Regiotax, Holland Rijnland

Wmo-vervoer Alphen a/d Rijn bij Regiotaxi Holland Rijnland

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de Stichting CVV Rijnstreek opgedragen om de overeenkomst met de CVV RijnstreekHopper niet te verlengen. Het Wmo-vervoer wordt vanaf 2013 onder gebracht bij Regiotaxi Holland Rijnland.

Volgens de gemeente brengt aansluiting bij Regiotaxi Holland Rijnland een aantal voordelen met zich mee.  “Voor de reiziger betekent het onder andere dat bij een terugreis vanuit het ziekenhuis het mogelijk is een half uur voor vertrektijd een taxi te bestellen”, meldt de gemeente.

Regiotaxi

Ook is de Regiotaxi is 24 uur per dag te breiken en te gebruiken. Daarnaast zorgt de schaalgrootte van de Regiotaxi Holland Rijnland ervoor dat ook in de toekomst uitvoering van dit vervoer in de Rijnstreekregio beter gegarandeerd kan worden.

Stan Lyczak, wethouder Wmo: ‘Vorig jaar is onderzoek gedaan naar de dienstverlening door de RijnstreekHopper. De gebruikers bleken in het algemeen tevreden te zijn. De prestaties van de huidige vervoerder zijn dus geen reden om het Wmo-vervoer bij een andere organisatie onder te brengen. Maar de andere voordelen zijn zo belangrijk dat we er toch voor kiezen om dit te doen. Er worden goede afspraken gemaakt met Regiotaxi Holland Rijnland over kwaliteitsborging en toezicht op uitvoering van het vervoer.”

Provincie

De provincie (verantwoordelijk voor het openbaar vervoer), en de Gemeenten Rijnwoude en Nieuwkoop willen ook aansluiten bij Regiotaxi Holland Rijnland. Gemeente Boskoop heeft een contract tot 1 juli 2014 met Groeneharthopper.

“Er wordt vanzelfsprekend afgestemd hoe gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop samen als nieuwe gemeente vanaf 2014 het Wmo-vervoer organiseren”, kondigt Alphen aan den Rijn aan.

Aansluiting bij Holland Rijnland gaat per 1 januari 2013 in en loopt tot 1 januari 2017. Reizigers worden hierover van tevoren nog uitgebreid geïnformeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wmo-vervoer Alphen a/d Rijn bij Regiotaxi Holland Rijnland | TaxiPro
Regiotax, Holland Rijnland

Wmo-vervoer Alphen a/d Rijn bij Regiotaxi Holland Rijnland

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de Stichting CVV Rijnstreek opgedragen om de overeenkomst met de CVV RijnstreekHopper niet te verlengen. Het Wmo-vervoer wordt vanaf 2013 onder gebracht bij Regiotaxi Holland Rijnland.

Volgens de gemeente brengt aansluiting bij Regiotaxi Holland Rijnland een aantal voordelen met zich mee.  “Voor de reiziger betekent het onder andere dat bij een terugreis vanuit het ziekenhuis het mogelijk is een half uur voor vertrektijd een taxi te bestellen”, meldt de gemeente.

Regiotaxi

Ook is de Regiotaxi is 24 uur per dag te breiken en te gebruiken. Daarnaast zorgt de schaalgrootte van de Regiotaxi Holland Rijnland ervoor dat ook in de toekomst uitvoering van dit vervoer in de Rijnstreekregio beter gegarandeerd kan worden.

Stan Lyczak, wethouder Wmo: ‘Vorig jaar is onderzoek gedaan naar de dienstverlening door de RijnstreekHopper. De gebruikers bleken in het algemeen tevreden te zijn. De prestaties van de huidige vervoerder zijn dus geen reden om het Wmo-vervoer bij een andere organisatie onder te brengen. Maar de andere voordelen zijn zo belangrijk dat we er toch voor kiezen om dit te doen. Er worden goede afspraken gemaakt met Regiotaxi Holland Rijnland over kwaliteitsborging en toezicht op uitvoering van het vervoer.”

Provincie

De provincie (verantwoordelijk voor het openbaar vervoer), en de Gemeenten Rijnwoude en Nieuwkoop willen ook aansluiten bij Regiotaxi Holland Rijnland. Gemeente Boskoop heeft een contract tot 1 juli 2014 met Groeneharthopper.

“Er wordt vanzelfsprekend afgestemd hoe gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop samen als nieuwe gemeente vanaf 2014 het Wmo-vervoer organiseren”, kondigt Alphen aan den Rijn aan.

Aansluiting bij Holland Rijnland gaat per 1 januari 2013 in en loopt tot 1 januari 2017. Reizigers worden hierover van tevoren nog uitgebreid geïnformeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.