Chauffeur, bestuurder
FNV EIST MINIMAAL 14 EURO PER UUR

FNV-petitie voor betere cao Zorgvervoer & Taxi

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

Veel FNV-leden die vallen onder de cao Zorgvervoer & Taxi houden aan het eind van hun geld een stuk maand over, waardoor ze een aantal activiteiten, zoals sporten, niet meer kunnen doen. FNV vraagt haar leden de druk op te voeren en een petitie te tekenen, want ‘werkgevers zijn niet bereid verbeteringen door te voeren omdat daarvoor geen ruimte zou zijn’.

Dagelijks zetten werknemers zich in voor de cliënten in het zorgvervoer. Zij doen dit onmisbare werk met trots en passie, maar onder slechte arbeidsvoorwaarden. FNV zet in op een loonstijging, zodat de medewerkers in deze sector minimaal een leefbaar salaris van 14 euro per uur krijgen plus een algemene prijscompensatie. “Het werk in het taxi- en zorgvervoer is onmisbaar en verantwoordelijk werk. Zonder ons zit een grote groep mensen thuis en komen kinderen niet op school. Deze grote verantwoordelijkheid moet ook fatsoenlijk beloond worden.”

Flexibiliteit

Er wordt steeds meer flexibiliteit gevraagd van de werknemers in deze sector, die vaak werken wanneer anderen vrij zijn: avonden, weekeinden en feestdagen. “Flexibiliteit hoort bij het werk. Een goede beloning daarvoor ook. Daarom willen we bijzondere toeslagen voor bijzonder werk. Want flexibiliteit kan niet alleen van de kant van de werknemer komen”, aldus de bond, die verder af wil van de wachtdag bij ziekte die de FNV onacceptabel en respectloos noemt. Verder moeten er afspraken komen rond ‘max/flex’, waar doorbetaling bij ziekte bij hoort.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jacques Geluk

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FNV-petitie voor betere cao Zorgvervoer & Taxi | TaxiPro
Chauffeur, bestuurder
FNV EIST MINIMAAL 14 EURO PER UUR

FNV-petitie voor betere cao Zorgvervoer & Taxi

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

Veel FNV-leden die vallen onder de cao Zorgvervoer & Taxi houden aan het eind van hun geld een stuk maand over, waardoor ze een aantal activiteiten, zoals sporten, niet meer kunnen doen. FNV vraagt haar leden de druk op te voeren en een petitie te tekenen, want ‘werkgevers zijn niet bereid verbeteringen door te voeren omdat daarvoor geen ruimte zou zijn’.

Dagelijks zetten werknemers zich in voor de cliënten in het zorgvervoer. Zij doen dit onmisbare werk met trots en passie, maar onder slechte arbeidsvoorwaarden. FNV zet in op een loonstijging, zodat de medewerkers in deze sector minimaal een leefbaar salaris van 14 euro per uur krijgen plus een algemene prijscompensatie. “Het werk in het taxi- en zorgvervoer is onmisbaar en verantwoordelijk werk. Zonder ons zit een grote groep mensen thuis en komen kinderen niet op school. Deze grote verantwoordelijkheid moet ook fatsoenlijk beloond worden.”

Flexibiliteit

Er wordt steeds meer flexibiliteit gevraagd van de werknemers in deze sector, die vaak werken wanneer anderen vrij zijn: avonden, weekeinden en feestdagen. “Flexibiliteit hoort bij het werk. Een goede beloning daarvoor ook. Daarom willen we bijzondere toeslagen voor bijzonder werk. Want flexibiliteit kan niet alleen van de kant van de werknemer komen”, aldus de bond, die verder af wil van de wachtdag bij ziekte die de FNV onacceptabel en respectloos noemt. Verder moeten er afspraken komen rond ‘max/flex’, waar doorbetaling bij ziekte bij hoort.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jacques Geluk

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.