Omnibuzz

Doelgroepenvervoer Limburg verdeeld over zes vervoerders

Bron: site Omnibuzz

Het Limburgse doelgroepenvervoer is voor in elk geval vijf jaar gegund aan in totaal zes taxibedrijven. Van Driel en Taxiservice Zuid Limburg hebben elk twee percelen in de wacht gesleept. Taxi Nelissen, Taxi van Loo, Personenvervoer Midden Limburg en Taxi de Leeuw nemen ieder één perceel voor hun rekening.

Daarmee is er sprake van diverse veranderingen ten opzichte van de vorige gunning, toen negen percelen over acht bedrijven werden verdeeld. Taxi Nelissen houdt de regio Maastricht en de Leeuw de regio Venlo, die bovendien is uitgebreid met Peel en Maas. Van Loo blijft rijden in de regio Heuvelland, al is dit perceel door een andere indeling wel veranderd. Taxiservice Zuid Limburg blijft de aangewezen vervoerder in het Parkstad-gebied en krijgt er Sittard-Geleen bij.

Nieuwkomer

Personenvervoer Midden Limburg gaat de komende jaren het doelgroepenvervoer in het perceel Roermond verzorgen. Dit vervoer werd de laatste jaren geleden door Scheurs Personenvervoer, dat momenteel in staat van faillissement verkeert. De nieuwkomer in het doelgroepenvervoer in Limburg is Vervoersservice van Driel uit Oss, waarmee dit ook de enige contractant van buiten de provincie is. Van Driel gaat de regio’s Weert en Venray voor zijn rekening nemen.

Investeren in personeel en voertuigen

Het vervoer is voor een periode van maximaal acht jaar gegund. Vanaf 1 januari 2020 is de looptijd in elk geval vijf jaar, wat met diverse verlengingen nog met drie jaar kan oplopen. Daardoor kunnen de vervoerders investeren in personeel en duurzamere voertuigen, terwijl langere contracten zorgen voor continuïteit van de onderneming en daarmee van het vervoer. Uiteindelijk neemt Omnibuzz de regie van het vervoer op zich. Dat zal de eerste vijf jaar nog niet gebeuren, maar in die periode wordt daar wel naar toegewerkt.

Lees ook: Doelgroepenvervoer Limburg wordt voor maximaal acht jaar gegund

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

6 reacties op “Doelgroepenvervoer Limburg verdeeld over zes vervoerders”

Mark Berentssen|11.07.19|10:56

Bijzonder toch dat dit de eerste keer is dat er een nieuwkomer op de Limburgse markt verschijnt? Riekt wel naar praktijken die normaliter in Zuid Italië plaats vinden.

Nico Gerards|11.07.19|13:49

Opgericht in 2018.
Gegevens Personeel Personenvervoer Midden Limburg B.V.
Kvk nummer73213330
BrancheUitleenbureaus
Soort inschrijvingHoofdvestiging
Werkzame personen11-20 werknemers
AdresMeishagerstraat 13
6151BZ Munstergeleen

Nico Gerards|11.07.19|15:00

Taxi bedrijf? Platform?
Uitleenbureau met 11-20 werknemers ?

Nico Gerards|11.07.19|15:15

Opgericht in november 2018
Meishagerstraat 13, 6151BZ Munstergeleen
Uitleenbureaus
De besloten vennootschap Personeel Personenvervoer Midden Limburg B.V. is gevestigd op Meishagerstraat 13 te Munstergeleen en is actief in de branche Uitleenbureaus. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 73213330 en is gelegen in Munstergeleen in de gemeente Sittard-Geleen. Bij Personeel Personenvervoer Midden Limburg B.V. zijn tussen de 11 en 20 personen werkzaam.

Mark Berentssen|15.07.19|17:14

Nou Nico, dan zijn de personeelskosten niet al te hoog, zal het deze keer wel lukken geld te verdienen?

Marco Mariën|17.02.20|11:26

Personenvervoer Middel Limburg is het bedrijf van de vrouw van de directeur van Geerets-De Leeuw. Die laatsten hebben hun werk de afgelopen 2 jaar zo schandalig slecht gedaan dat men met een vooruitziende blik gauw een nieuw bedrijf heeft opgericht.
En ja hoor, ze raakten een boel gunningen kwijt, gelukkig kreeg PML wat gunningen, die ze vervolgens aan Geerets-De Leeuw uitbesteedde. Schandalig, maar ja, dat mag allemaal in Nederland.
Ordinaire vriendjespolitiek..