Willemsen de Koning

Willemsen-de Koning wil door met PlusOV

Willemsen- de Koning is in Apeldoorn verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Ondanks de problemen met het vervoersysteem wil vervoerder Willemsen-de Koning door met het werk voor PlusOV. Dat heeft vooral te maken met investeringen in materieel die niet terugverdiend kunnen worden als WdK de opdracht terug zou geven.

De aanhoudende problemen met PlusOV trekken ook een wissel op WdK. Zo zorgt de situatie voor veel verloop onder de chauffeurs. Onlangs kreeg het bedrijf samen met de andere vervoerder Witteveen te horen dat de meeste klachten uit de eerste weken van het nieuwe schooljaar over de vervoerders gingen. Daar gingen de twee bedrijven stevig tegenin door te zeggen dat zij meer dan eens hadden gewaarschuwd voor de problemen in met name het PlusOV-leerlingenvervoer. Het vervoer begon dit schooljaar beter dan het vorige, maar was in elk geval in die eerste weken lang niet wat het moest zijn.

Wel of niet stoppen

PlusOV betreft het doelgroepenvervoer in negen gemeenten. Met name het leerlingenvervoer blijft een punt van zorg. Sommige gemeenten zijn het zat. Apeldoorn en Zutphen willen deels stoppen, Deventer helemaal. Voorst, Lochem, Hattem, Epe en Heerde willen vooralsnog wel door met PlusOV. Maar dat zijn de voornemens van de college’s van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk moeten de gemeenteraden instemmen of voor een andere koers kiezen.

Willemsen-de Koning-directeur Arno Janssen geeft nu aan dat WdK om bedrijfseconomische redenen door wil met PlusOV. Dat meldt De Stentor. WdK heeft geïnvesteerd in voertuigen, en daarom heeft het belang bij een voortzetting van deze opdracht. De betrokken partijen moeten volgens hem dan wel goede partners zijn en informatie met elkaar delen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Willemsen-de Koning wil door met PlusOV | TaxiPro
Willemsen de Koning

Willemsen-de Koning wil door met PlusOV

Taxibusje van Willemsen de Koning. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Ondanks de problemen met het vervoersysteem wil vervoerder Willemsen-de Koning door met het werk voor PlusOV. Dat heeft vooral te maken met investeringen in materieel die niet terugverdiend kunnen worden als WdK de opdracht terug zou geven.

De aanhoudende problemen met PlusOV trekken ook een wissel op WdK. Zo zorgt de situatie voor veel verloop onder de chauffeurs. Onlangs kreeg het bedrijf samen met de andere vervoerder Witteveen te horen dat de meeste klachten uit de eerste weken van het nieuwe schooljaar over de vervoerders gingen. Daar gingen de twee bedrijven stevig tegenin door te zeggen dat zij meer dan eens hadden gewaarschuwd voor de problemen in met name het PlusOV-leerlingenvervoer. Het vervoer begon dit schooljaar beter dan het vorige, maar was in elk geval in die eerste weken lang niet wat het moest zijn.

Wel of niet stoppen

PlusOV betreft het doelgroepenvervoer in negen gemeenten. Met name het leerlingenvervoer blijft een punt van zorg. Sommige gemeenten zijn het zat. Apeldoorn en Zutphen willen deels stoppen, Deventer helemaal. Voorst, Lochem, Hattem, Epe en Heerde willen vooralsnog wel door met PlusOV. Maar dat zijn de voornemens van de college’s van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk moeten de gemeenteraden instemmen of voor een andere koers kiezen.

Willemsen-de Koning-directeur Arno Janssen geeft nu aan dat WdK om bedrijfseconomische redenen door wil met PlusOV. Dat meldt De Stentor. WdK heeft geïnvesteerd in voertuigen, en daarom heeft het belang bij een voortzetting van deze opdracht. De betrokken partijen moeten volgens hem dan wel goede partners zijn en informatie met elkaar delen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.