ZOOV

25 gemeenten Avan en ZOOV compenseren vervoerders

Foto: ZOOV Beheer

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om de taxibedrijven die hun doelgroepenvervoer verzorgen met financiële steun door de coronacrisis te helpen. Dat gebeurt ook met betrekking tot Avan en ZOOV, de vervoersystemen voor respectievelijk achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen en zeven gemeenten in de Achterhoek.

Voor wat betreft ZOOV viel het besluit vorige week al en zijn de eerste voorschotten zelfs onderweg naar de vervoerders die het doelgroepenvervoer rijden in Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Het betreft een voorschot over de maand maart ter hoogte van 80 procent van de gebruikelijke vergoeding. Vervolgens wordt per maand bekeken waar de situatie om vraagt. Daarin speelt ook mee in welke mate taxibedrijven daadwerkelijk een beroep kunnen doen op de diverse coronamaatregelen van de overheid.

Afhankelijk van regelingen

Diezelfde overweging telt mee in de achttien Gelderse gemeenten (waaronder Arnhem en Nijmegen) waar het doelgroepenvervoer onder de vlag van Avan wordt verzorgd. De vervoerders worden gecompenseerd voor hun verlies aan inkomsten door de coronacrisis. De mate waarin dat gebeurt, hangt ook af van de mate waarin een bedrijf bijvoorbeeld een beroep kan doen op de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Afhankelijk van hoe dat uitpakt, zullen er voorschotten van circa 25 tot 80 procent worden uitbetaald.

Zittend ziekenvervoer

Naar het zich laat aanzien bewegen steeds meer opdrachtgevers in dezelfde richting. De laatste tijd werd dit al bekend voor Jobinder (zes gemeenten), Den Haag en de Valleihopper (acht gemeenten). Ook gaan de zorgverzekeraars het wegvallen van werk in het zittend ziekenvervoer compenseren. Al deze opdrachtgevers volgen daarmee het advies van KNV en de Vereniging van Nederlandse gemeenten om het werggevallen werk toch voor een groot deel te betalen teneinde de vervoerders en daarmee het vervoer van kwetsbare groepen overeind te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

25 gemeenten Avan en ZOOV compenseren vervoerders | TaxiPro
ZOOV

25 gemeenten Avan en ZOOV compenseren vervoerders

Foto: ZOOV Beheer

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om de taxibedrijven die hun doelgroepenvervoer verzorgen met financiële steun door de coronacrisis te helpen. Dat gebeurt ook met betrekking tot Avan en ZOOV, de vervoersystemen voor respectievelijk achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen en zeven gemeenten in de Achterhoek.

Voor wat betreft ZOOV viel het besluit vorige week al en zijn de eerste voorschotten zelfs onderweg naar de vervoerders die het doelgroepenvervoer rijden in Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Het betreft een voorschot over de maand maart ter hoogte van 80 procent van de gebruikelijke vergoeding. Vervolgens wordt per maand bekeken waar de situatie om vraagt. Daarin speelt ook mee in welke mate taxibedrijven daadwerkelijk een beroep kunnen doen op de diverse coronamaatregelen van de overheid.

Afhankelijk van regelingen

Diezelfde overweging telt mee in de achttien Gelderse gemeenten (waaronder Arnhem en Nijmegen) waar het doelgroepenvervoer onder de vlag van Avan wordt verzorgd. De vervoerders worden gecompenseerd voor hun verlies aan inkomsten door de coronacrisis. De mate waarin dat gebeurt, hangt ook af van de mate waarin een bedrijf bijvoorbeeld een beroep kan doen op de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Afhankelijk van hoe dat uitpakt, zullen er voorschotten van circa 25 tot 80 procent worden uitbetaald.

Zittend ziekenvervoer

Naar het zich laat aanzien bewegen steeds meer opdrachtgevers in dezelfde richting. De laatste tijd werd dit al bekend voor Jobinder (zes gemeenten), Den Haag en de Valleihopper (acht gemeenten). Ook gaan de zorgverzekeraars het wegvallen van werk in het zittend ziekenvervoer compenseren. Al deze opdrachtgevers volgen daarmee het advies van KNV en de Vereniging van Nederlandse gemeenten om het werggevallen werk toch voor een groot deel te betalen teneinde de vervoerders en daarmee het vervoer van kwetsbare groepen overeind te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.