Taxiwerq, leerlingenvervoer

Schiedamse scholen bepalen voortaan of kind zonder taxivervoer kan

In Schiedam krijgen kinderen met ontwikkelingsproblematiek trainingen om zelfstandig te leren reizen. Scholen zullen hierna voor elk kind bepalen of het hiertoe in staat is. De stad wil hiermee bezuinigen op het speciaal vervoer.

Het stadsbestuur kondigde eerder al het plan aan dat het zou willen bezuinigen op speciaal vervoer en op de BSO+, buitenschoolse opvang voor kinderen met een extra zorgvraag. Dit plan is nu definitief gemaakt, meldt SchiedamsNieuws.

De school zal in eerste instantie in overleg gaan met de ouders van de leerlingen over de training. Deze trainingen zullen worden gegeven door Stichting MEE Rotterdam Rijmond. Deze stichting helpt mensen met het inrichten van hun leven, en werkt ook met deze doelgroep.

Niet voor niets een indicatie

Een traject dat MEE uitvoert is het traject Mee op de Weg. De trainingen van de leerlingen maken hier onderdeel van uit. Het gaat om twintig trainingen waar een subsidie van 24.375 euro voor is gegeven. De OuderenPartij Schiedam (OPS) betwijfeld of het wel verstandig is om juist op dit gebied te bezuinigen. De partij vraagt zich openlijk af of dit verantwoord is en menen dat kinderen niet voor niets een indicatie hebben voor taxivervoer.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.