrijwillig meewerkt om deze weer in te leveren mag deze gewoon gesingaleerd worden. Als je de verplichtingen niet aan kan moet je ook die wagen niet aanschaffen…..