regiotaxi, Twente, taxi, taxibus

Nieuwe vervoerders Regiotaxi Twente in 2011

TWENTE – Het vervoer van Regiotaxi Twente in zeven Twentse gemeenten opnieuw aanbesteed. Het resultaat is dat vanaf 1 juli 2011 in zes gemeenten een andere vervoerder de ritten gaat uitvoeren.

In Borne, Dinkelland en Tubbergen wordt dit Brookhuis Personenvervoer BV en in Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden gaat Connexxion Taxi Services het vervoer van Regiotaxi Twente verzorgen. Alleen in de gemeente Losser blijft de huidige vervoerder, Connexxion Taxi Services, ook na 1 juli de ritten uitvoeren.

Aanbesteding

De huidige vervoersovereenkomsten Regiotaxi Twente in Borne, Dinkelland, Losser, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden lopen af in 2011. Daarom is op 1 november 2010 een aanbestedingstraject gestart door het bestek te publiceren.

Doel van de aanbesteding was om tegen een zo gunstig mogelijke bijdrage de gewenste kwaliteit in te kopen, zo meldt Regiotaxi Twente.

Beoordeling

Deze kwaliteitsaspecten hebben meegewogen bij de beoordeling van de offertes, meldt de Regiotaxi. De beoordeling is uitgevoerd door vertegenwoordigers van zowel de betrokken gemeenten als Regio Twente.

Aan de vervoerder met de hoogste score op gebied van kwaliteit en prijs is de rituitvoer van een gemeente gegund. Op 10 januari hebben acht partijen gereageerd met in totaal 28 inschrijvingen.

Onderaannemer

Brookhuis Personenvervoer BV gaat de ritten in Borne en Dinkelland zelf rijden, terwijl in de andere vijf gemeenten gebruik wordt gemaakt van één of meerdere onderaannemers.

In Tubbergen zijn dit Taxi Ootmarsum, OTC en Taxi Nijhuis. In Losser blijft dit Luttikhuis Losser Personenvervoer, in Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden zijn dit OAD en Brookhuis Personenvervoer BV.

Personeel

In de periode tot 1 juli 2011 gaan de vervoerders het nieuwe personeel instrueren over de regels voor het reizen waaronder de afspraken met betrekking tot de dienstverlening, de benodigde voertuigen bestellen en deze herkenbaar te maken.

Als alles volgens plan verloopt, merkt de reiziger bijna niets van de start van de nieuwe vervoersovereenkomsten, ondanks dat in zes gemeenten een nieuwe vervoerder gaat rijden. In de andere zeven gemeenten zijn in de loop van vorig jaar nieuwe overeenkomsten gestart en is contractvernieuwing nog niet aan de orde.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Nieuwe vervoerders Regiotaxi Twente in 2011”

mw. N. van Setten|16.02.11|13:49

Goede dag!
Heeft u binnen uw organisatie vacatures voor chauffeur in de gemeente Enschede?

Graag hoor ik van u.

Nelleke van Setten

Marcel Nol|29.02.12|19:42

zou graag een bijbaan willen hebben in of rond u organisatie voor de middag of avond uren
het mag ook schoonmaak werkzaamheden zijn van auto`s of bussen en kantoren .

Hoogachtend

M.R.Nol