CAO Taxivervoer algemeen verbindend verklaard tot eind 2013

Gepubliceerd op 01-05-2012 om 14:11
taxichauffeur, taxi

De CAO Taxivervoer is algemeen verbindend verklaard tot en met 31 december 2013. Alle ondernemingen die zich met taxivervoer bezighouden zijn dus verplicht uitvoer te geven aan deze regels en reglementen. 

Het AVV besluit geldt tot het einde van de looptijd van de CAO (31 december 2013).

De AVV was nodig omdat de overheid nooit langer dan 2 jaar een AVV afgeeft op een CAO, licht KNV Taxi-secretaris Hubert Andela toe.

5-jarige CAO

“Wij hadden een 5-jarige CAO afgesloten. Daarom moet er tussendoor een nieuwe AVV komen. Dat gegeven is benut om wat tekstuele verbeteringen en verduidellijkingen door te voeren”, meldt Andela. Grote zaken zijn er volgens hem niet in veranderd. “Daarvoor zouden hele nieuwe onderhandelingen nodig zijn geweest en dat wilden wij en de bonden niet.”

Alle taxibedrijven zijn dus verplicht de afspraken zoals vastgelegd in de CAO Taxivervoer na te leven. Taxichauffeurs in loondienst bij een taxibedrijf moeten onder meer minimaal beloond worden zoals is afgesproken. Daartoe heeft Sociaal Fonds Taxi de Looncalculator ontwikkeld.

Ingehuurd personeel

De werkgever mag maximaal 15% van de vigerende bruto loonsom (CAO loonsom en kosten ingehuurd personeel) aanwenden voor de inhuur van werknemers die niet onder de werkingssfeer van de CAO taxivervoer vallen, zoals bijvoorbeeld bij Aethon Taxipersoneel.

Op taxichauffeurs die werken bij een door Sociaal Fonds Taxi erkend payroll- of detacheringsbedrijf, zoals Please Payroll en Jongepier Detachering, is de CAO Taxivervoer wel van toepassing. In dat geval mag een taxibedrijf 100% van zijn werknemersbestand onderbrengen. 

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Taxi cao-vragen?

Wat kan ik doen als ik mijn administratie niet (meer) heb?
Je kunt dan een beroep doen op de administratie bij je werkgever. Let op, je kunt alleen de laatste 6 maanden opvragen.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.677 followers
Volg ons op Twitter