gehandicaptenvervoer, rolstoelvervoer, taxi

Toch kans Twentse vervoerders op gehandicaptenvervoer

BORNE – Het gehandicaptenvervoer in de regio Twente blijft mogelijk toch voor een deel in handen van Twentse vervoerders. “We gaan die mogelijkheid in een overleg met Klomp Groepsvervoer bekijken”, aldus directeur Bert Bijen van Aveleijn in TC Tubantia.

Dat is de uitkomst van het gesprek dat de directie van Aveleijn gisteren had met vervoerders OTC-Ziemerink, Brookhuis, Luttikhuis en Nijhuis. Ronald Brookhuis zegt er een goed gevoel aan over te hebben gehouden.

Aveleijn gaat na het afketsen van de onderhandelingen met Connexxion vanaf 1 oktober in zee met Klomp Groepsvervoer uit Ede. Dat leidde tot wrevel bij de plaatselijke vervoerders omdat zij geen kans kregen een offerte uit te brengen.

De gehandicapte kinderen werden altijd van en naar dagcentra vervoerd door 45 bussen van Connexxion en 45 bussen van een aantal Twentse vervoerders.

Manager Kees Nieuwenhuijzen van Klomp geeft aan het gehandicaptenvervoer het liefst in één hand te houden. “Maar als onze opdrachtgever anders wil, zullen we er naar kijken.” Hij zegt in TC Tubantia begrip te hebben voor de zorgen van de ouders. “Er zullen de eerste dagen wellicht wat kinderziekten zijn, maar we willen alles zo snel mogelijk probleemloos laten verlopen.”

Lees ook: Twentse bedrijven woedend over gunning taxivervoer Aveleijn

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.