rechtbank, rechter, uitspraak

Regio Twente mag doorgaan met aanbesteding taxivervoer

De aanbestedingsprocedure voor het collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) in de Regio Twente kan doorgaan. Dat is de uitkomst van de procedure die is aangespannen door een taxibedrijf dat de opdracht heeft verloren.

Het taxibedrijf had de voorzieningenrechter gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen voor twee percelen, Borne en Dinkelland.

Offerte aanbesteding

Het taxibedrijf richtte zich met het verzoek tegen de weigering om hem de opdracht te gunnen. Aanvankelijk was de reden voor de weigering de vergelijking van de offerte die het taxibedrijf had uitgebracht, met de offerte van de winnaar. De offerte van de winnaar behaalde een hogere score.

Nadien bleek dat de offerte van het taxibedrijf nagenoeg identiek was aan de offerte van een concurrent, die een offerte had uitgebracht voor andere percelen. Regio Twente meende dat aldus de mededinging ontoelaatbaar was beperkt en besliste daarom alsnog dat de inschrijving van het taxibedrijf ongeldig was.

Mededingingswet

De voorzieningenrechter heeft overwogen dat een uitwisseling van informatie wordt geacht ertoe te strekken de mededinging te beperken. De voorzieningenrechter heeft twijfel of de handelwijze van het taxibedrijf in overeenstemming is met de Mededingingswet.

Dat zou betekenen dat de inschrijving ongeldig is. Ook als dat anders zou zijn, zou de offerte van het taxibedrijf niet als economisch meest voordelige uit de bus komen. De gunningscriteria waren namelijk in orde en er is onvoldoende aanwijzing dat de beoordeling onjuist is geweest, zo meldt Rechtspraak.nl.

Lees ook: Nieuwe vervoerders Regiotaxi Twente in 2011

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Regio Twente mag doorgaan met aanbesteding taxivervoer”

Harry|09.06.11|12:55

Hallo,

Even terug komend op de aanbesteding van Regio Twente. Je moet luttinkhuis of Taxi Max heten als je een aanbesteding wil binnen halen van de Regio. De mensen die de aanbesteding gegund krijgen (Taxi Luttinkhuis of Taxi Max) en gunnen (Hettie) komen toevallig allemaal uit LOSSER. Dit valt wel een beetje op vinden jullie niet………..

mvg

Regio Twente mag doorgaan met aanbesteding taxivervoer | TaxiPro
rechtbank, rechter, uitspraak

Regio Twente mag doorgaan met aanbesteding taxivervoer

De aanbestedingsprocedure voor het collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) in de Regio Twente kan doorgaan. Dat is de uitkomst van de procedure die is aangespannen door een taxibedrijf dat de opdracht heeft verloren.

Het taxibedrijf had de voorzieningenrechter gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen voor twee percelen, Borne en Dinkelland.

Offerte aanbesteding

Het taxibedrijf richtte zich met het verzoek tegen de weigering om hem de opdracht te gunnen. Aanvankelijk was de reden voor de weigering de vergelijking van de offerte die het taxibedrijf had uitgebracht, met de offerte van de winnaar. De offerte van de winnaar behaalde een hogere score.

Nadien bleek dat de offerte van het taxibedrijf nagenoeg identiek was aan de offerte van een concurrent, die een offerte had uitgebracht voor andere percelen. Regio Twente meende dat aldus de mededinging ontoelaatbaar was beperkt en besliste daarom alsnog dat de inschrijving van het taxibedrijf ongeldig was.

Mededingingswet

De voorzieningenrechter heeft overwogen dat een uitwisseling van informatie wordt geacht ertoe te strekken de mededinging te beperken. De voorzieningenrechter heeft twijfel of de handelwijze van het taxibedrijf in overeenstemming is met de Mededingingswet.

Dat zou betekenen dat de inschrijving ongeldig is. Ook als dat anders zou zijn, zou de offerte van het taxibedrijf niet als economisch meest voordelige uit de bus komen. De gunningscriteria waren namelijk in orde en er is onvoldoende aanwijzing dat de beoordeling onjuist is geweest, zo meldt Rechtspraak.nl.

Lees ook: Nieuwe vervoerders Regiotaxi Twente in 2011

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Regio Twente mag doorgaan met aanbesteding taxivervoer”

Harry|09.06.11|12:55

Hallo,

Even terug komend op de aanbesteding van Regio Twente. Je moet luttinkhuis of Taxi Max heten als je een aanbesteding wil binnen halen van de Regio. De mensen die de aanbesteding gegund krijgen (Taxi Luttinkhuis of Taxi Max) en gunnen (Hettie) komen toevallig allemaal uit LOSSER. Dit valt wel een beetje op vinden jullie niet………..

mvg