Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Politiek komt eindelijk in beweging voor touringcarbedrijven

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis lijkt er in politiek Den Haag aandacht te zijn voor de moeilijke situatie waarin touringcarbedrijven zich bevinden. Steun is hard nodig, want de sector heeft nog lang geen zicht op betere tijden. Dat vertelt Carlo Cahn van Busvervoer Nederland in gesprek met TaxiPro TV.

Cahn geeft aan dat de malaise in de sector voortduurt. Van steeds meer personeel wordt afscheid genomen, maar voor de zeer kapitaalintensieve touringcars is dat een heel ander verhaal. Bovendien zit de sector nu in het laagseizoen. Het hoogseizoen, waarin normaal de buffers voor de rustige periode worden opgebouwd, is door de coronacrisis volledig in het water gevallen.

Eindelijk erkenning

Recent werden er in de Tweede Kamer twee moties in stemming gebracht. De eerste, waarin de regering werd gevraagd om met de touringcarsector in gesprek te gaan, werd aangenomen. De motie voor specifieke steun voor touringcarbedrijven redde het net niet. Maar al met al is er wel eindelijk wat erkenning in politiek Den Haag. In gesprek met TaxiPro TV gaat Carlo Cahn daar verder op in. Bekijk het interview hieronder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politiek komt eindelijk in beweging voor touringcarbedrijven | TaxiPro
Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Politiek komt eindelijk in beweging voor touringcarbedrijven

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis lijkt er in politiek Den Haag aandacht te zijn voor de moeilijke situatie waarin touringcarbedrijven zich bevinden. Steun is hard nodig, want de sector heeft nog lang geen zicht op betere tijden. Dat vertelt Carlo Cahn van Busvervoer Nederland in gesprek met TaxiPro TV.

Cahn geeft aan dat de malaise in de sector voortduurt. Van steeds meer personeel wordt afscheid genomen, maar voor de zeer kapitaalintensieve touringcars is dat een heel ander verhaal. Bovendien zit de sector nu in het laagseizoen. Het hoogseizoen, waarin normaal de buffers voor de rustige periode worden opgebouwd, is door de coronacrisis volledig in het water gevallen.

Eindelijk erkenning

Recent werden er in de Tweede Kamer twee moties in stemming gebracht. De eerste, waarin de regering werd gevraagd om met de touringcarsector in gesprek te gaan, werd aangenomen. De motie voor specifieke steun voor touringcarbedrijven redde het net niet. Maar al met al is er wel eindelijk wat erkenning in politiek Den Haag. In gesprek met TaxiPro TV gaat Carlo Cahn daar verder op in. Bekijk het interview hieronder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.