VMNN

VMNN wint aanbesteding leerlingenvervoer Heerenveen

VMNN Friesland neemt vanaf augustus voor ten minste drie jaar het leerlingenvervoer in Heerenveen voor zijn rekening. Voor deze opdracht zijn zo’n 35 voertuigen vereist en VMNN zal in de uitvoering ook gebruikmaken van plaatselijke vervoerders. Het bedrijf ziet het winnen van deze opdracht als erkenning van de keuzes en investeringen van de afgelopen jaren.

Vorig jaar nam VMNN Personenvervoer twee failliete vervoersbedrijven in Friesland over. Daarmee was VMNN Friesland geboren. Het leerlingenvervoer in Heerenveen is de eerste nieuwe opdracht voor dit bedrijf. “Het winnen van deze opdracht betekent dat we zullen uitbreiden met tussen de 35 en 40 voertuigen”, vertelt VMNN-directeur Bert Jakobs.

Om tafel met vervoerders

“Er zal ook aanvullend personeel nodig zijn. De insteek is nu dat we het leerlingenvervoer in Heerenveen deels zelf gaan doen en deels door lokale vervoerders laten uitvoeren. Uiteraard kunnen we dat pas echt gaan oppakken als de gunning definitief is. Als dat volgens plan gebeurt, kunnen we in de tweede week van mei met lokale vervoerders om tafel om te bekijken wat zij voor ons kunnen betekenen en hoe we dat gezamenlijk kunnen aanpakken.”

In een andere Friese aanbesteding, waar VMNN één van de winnaars is, loopt momenteel een bezwaar tegen de voorlopige gunning. Er staat zelfs een kort geding voor de deur. Eén van de zittende vervoerders stelt dat er in Noord-Oost Friesland door sommige winnaars onder de kostprijs is ingeschreven. Jakobs bestrijdt dat VMNN zich daar schuldig aan maakt in aanbestedingen. Dat er nu gunningen worden gewonnen, is volgens hem het gevolg van een koers die VMNN al jaren geleden heeft gekozen.

Tijd, geld en energie

“Het leerlingenvervoer is voor 60 procent gegund op kwaliteit en voor 40 procent op prijs. Wij zijn al zeker vijf jaar sterk bezig met het finetunen van alles wat we doen, zowel qua eigen organisatie als van het vervoer zelf. We hebben veel tijd, geld en energie gestoken in de verdere ontwikkeling van software. Dat valt allemaal steeds meer op zijn plaats, waardoor we offertes kunnen neerleggen. met een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit.”

De opdracht gaat in op 12 augustus van dit jaar en loopt tot en met 11 augustus 2020. Daarna kunnen de vervoerscontracten nog driemaal met een jaar worden verlengd.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.