Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Regiotaxivervoer Noord-Brabantse gemeenten nog een jaar naar PZN

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) blijft nog een jaar langer verantwoordelijk voor het regiotaxivervoer in Noord-Brabant. Hiervoor is een nieuw contract gesloten. Met deze eenjarige overeenkomst willen de gemeenten en provincie voldoende tijd creëren om tot een juiste en passende uitvraag te komen na een periode van veel onzekerheden in de branche. 

Het gaat om de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught, Schijndel, Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. PZN is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor dit vervoer. Dit zal in ieder geval zo bijven tot 31 december 2023. Het voornemen is om op 1 januari 2024 een nieuw contract te laten ingaan.

De gemeenten en provincie kiezen ervoor om nog eens een contract voor één jaar aan te gaan met PZN vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Het is voor de aanbestedende dienst op dit moment namelijk onduidelijk hoe de crisis de vervoersvolumes blijft beïnvloeden en wanneer de pandemie definitief ten einde is. Binnen een jaar wordt hier meer duidelijkheid over verwacht.

Andere inkoopstrategie

Mochten de vervoersvolumes blijvend lager blijven dan voor de coronapandemie, willen de gemeenten en provincie hier rekening mee houden. In dat geval zal er een andere inkoopstrategie gekozen moeten worden. “De aanbestedende dienst vindt het belangrijk dat de taxibranche zich stabiliseert en er volledig klaar voor is om op basis van een gezonde markt en een stabiel vervoersvolume een goede inschrijving te kunnen doen op de aanbesteding”, luidt de toelichting.

Andere marktpartijen krijgen twintig dagen de kans om te reageren op het besluit van de gemeenten en provincie. Het voornemen is om na deze periode direct te starten met het consulteren van de markt en om eind 2022 te starten met de aanbesteding. Vermoedelijk zal de gunning van de volgende overeenkomst in eerste maanden van 2023 plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Regiotaxivervoer Noord-Brabantse gemeenten nog een jaar naar PZN | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Regiotaxivervoer Noord-Brabantse gemeenten nog een jaar naar PZN

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) blijft nog een jaar langer verantwoordelijk voor het regiotaxivervoer in Noord-Brabant. Hiervoor is een nieuw contract gesloten. Met deze eenjarige overeenkomst willen de gemeenten en provincie voldoende tijd creëren om tot een juiste en passende uitvraag te komen na een periode van veel onzekerheden in de branche. 

Het gaat om de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught, Schijndel, Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. PZN is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor dit vervoer. Dit zal in ieder geval zo bijven tot 31 december 2023. Het voornemen is om op 1 januari 2024 een nieuw contract te laten ingaan.

De gemeenten en provincie kiezen ervoor om nog eens een contract voor één jaar aan te gaan met PZN vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Het is voor de aanbestedende dienst op dit moment namelijk onduidelijk hoe de crisis de vervoersvolumes blijft beïnvloeden en wanneer de pandemie definitief ten einde is. Binnen een jaar wordt hier meer duidelijkheid over verwacht.

Andere inkoopstrategie

Mochten de vervoersvolumes blijvend lager blijven dan voor de coronapandemie, willen de gemeenten en provincie hier rekening mee houden. In dat geval zal er een andere inkoopstrategie gekozen moeten worden. “De aanbestedende dienst vindt het belangrijk dat de taxibranche zich stabiliseert en er volledig klaar voor is om op basis van een gezonde markt en een stabiel vervoersvolume een goede inschrijving te kunnen doen op de aanbesteding”, luidt de toelichting.

Andere marktpartijen krijgen twintig dagen de kans om te reageren op het besluit van de gemeenten en provincie. Het voornemen is om na deze periode direct te starten met het consulteren van de markt en om eind 2022 te starten met de aanbesteding. Vermoedelijk zal de gunning van de volgende overeenkomst in eerste maanden van 2023 plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.