De nieuwe MAN Lion’s City R60. Foto: MAN
Schiphol

MAN Lion’s City R60 nieuw paradepaardje Van der Valk Tours

De nieuwe MAN Lion’s City R60. Foto: MAN 11-08-2022 Foto: MAN

Van der Valk Tours heeft een nieuwe MAN Lion’s City R60 aan haar elf tellende wagenpark toegevoegd. De nieuwe pendelbus wordt door het hele jaar heen twintig uur per dag ingezet om reizigers tussen Schiphol en Van der Valk Hotel Schiphol A4 te vervoeren. 

Volgens Van der Valk Tours voldoet de nieuwe bus aan alle eisen. “Voor ons was een lage instap belangrijk, maar ook de opbergruimte aan boord”, legt Marco Out uit. “Dit type heeft luiken onder de vloer, maar wij hebben in de bus bagagerekken voor de koffers van passagiers aan laten brengen. Dat betekent dat in veel gevallen de bagageluiken niet nodig zijn en dat bespoedigt het in- en uitstappen. Daarnaast waren dubbele, brede deuren voor ons belangrijk, omdat passagiers zelf hun bagage mee de bus in nemen. Ook aan die wensen voldoet de MAN Lion’s Intercity R60.”

Intensief gebruik

Sinds de opening van Van der Valk Hotel Schiphol A4 rijdt één bus continu tussen de luchthaven en het hotel in een drie-ploegen-dienst. Ondanks de kleine afstand lopen de kilometers door deze intensieve inzet, volgens Van der Valk Tours, op tot rond de 250.000 per jaar. Dat komt neer op een miljoen kilometer in vier jaar. “Deze inzet is veeleisend. Wij kunnen ons geen stilstand veroorloven”, aldus Out.

De 12 meter lange Intercity beschikt over 45 zitplaatsen en 26 staanplaatsen. De nieuwe bus biedt daarmee plaats aan in totaal 71 passagiers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

MAN Lion’s City R60 nieuw paradepaardje Van der Valk Tours | TaxiPro
De nieuwe MAN Lion’s City R60. Foto: MAN
Schiphol

MAN Lion’s City R60 nieuw paradepaardje Van der Valk Tours

De nieuwe MAN Lion’s City R60. Foto: MAN 11-08-2022 Foto: MAN

Van der Valk Tours heeft een nieuwe MAN Lion’s City R60 aan haar elf tellende wagenpark toegevoegd. De nieuwe pendelbus wordt door het hele jaar heen twintig uur per dag ingezet om reizigers tussen Schiphol en Van der Valk Hotel Schiphol A4 te vervoeren. 

Volgens Van der Valk Tours voldoet de nieuwe bus aan alle eisen. “Voor ons was een lage instap belangrijk, maar ook de opbergruimte aan boord”, legt Marco Out uit. “Dit type heeft luiken onder de vloer, maar wij hebben in de bus bagagerekken voor de koffers van passagiers aan laten brengen. Dat betekent dat in veel gevallen de bagageluiken niet nodig zijn en dat bespoedigt het in- en uitstappen. Daarnaast waren dubbele, brede deuren voor ons belangrijk, omdat passagiers zelf hun bagage mee de bus in nemen. Ook aan die wensen voldoet de MAN Lion’s Intercity R60.”

Intensief gebruik

Sinds de opening van Van der Valk Hotel Schiphol A4 rijdt één bus continu tussen de luchthaven en het hotel in een drie-ploegen-dienst. Ondanks de kleine afstand lopen de kilometers door deze intensieve inzet, volgens Van der Valk Tours, op tot rond de 250.000 per jaar. Dat komt neer op een miljoen kilometer in vier jaar. “Deze inzet is veeleisend. Wij kunnen ons geen stilstand veroorloven”, aldus Out.

De 12 meter lange Intercity beschikt over 45 zitplaatsen en 26 staanplaatsen. De nieuwe bus biedt daarmee plaats aan in totaal 71 passagiers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.