Marc Rozendal, Connexxion, directeur Taxi

Wildschut volgt Rozendal op als directeur Connexxion Taxi

Marc Rozendal is vertrokken als directeur van Connexxion Taxi Services. Het taxibedrijf laat weten dat hij na 11 jaar toe is aan een nieuwe uitdaging en dat het voor het bedrijf tijd is voor een frisse wind. Die moet komen van Michiel Wildschut, die Rozendal opvolgt en als Managing Director het portfolio ‘Transport on Demand’ onder zijn hoede neemt.

Rozendal heeft sinds 1 juli zijn taken neergelegd en heeft toen dus alle taxi-activiteiten al overgedragen aan zijn opvolger. Het is niet bekend wat Rozendal gaat doen; hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Goed werk

“Marc heeft goed werk verricht voor de sector en voor Connexxion”, vertelt Hendri Beltman, woordvoerder van het bedrijf. “Maar voor hem was het tijd voor een nieuwe uitdaging, en voor ons is het goed om een nieuwe, frisse wind te laten waaien. Daarom zijn we ook uitstekend uit elkaar gegaan.”

michiel wildschut, connexxion

Opvolger Michiel Wildschut is geen onbekende van het bedrijf. Hij was er van 2004 tot 2008 Manager Corporate Development en vervolgde toen zijn carrière als bestuurder bij het Witte Kruis. Daarom ziet Connexxion hem nu als de geschikte kandidaat. “Wildschut kent de organisatie, is bestuurlijk ijzersterk en heeft bij het Witte Kruis bewezen om verandering teweeg te kunnen brengen”, aldus Beltman. “Dat komt goed van pas bij de huidige in het slop geraakte taxisector.”

Nieuwe titel

Er is bewust gekozen om met de wisseling van de wacht een nieuwe titel te bedenken voor de eindverantwoordelijke van de taxi-activiteiten van Connexxion. Daarom heet Wildschut geen directeur, maar Managing Director ‘Transport on Demand’. Beltman: “De sector is enorm aan het veranderen. De hele transportsector, inclusief bijvoorbeeld de integratie met openbaar vervoer, is daarin actueel. Wildschut kent de sector goed, en kan hier tegelijk met een frisse blik naar kijken.”

Lars Verpalen

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

4 reacties op “Wildschut volgt Rozendal op als directeur Connexxion Taxi”

Ton van Dalfsen|22.07.16|13:49

Ik zou als Connexxion een echte man die zijn sporen als vervoerder heeft verdient op die plek zetten die de klappen van de zweep weet in de taxi sector. Ze zeggen zelf al dat de sector aan het veranderen is. Dan zet je toch niet een één of andere manager neer die totaal geen kaas heeft gegeten van de taxi

Ton van Dalfsen|22.07.16|13:58

Heb al eens in een gesprek met Marc tegen hem verteld, Dat de voorloper van Connexxion de NZH toen veel bekende grote taxibedrijven op heeft gekocht en meteen de straat taxi’s eruit mieterden. En het waren mooie gezonde bedrijven waar vele bedrijven tegenop zagen. Denk aan Taxi13000 Haarlem, Gooitax Hilversum en noem maar op. Niets meer van over door toedoen van NZH wat nu connexxion is. Toen ze die bedrijven opkochten hadden ze die zo moeten laten en plukten ze er nu nog de vruchten van.

Ton van Dalfsen|22.07.16|13:59

En daarbij: die bedrijven werden opgekocht toen NZH staatsteun ook nog staatssteun kreeg.

Ton van Dalfsen|01.08.16|17:57

Als ik Connexxion was zou ik de bedrijven die ze vroeger hebben opgekocht en hebben uitgekleed weer helemaal optuigen. Zoals: Gooitax, Taxi 13000 en bijv Hortsik. Van die oude bekende namen kan je gebruik maken. Moet je eens zien wat er dan ineens gaat gebeuren.