schoolvervoer, taxi, leerlingenvervoer

Doelgroepenvervoer Breda naar DVG en Continental (Peutax)

BREDA – De gemeente Breda heeft het doelgroepenvervoer gegund aan de  vervoersmaatschappijen De Vier Gewesten (DVG) en Continental (onderdeel van Peutax) uit Breda. De nieuwe contractperiode geldt voor tenminste drie jaar.

DVG en Continental waren in de afgelopen periode ook de uitvoerders van het leerlingenvervoer. DVG is wel de nieuwe uitvoerder van het werknemersvervoer.

Vervoer van leerlingen

DVG verzorgt met grote bussen het vervoer van leerlingen naar scholen voor speciaal basisonderwijs, het vervoer met taxi’s en taxibussen naar scholen buiten Breda en ook het vervoer van werknemers van BSW Bedrijven. Verder regelt dit bedrijf het zwem- en gymnastiekvervoer.

Continental uit Breda organiseert de komende jaren met taxi’s en taxibussen het vervoer naar scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Breda.

Aanbesteding

Wethouder Boelema: “We hebben in de aanbestedingsprocedure het werknemersvervoer van BSW Bedrijven meegenomen met het leerlingenvervoer. Dat is een mooie vorm van samenwerking”.

Op 11 juli zijn de winnaars van de aanbesteding bekend geworden. Deze week zullen de contracten worden ondertekend. Die gelden vanaf 1 augustus en hebben een looptijd van tenminste drie (school)jaren.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.