Trevvel bus leerlingenvervoer
Waaronder energietoeslag

Trevvel biedt medewerkers financiële tegemoetkoming vanwege stijgende kosten

Busje van leerlingenvervoerder Trevvel. Foto: Trevvel

Trevvel gaat zijn medewerkers financieel tegemoet treden. Het bestuur van het Rotterdamse vervoersbedrijf wil een handreiking doen aan werknemers die zorgen hebben over de alsmaar stijgende prijzen omtrent energie, brandstof en boodschappen.

Trevvel gaat zijn medewerkers op verschillende manieren financieel ondersteunen. Allereerst krijgen alle medewerkers, behalve het management, een energietoeslag van driehonderd euro netto. De eerste helft van dat bedrag wordt in oktober overgemaakt, de andere helft in december.

Voorschot op cao

Daarnaast neemt Trevvel een voorschot op de nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Die onderhandelingen zijn nog in volle gang, maar de vervoerder heeft alvast besloten haar medewerkers in hogere loontredes in te schalen. Zo worden alle chauffeurs minimaal ingedeeld in loontrede 6. Al het kantoorpersoneel van Trevvel wordt ingedeeld in minimaal loontrede 3. De onderste tredes vindt het vervoersbedrijf niet meer passen in de huidige tijdsgeest. Deze periodieke verhogingen zijn per 1 oktober ingegaan.

Tot slot heeft Trevvel besloten de collectieve tarieven voor onderaannemers op Trevvel Route te verhogen. Hieronder vallen het leerlingenvervoer, dagbestedingsvervoer en het werkvervoer. Dat gaat de vervoerder doen via een markttoeslag van vijf euro (exclusief BTW) per uur.

“Tijdens gesprekken met onderaannemers is de zorg uitgesproken over het laatste kwartaal van dit jaar en wat dit voor de dienstverlening betekent”, verklaart het Rotterdamse vervoersbedrijf. “Er moeten nog drie maanden worden overbrugd tot de verwachte NEA verhoging, terwijl de kosten maar blijven stijgen. Daarom is besloten een toeslag op de tarieven op Trevvel Route aan onderaannemers toe te kennen, voor de laatste drie maanden van dit jaar.” Deze markttoeslag is op 3 oktober ingegaan en geldt vooralsnog tot en met 31 december.

Niet in de kou

Trevvel-directeur Arno van Haasterecht is blij dat hij deze financiële tegemoetkoming voor zijn medewerkers heeft kunnen realiseren. “Het was even puzzelen”, vertelt hij. “We zien de kosten namelijk stijgen, maar de inkomsten niet. Dat geldt voor Trevvel als bedrijf, maar ook voor onze medewerkers. We herkennen hun zorgen. Daarom hebben we als bestuur gekeken naar wat we voor onze werknemers en relaties kunnen betekenen. Uiteindelijk zijn we hierop uitgekomen.”

Volgens de Trevvel-directeur is deze financiële tegemoetkoming goed ontvangen door de medewerkers. “De reacties zijn positief en zelfs hartverwarmend. Er zijn al verschillende mensen naar mij toegekomen die het geweldig vinden dat wij voor hen zorgen. Wij laten onze werknemers niet in de kou staan deze winter”, besluit Van Haasterecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Trevvel biedt medewerkers financiële tegemoetkoming vanwege stijgende kosten”

J. Koch|12.10.22|09:54

“Al het kantoorpersoneel van Trevvel wordt ingedeeld in minimaal loontrede 3” is wel heel apart, want dat is de laagste loontrede sinds 1 en 2 begin dit jaar zijn komen te vervallen. Dus hoe kan het dat er kennelijk medewerkers zijn die nu nog lager zitten dan 3.

Los daarvan is het natuurlijk mooi dat een bedrijf van 400 medewerkers dit weet te realiseren, terwijl het bedrijf waar ik werk (Noot) met zijn 2000 medewerkers nooit iets meer zal doen dan verplicht is binnen de CAO.

Michael Monnee|13.10.22|19:15

DEEL2) Zelfs financiële lokkertjes van €1000 als je maar wil komen hebben geen of nauwelijks effect. Huilen met de ouderen in het bos. Waarom geeft deze beleidsvrouw alléén maar af op een organisatie i.p.v. het voortouw te nemen bij het streven naar en het vinden van een oplossing? Juist ZIJ, als voorvrouw van ouderenpartij 50PLUS, hoort hier vooraan te staan. En als bijkomend feit: Is het geachte raadslid op de hoogte va het feit dat alle ritten voor heen groot deel worden uitgevoerd door

Michael Monnee|13.10.22|19:16

DEEL 3) uitgevoerd door 50 plussers!!! Ook ondergetekende die inmiddels de 70 heeft aangetikt hoort daarbij en is nog zeer begaan met zowel het vervoer van de jongste alsook van de oudste generatie.

Trevvel biedt medewerkers financiële tegemoetkoming vanwege stijgende kosten | TaxiPro
Trevvel bus leerlingenvervoer
Waaronder energietoeslag

Trevvel biedt medewerkers financiële tegemoetkoming vanwege stijgende kosten

Busje van leerlingenvervoerder Trevvel. Foto: Trevvel

Trevvel gaat zijn medewerkers financieel tegemoet treden. Het bestuur van het Rotterdamse vervoersbedrijf wil een handreiking doen aan werknemers die zorgen hebben over de alsmaar stijgende prijzen omtrent energie, brandstof en boodschappen.

Trevvel gaat zijn medewerkers op verschillende manieren financieel ondersteunen. Allereerst krijgen alle medewerkers, behalve het management, een energietoeslag van driehonderd euro netto. De eerste helft van dat bedrag wordt in oktober overgemaakt, de andere helft in december.

Voorschot op cao

Daarnaast neemt Trevvel een voorschot op de nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Die onderhandelingen zijn nog in volle gang, maar de vervoerder heeft alvast besloten haar medewerkers in hogere loontredes in te schalen. Zo worden alle chauffeurs minimaal ingedeeld in loontrede 6. Al het kantoorpersoneel van Trevvel wordt ingedeeld in minimaal loontrede 3. De onderste tredes vindt het vervoersbedrijf niet meer passen in de huidige tijdsgeest. Deze periodieke verhogingen zijn per 1 oktober ingegaan.

Tot slot heeft Trevvel besloten de collectieve tarieven voor onderaannemers op Trevvel Route te verhogen. Hieronder vallen het leerlingenvervoer, dagbestedingsvervoer en het werkvervoer. Dat gaat de vervoerder doen via een markttoeslag van vijf euro (exclusief BTW) per uur.

“Tijdens gesprekken met onderaannemers is de zorg uitgesproken over het laatste kwartaal van dit jaar en wat dit voor de dienstverlening betekent”, verklaart het Rotterdamse vervoersbedrijf. “Er moeten nog drie maanden worden overbrugd tot de verwachte NEA verhoging, terwijl de kosten maar blijven stijgen. Daarom is besloten een toeslag op de tarieven op Trevvel Route aan onderaannemers toe te kennen, voor de laatste drie maanden van dit jaar.” Deze markttoeslag is op 3 oktober ingegaan en geldt vooralsnog tot en met 31 december.

Niet in de kou

Trevvel-directeur Arno van Haasterecht is blij dat hij deze financiële tegemoetkoming voor zijn medewerkers heeft kunnen realiseren. “Het was even puzzelen”, vertelt hij. “We zien de kosten namelijk stijgen, maar de inkomsten niet. Dat geldt voor Trevvel als bedrijf, maar ook voor onze medewerkers. We herkennen hun zorgen. Daarom hebben we als bestuur gekeken naar wat we voor onze werknemers en relaties kunnen betekenen. Uiteindelijk zijn we hierop uitgekomen.”

Volgens de Trevvel-directeur is deze financiële tegemoetkoming goed ontvangen door de medewerkers. “De reacties zijn positief en zelfs hartverwarmend. Er zijn al verschillende mensen naar mij toegekomen die het geweldig vinden dat wij voor hen zorgen. Wij laten onze werknemers niet in de kou staan deze winter”, besluit Van Haasterecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Trevvel biedt medewerkers financiële tegemoetkoming vanwege stijgende kosten”

J. Koch|12.10.22|09:54

“Al het kantoorpersoneel van Trevvel wordt ingedeeld in minimaal loontrede 3” is wel heel apart, want dat is de laagste loontrede sinds 1 en 2 begin dit jaar zijn komen te vervallen. Dus hoe kan het dat er kennelijk medewerkers zijn die nu nog lager zitten dan 3.

Los daarvan is het natuurlijk mooi dat een bedrijf van 400 medewerkers dit weet te realiseren, terwijl het bedrijf waar ik werk (Noot) met zijn 2000 medewerkers nooit iets meer zal doen dan verplicht is binnen de CAO.

Michael Monnee|13.10.22|19:15

DEEL2) Zelfs financiële lokkertjes van €1000 als je maar wil komen hebben geen of nauwelijks effect. Huilen met de ouderen in het bos. Waarom geeft deze beleidsvrouw alléén maar af op een organisatie i.p.v. het voortouw te nemen bij het streven naar en het vinden van een oplossing? Juist ZIJ, als voorvrouw van ouderenpartij 50PLUS, hoort hier vooraan te staan. En als bijkomend feit: Is het geachte raadslid op de hoogte va het feit dat alle ritten voor heen groot deel worden uitgevoerd door

Michael Monnee|13.10.22|19:16

DEEL 3) uitgevoerd door 50 plussers!!! Ook ondergetekende die inmiddels de 70 heeft aangetikt hoort daarbij en is nog zeer begaan met zowel het vervoer van de jongste alsook van de oudste generatie.