ZOOV School

ZOOV School ‘prettig gestart’

Foto: persbericht ZOOV

In het hele land ging afgelopen maandag het leerlingenvervoer naar basisscholen weer van start. Zo ook ZOOV School in de Achterhoek, waar de start voor iedereen even wennen was maar volgens de vervoersorganisatie wel prettig verliep.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen is afgelopen maandag het onderwijs op reguliere en speciale basisscholen weer hervat. Met name die laatste categorie zorgt voor een flink deel van het totale leerlingenvervoer in Nederland. Dat betekent dat ook in de Achterhoek de laatste weken flink gewerkt is aan de herstart van het vervoer van zo’n 650 leerlingen, waar momenteel 150 chauffeurs bij betrokken zijn.

De chauffeurs en andere medewerkers keken er volgens ZOOV naar uit om weer voor de kinderen klaar te staan. “Er zijn met de chauffeurs, scholen, ouders en kinderen een aantal extra afspraken gemaakt, zodat het vervoer goed en veilig verloopt”, zegt Geert-Jan Verzijden, coördinator van ZOOV Beheer. “Het gaat dan om afspraken in en rond de taxi en afspraken rondom school. Het vervoer is anders dan voorheen en dat is misschien even wennen. Toch zijn we met elkaar prettig gestart.”

Protocol veilig vervoer

Bij het leerlingenvervoer in de Achterhoek wordt het protocol gehanteerd dat KNV, FNV en CNV conform de richtlijnen van het RIVM opstelden. Het document heet ‘veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer’. Daarin staat feitelijk dat het vervoer zelf kan plaatsvinden zoals gebruikelijk, dus zonder onderlinge afstand te bewaren of afscheidingen in de voertuigen te plaatsen. Ouders moeten wel op afstand blijven en het protocol adviseert verder dat partijen samen tot oplossingen komen waar iedereen zich in kan vinden, een advies dat in de Achterhoek dus ook is opgevolgd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ZOOV School ‘prettig gestart’ | TaxiPro