Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Leerlingenvervoer Zuid-Holland Zuid naar drie vervoerders 

Het leerlingenvervoer in zes gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid en het jeugdhulpvervoer in de gehele regio is gegund aan drie vervoerders. Zij krijgen het vervoer tot zeker 31 juli 2025 in handen.

De opdracht betreft het leerlingenvervoer in de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, en het jeugdhulpvervoer in de hele regio Zuid-Holland Zuid. Voor het leerlingenvervoer kwamen begin maart 989 leerlingen in aanmerking en voor het jeugdhulpvervoer 263.

Het vervoer is opgedeeld in vier percelen. Een voorwaarde voor inschrijving was dat er op minimaal twee van deze percelen werd ingeschreven. Inschrijvingen werden vervolgens beoordeeld op prijs en kwaliteit. Prijs woog hierbij voor 35 procent mee. Verder wogen het steven naar kwalitatief goed partnerschap, een kwalitatieve uitvoering van het werk en de visie en aanpak van verduurzaming ook allemaal voor 15 procent mee. Maasstad Regie Centrale en Personenvervoer Midden-Nederland kwamen bij een perceel als beste uit de bus en Taxi Stam bij twee percelen.

Drie keer met maximaal 24 maanden

Voor Maasstad gaat het om het eerste perceel. Dit betreft het vervoer naar de gemeenten Barendrecht, Hoeksche Waard, Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Ridderkerk en Rotterdam. Personenvervoer Midden-Nederland heeft het derde perceel, het leerlingenvervoer naar de regio Alblasserwaard, gegund gekregen. Stam wordt tot slot verantwoordelijk voor het tweede en vierde perceel, het leerlingenvervoer naar de gemeenten Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en de overige plaatsen in de regio.

Vanwege de verschillende afloopdata van de huidige contracten zal het leerlingenvervoer per 1 augustus 2021 van start gaan en het jeugdhulpvervoer per 31 januari 2022. De looptijd is respectievelijk vier en drieënhalf jaar. Na afloop van het contract kan er nog drie keer maximaal met 24 maanden worden verlengd.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.