Taxibus Noot

Noot wint aanbesteding Regiotaxi Waterweg

Noot Personenvervoer (archieffoto ter illustratie).Foto: Noot

Het wmo-vervoer in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis wordt vanaf 1 augustus aanstaande verzorgd door Noot. Deze vervoerder neemt na twee jaar het stokje over van Connexxion, dat op zijn beurt Bios verving.

Het wmo-vervoer in de drie Zuid-Hollandse gemeenten wordt aanbesteed door stichting ROGplus. Het systeem voor aanvullend openbaar vervoer in het gebied vindt sinds 2007 plaats onder de vlag van Regiotaxi Waterweg. Voorafgaand aan de nieuwe aanbesteding vond er een marktconsultatie plaats. Daarin werd de vervoerders onder meer gevraagd naar hun kijk op wijzigingen van het tariefsysteem.

Maximaal vijf jaar

Uit de aanbesteding volgt nu dat de klus voor de komende drie jaar aan Noot is gegund. Met twee verlengingen van een jaar kan de contractduur nog oplopen tot vijf jaar, waardoor deze uiterlijk op 31 juli 2023 weer afloopt. In die jaren zal het gebruik van de regiotaxi eerder toenemen dan afnemen, zo verwacht ROGplus. In het gebied wordt namelijk ingezet op hoogwaardig en rendabel openbaar vervoer, waardoor minder rendabele OV-lijnen mogelijk komen te vervallen. Als bijvoorbeeld de loopafstand naar de dichtstbijzijnde halte toeneemt, zullen meer mensen in aanmerking komen voor het gebruik van de Regiotaxi.

Overgang van onderneming

De initiële contractduur is in elk geval een jaar langer dan bij het huidige contract. Connexxion nam per 1 augustus 2016 het werk over van Bios. Dat bedrijf nam op zijn beurt weer het stokje over van Connexxion in 2013. De overgang van Bios naar Connexxion ging niet zonder slag of stoot. Er waren meerder rechtszaken nodig om tot de conclusie te komen dat er geen sprake was van overgang van onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Noot wint aanbesteding Regiotaxi Waterweg | TaxiPro
Taxibus Noot

Noot wint aanbesteding Regiotaxi Waterweg

Noot Personenvervoer (archieffoto ter illustratie).Foto: Noot

Het wmo-vervoer in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis wordt vanaf 1 augustus aanstaande verzorgd door Noot. Deze vervoerder neemt na twee jaar het stokje over van Connexxion, dat op zijn beurt Bios verving.

Het wmo-vervoer in de drie Zuid-Hollandse gemeenten wordt aanbesteed door stichting ROGplus. Het systeem voor aanvullend openbaar vervoer in het gebied vindt sinds 2007 plaats onder de vlag van Regiotaxi Waterweg. Voorafgaand aan de nieuwe aanbesteding vond er een marktconsultatie plaats. Daarin werd de vervoerders onder meer gevraagd naar hun kijk op wijzigingen van het tariefsysteem.

Maximaal vijf jaar

Uit de aanbesteding volgt nu dat de klus voor de komende drie jaar aan Noot is gegund. Met twee verlengingen van een jaar kan de contractduur nog oplopen tot vijf jaar, waardoor deze uiterlijk op 31 juli 2023 weer afloopt. In die jaren zal het gebruik van de regiotaxi eerder toenemen dan afnemen, zo verwacht ROGplus. In het gebied wordt namelijk ingezet op hoogwaardig en rendabel openbaar vervoer, waardoor minder rendabele OV-lijnen mogelijk komen te vervallen. Als bijvoorbeeld de loopafstand naar de dichtstbijzijnde halte toeneemt, zullen meer mensen in aanmerking komen voor het gebruik van de Regiotaxi.

Overgang van onderneming

De initiële contractduur is in elk geval een jaar langer dan bij het huidige contract. Connexxion nam per 1 augustus 2016 het werk over van Bios. Dat bedrijf nam op zijn beurt weer het stokje over van Connexxion in 2013. De overgang van Bios naar Connexxion ging niet zonder slag of stoot. Er waren meerder rechtszaken nodig om tot de conclusie te komen dat er geen sprake was van overgang van onderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.