Chauffeur met mondkapje

Eerste sprekers Congres Contractvervoer zijn bekend

Het programma van het Nationaal Congres Contractvervoer 2020 krijgt steeds meer vorm en wordt de komende tijd verder uitgebreid. Alle betrokken groepen bij het contractvervoer in Nederland komen tijdens het congres op donderdag 8 oktober aan bod.

Het congres draait dit jaar uiteraard om de impact van de coronacrisis op het doelgroepenvervoer in Nederland. De gevolgen voor vervoerders, opdrachtgevers en gebruikers worden in kaart gebracht. De deelnemers gaan in op overwegingen om aanbestedingen door te zetten of juist op te schorten en verkennen wat de coronacrisis doet met het systeem van contractvervoer als geheel.

De volgende sprekers en organisaties hebben hun deelname bevestigd; op de website van het congres staat meer over hun bijdragen.

  • Martin Boerjan, Ieder(in) – Het vervoersperspectief van mensen met een beperking
  • Jocelyne Tophoff, Victor Advocaten & Adviseurs – Een juridisch kader voor aanbesteden in coronatijd
  • Bertho Eckhardt, KNV Zorgvervoer en Taxi – Dit is de actuele stand van zaken in het contractvervoer
  • Rick Crutzen en Boris Zinzen, One2Go – On demand doelgroepenvervoer
  • Irma Bijman, Triade Vitree – De gevolgen van corona voor een zorginstelling en haar cliënten
  • Panteia – De taxi staat stil maar de kosten lopen door
  • Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken – Zo raakt de coronacrisis mensen met een beperking
  • Paul Pietersen en Paul Veelenturf, Qarin / MaaS-pilot Twente – De coronacrisis als aanjager van integratie OV en doelgroepenvervoer

Veilig en verantwoord

Het Nationaal Congres Contractvervoer wordt een hybride evenement, met zowel deelnemers in de zaal als online. Die laatste optie wordt binnenkort toegevoegd, maar aanmelden voor deelname in Expo Houten kan nu al. Met diverse maatregelen zorgt de organisatie voor een veilige en verantwoorde deelname aan het congres en de bijbehorende vakbeurs Taxi Expo. Zo zal het aantal deelnemers in de zaal beperkt zijn en zorgen opstelling en routing ervoor dat er 1,5 meter afstand bewaard kan worden. Binnenkort wordt ook de mogelijkheid om het congres volledig online te volgen beschikbaar.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.