Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Overgangstermijn Code VVR verlengd tot 31 december 2021

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

De overgangsregeling van de code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (VVR) is vanwege de coronacrisis verlengd tot 31 december 2021. Het is de tweede keer dat de huidige omstandigheden voor zo’n verlenging zorgen en in 2019 werd daar om andere redenen ook al eens voor gekozen.

De tijd die resteert tot en met het einde van 2021 wordt door de partijen die zijn betrokken bij het veilig vervoer van rolstoelinzittenden gebruikt voor de implementatie en verduidelijking van de overgangsregeling. “Het doel is en blijft duidelijkheid te verschaffen voor de rolstoelinzittende en chauffeur”, zegt Sociaal Fonds Mobiliteit daarover.

Forse vertraging

De gesprekken voor het uitwerken van de overgangsregeling hebben door de coronacrisis forse vertraging opgelopen. “De tijd die door deze verlenging beschikbaar komt, zal tevens gebruikt worden om met andere stakeholders in gesprek te gaan over invullingsvoorwaarden voor de overgangsregeling. Hierbij wordt ingezet op een oplossing voor de mensen die nu een rolstoel zonder haaksymbolen hebben.”

De betrokken partijen willen dat deze mensen veilig vervoerd kunnen blijven worden en dat dit voor de chauffeur duidelijk herkenbaar is. De chauffeur blijft juridisch weliswaar aansprakelijk, maar hij of zij kan zich beroepen op het feit dat hij op basis van de Code VVR heeft gehandeld en daar ook op mag vertrouwen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Overgangstermijn Code VVR verlengd tot 31 december 2021 | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Overgangstermijn Code VVR verlengd tot 31 december 2021

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

De overgangsregeling van de code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (VVR) is vanwege de coronacrisis verlengd tot 31 december 2021. Het is de tweede keer dat de huidige omstandigheden voor zo’n verlenging zorgen en in 2019 werd daar om andere redenen ook al eens voor gekozen.

De tijd die resteert tot en met het einde van 2021 wordt door de partijen die zijn betrokken bij het veilig vervoer van rolstoelinzittenden gebruikt voor de implementatie en verduidelijking van de overgangsregeling. “Het doel is en blijft duidelijkheid te verschaffen voor de rolstoelinzittende en chauffeur”, zegt Sociaal Fonds Mobiliteit daarover.

Forse vertraging

De gesprekken voor het uitwerken van de overgangsregeling hebben door de coronacrisis forse vertraging opgelopen. “De tijd die door deze verlenging beschikbaar komt, zal tevens gebruikt worden om met andere stakeholders in gesprek te gaan over invullingsvoorwaarden voor de overgangsregeling. Hierbij wordt ingezet op een oplossing voor de mensen die nu een rolstoel zonder haaksymbolen hebben.”

De betrokken partijen willen dat deze mensen veilig vervoerd kunnen blijven worden en dat dit voor de chauffeur duidelijk herkenbaar is. De chauffeur blijft juridisch weliswaar aansprakelijk, maar hij of zij kan zich beroepen op het feit dat hij op basis van de Code VVR heeft gehandeld en daar ook op mag vertrouwen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.