Bergerhof

Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch

Foto op verzoek aangeleverd door Bergerhof Tours

Bergerhof Tours uit Mierlo gaat de komende jaren het leerlingenvervoer in de gemeente Geldrop-Mierlo verzorgen. Onderdeel van de afspraken is dat Bergerhof vanaf augustus 2021 het vervoer uitsluitend met elektrische voertuigen rijdt.

De aanvankelijke looptijd van de opdracht, die met ingang van het komende schooljaar van start gaat, is vijf jaar. Daarna kan er nog tweemaal met een jaar worden verlengd. Bergerhof neemt het stokje over van Munckhof. De gemeente geeft aan duurzaamheid zwaar te hebben laten meewegen in de gunning. Waar de prijs voor 40 procent werd meegewogen, was dat voor de inzet van schone voertuigen 60 procent.

Groengas of elektrisch

De gemeente eiste dat vanaf januari 2020 alle personenauto’s voor het leerlingenvervoer elektrisch zijn. Van de ingezette personenbussen moet per die datum 40 procent op groengas rijden of elektrisch worden aangedreven. En als een aanbieder meer dan 40 procent van zijn wagenpark omzet naar groengas of elektrisch, dan konden daar extra punten mee worden verdiend.

Bergerhof wist zich van de andere vier inschrijvers te onderscheiden door meer te bieden dan de gemeente vroeg. Vanaf augustus 2021 zal dit bedrijf al het leerlingenvervoer van Geldrop-Mierlo met elektrische voertuigen verzorgen. Dat gebeurt bovendien tegen dezelfde kosten als bij voertuigen op diesel. Martijn Bergerhof legt uit hoe zijn bedrijf het vervoer van wat nu 142 leerlingen zijn gaat organiseren.

Voertuigen nog niet bekend

“We starten het nieuwe schooljaar met de personenauto’s. Hiervoor zijn acht Nissan Leaf’s aangeschaft. Na twee jaar moet het hele project, op de rolstoelbussen na, volledig uitstootvrij zijn. Omdat er nu nog niet bekend is welke personenbussen er op dat moment beschikbaar zullen zijn, weten we dus eigenlijk nog niet met welke voertuigen we zullen gaan rijden. We zijn druk doende met de aanleg van de infrastructuur. We gaan hier een eigen laadplein voor inrichten”, aldus Bergerhof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch”

Mark Berentssen|17.05.19|09:20

Nep nieuws dus (met een misleidende kop). Het is toch bijzonder dat een opdrachtgever deze luchtfietser een opdracht gunt en zegt ‘hij gaat meer leveren dan gevraagd’.

Hij heeft net als de rest van de wereld de intentie om CO2 neutraal te rijden. Vooral ook een voortvarende start, 8 * Nissan LEaf = max 32 kinderen, nog 110 te gaan.

Paul van der Raaf|17.05.19|10:22

Leuk voor het taxipersoneel die ongetwijfelt weer de dupe zijn, bus opladen op standplaats met eigen vervoer naar standplaats lekker milieuvriendelijk!! Hopelijk zit het gewicht nog onder de 3500kg, anders nog een D rijbewijs halen.
Wie gaat dat betalen?

Dat wordt weer aanpassingen in de C.A.O. Bergerhof werkt met payrol, sx6 persooneel daar.

We hebben het toch over deze werkgever?
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2013/04/23/taxichauffeurs-een-vast-contract-geven-dat-durf-ik-niet-meer/

Ton Van Dalfsen|17.05.19|10:48

Activistische organisaties melde deze week: Alle kolencentrales kunnen per 1 januari volgend jaar sluiten. Waar halen wij al stroom vandaan? Dus import? en ja import is dus vanaf landen die volop kolencentrales aan het bouwen zijn want die zien in Europa een markt. Dus wij schone lucht en de vuile lucht verdrijven naar die landen die ons elektrischiteit gaan leveren.

Rudie Elmio|18.05.19|22:25

8 * Nissan LEaf = max 32 kinderen, nog 110 te gaan. Die 110 gaan in die 14 rolstoelbussen.

Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch | TaxiPro
Bergerhof

Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch

Foto op verzoek aangeleverd door Bergerhof Tours

Bergerhof Tours uit Mierlo gaat de komende jaren het leerlingenvervoer in de gemeente Geldrop-Mierlo verzorgen. Onderdeel van de afspraken is dat Bergerhof vanaf augustus 2021 het vervoer uitsluitend met elektrische voertuigen rijdt.

De aanvankelijke looptijd van de opdracht, die met ingang van het komende schooljaar van start gaat, is vijf jaar. Daarna kan er nog tweemaal met een jaar worden verlengd. Bergerhof neemt het stokje over van Munckhof. De gemeente geeft aan duurzaamheid zwaar te hebben laten meewegen in de gunning. Waar de prijs voor 40 procent werd meegewogen, was dat voor de inzet van schone voertuigen 60 procent.

Groengas of elektrisch

De gemeente eiste dat vanaf januari 2020 alle personenauto’s voor het leerlingenvervoer elektrisch zijn. Van de ingezette personenbussen moet per die datum 40 procent op groengas rijden of elektrisch worden aangedreven. En als een aanbieder meer dan 40 procent van zijn wagenpark omzet naar groengas of elektrisch, dan konden daar extra punten mee worden verdiend.

Bergerhof wist zich van de andere vier inschrijvers te onderscheiden door meer te bieden dan de gemeente vroeg. Vanaf augustus 2021 zal dit bedrijf al het leerlingenvervoer van Geldrop-Mierlo met elektrische voertuigen verzorgen. Dat gebeurt bovendien tegen dezelfde kosten als bij voertuigen op diesel. Martijn Bergerhof legt uit hoe zijn bedrijf het vervoer van wat nu 142 leerlingen zijn gaat organiseren.

Voertuigen nog niet bekend

“We starten het nieuwe schooljaar met de personenauto’s. Hiervoor zijn acht Nissan Leaf’s aangeschaft. Na twee jaar moet het hele project, op de rolstoelbussen na, volledig uitstootvrij zijn. Omdat er nu nog niet bekend is welke personenbussen er op dat moment beschikbaar zullen zijn, weten we dus eigenlijk nog niet met welke voertuigen we zullen gaan rijden. We zijn druk doende met de aanleg van de infrastructuur. We gaan hier een eigen laadplein voor inrichten”, aldus Bergerhof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Leerlingenvervoer Geldrop-Mierlo medio 2021 helemaal elektrisch”

Mark Berentssen|17.05.19|09:20

Nep nieuws dus (met een misleidende kop). Het is toch bijzonder dat een opdrachtgever deze luchtfietser een opdracht gunt en zegt ‘hij gaat meer leveren dan gevraagd’.

Hij heeft net als de rest van de wereld de intentie om CO2 neutraal te rijden. Vooral ook een voortvarende start, 8 * Nissan LEaf = max 32 kinderen, nog 110 te gaan.

Paul van der Raaf|17.05.19|10:22

Leuk voor het taxipersoneel die ongetwijfelt weer de dupe zijn, bus opladen op standplaats met eigen vervoer naar standplaats lekker milieuvriendelijk!! Hopelijk zit het gewicht nog onder de 3500kg, anders nog een D rijbewijs halen.
Wie gaat dat betalen?

Dat wordt weer aanpassingen in de C.A.O. Bergerhof werkt met payrol, sx6 persooneel daar.

We hebben het toch over deze werkgever?
https://www.taxipro.nl/ondernemen/2013/04/23/taxichauffeurs-een-vast-contract-geven-dat-durf-ik-niet-meer/

Ton Van Dalfsen|17.05.19|10:48

Activistische organisaties melde deze week: Alle kolencentrales kunnen per 1 januari volgend jaar sluiten. Waar halen wij al stroom vandaan? Dus import? en ja import is dus vanaf landen die volop kolencentrales aan het bouwen zijn want die zien in Europa een markt. Dus wij schone lucht en de vuile lucht verdrijven naar die landen die ons elektrischiteit gaan leveren.

Rudie Elmio|18.05.19|22:25

8 * Nissan LEaf = max 32 kinderen, nog 110 te gaan. Die 110 gaan in die 14 rolstoelbussen.