taxi, klant, regiotaxi

Etten-Leur beperkt kilometerbudget Regiotaxi tot 600 strippen

Inwoners van de gemeente Etten-Leur mogen voortaan nog maar 600 zones reizen met de Deeltaxi. Dat komt neer op ongeveer 1500 tot 2000 kilometer per jaar. Tot nu toe mochten de 2.200 Etten-Leurenaren met een pas onbeperkt gebruik maken van de Deeltaxi (Regiotaxi).

De ritlengte van de deeltaxi tegen het Wmo-tarief was al beperkt tot 5 zones. Deze 5 zones beslaan de directe woon- en leefomgeving waarvoor de gemeente compensatieplicht heeft in het kader van de Wmo.

Gehandicapten

Als mensen toch meer kilometers op jaarbasis nodig hebben moeten ze dat maar zelf regelen, vindt de gemeente. Etten-Leur doet een beroep op de zelfstandigheid van gehandicapten. Dat betekent dat ze eerst familieleden en vrienden om hulp vragen als het niet meer zelf lukt. Pas als dat niet mogelijk is, kunnen zij zich melden bij de gemeente.

Wmo’ers met een Deeltaxi-pas zijn mensen die een aantoonbare beperking hebben ten gevolge van ziekte of gebrek en een beperkte loopafstand hebben in de woon- en leefomgeving. Indien een vervoersvoorzieing met name gebruikt wordt voor werk of opleiding, stuurt de gemeente mensen door naar het UWV.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Etten-Leur beperkt kilometerbudget Regiotaxi tot 600 strippen”

Pierre van Aert|20.10.13|16:42

600 zones per jaar. Één rit binnen de gemeentegrenzen zijn al 2 zones, de retourrit terug naar huis zijn dus al 4 zones, dat betekend dus slechts 150 ritten per jaar ( heen en terug ).
Dat is dus niet meer 5 keer per week naar de bingo, maar gemiddeld slechts maximaal 2 keer per week naar de bingo, dat gaat tegenvallen !

Richard Troost|27.10.13|21:38

Maar 5 keer per week bingo waar betalen de aowers dat van? Er zijn nog andere dingen te doen dan bingo.