gehandicaptenvervoer, wmo-vervoer, taxi, taxichauffeur, rolstoelvervoer

Friese Meren gunt Wmo-vervoer aan drie taxibedrijven

De gemeente Friese Meren in oprichting en Zuidwest Friesland hebben het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer gegund aan taxibedrijven De Vier gewesten, J.H. Oenema taxi en taxicentrale Witteveen. Het contract zal voor alle betrokken gemeenten ingaan op 1 januari 2013.

Bij de beoordeling van de offertes is naast de prijs ook gekeken naar kwaliteit. Andere aspecten waar specifieke aandacht aan is besteed zijn duurzaamheid en Social Return.

Groengas

Concreet betekent dit dat bij het Wmo-vervoer 70 procent van de voertuigen op groengas zal rijden. Bij het leerlingenvervoer is dit afhankelijk van de bestemming, maar zal ongeveer de helft van de ritten worden gereden met voertuigen die rijden op groengas. Daarnaast zijn de vervoerders verplicht om minimaal 5 procent van de aanneemsom te besteden aan het inzetten van werklozen/werkzoekenden, het bieden van stages, leer-werkbanen en scholing.

Witteveen

Het leerlingenvervoer is voor het grootste deel gegund aan Taxicentrale Witteveen en voor een bepaald aantal ritten aan De Vier Gewesten. Het contract van het leerlingenvervoer start met ingang van het nieuwe schooljaar op 1 september 2012. Het huidige contract van de gemeente Skarsterlân loopt nog 1 jaar door, de leerlingen van deze gemeente zullen met ingang van het schooljaar 2013-2014 gaan meerijden.

Kiezen

Mensen met een Wmo-indicatie kunnen zelf kiezen door welke van de drie taxibedrijven ze vervoerd willen worden. Op dit moment zijn de gemeenten en de taxibedrijven bezig met de voorbereiding van de start van de overeenkomst. Wijzigingen voor de cliënten zullen tijdig voor de start van het contract worden gecommuniceerd.

 

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Friese Meren gunt Wmo-vervoer aan drie taxibedrijven”

Jan|07.06.12|14:23

Witteveen is toch ook lid van DVG. Krijgt hij nu een dubbele portie?

Bella Taxi St.Nyk|14.06.12|11:30

Dit verbaast mij wel, ik als kleine taxionderneming heb bij WMO aanvraag gedaan om ook WMO vervoer te verrichtten maar hier wordt gezegd dat mensen hier vrij in zijn om een taxibedrijf te vragen.
Nu wordt het WMO vervoer via gestuurde taxibedrijven gedaan.
Hoe heb ik kans om taxivervoer te gaan doen????