Wehouder Marijn van Ballegooijen met chauffeur leerlingenvervoer Richard de Haas
Lokale politiek

Gemeente Amstelveen: ‘Leerlingenvervoer blijft topprioriteit’

Wehouder Marijn van Ballegooijen (rechts) reed vorige week mee met chauffeur Richard de Haas (links). Foto: gemeente Amstelveen

Het leerlingenvervoer blijft voor de gemeente Amstelveen een belangrijk agendapunt mét topprioriteit. Dat zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg & Welzijn) op de site van de gemeente. Hoewel het leerlingenvervoer momenteel zonder al te veel problemen verloopt, blijft de situatie volgens de PvdA-bewindsman broos. 

“Alhoewel de meeste problemen nu onder controle zijn, blijft het vervoer kwetsbaar. De druk op de chauffeurs is nog steeds hoog”, zegt Van Ballegooijen daarover. Hij doelt daarbij op eind vorig jaar, toen onder meer personeelsproblemen ervoor zorgden dat sommige leerlingen te laat op school kwamen. “Daarom blijven wij in nauw contact met de vervoerders.”

Lof

Omdat de druk op de chauffeurs nog steeds hoog is, wil de wethouder hen een hart onder de riem steken. Van Ballegooijen reed daarom vorige week woensdag mee met een van de chauffeurs. “Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd en zorgzaam er wordt gewerkt. De chauffeurs krijgen vaak kritiek maar zij zijn natuurlijk niet de veroorzakers van de problemen. Zij verdienen alle lof”, zo besluit de PvdA-bewindsman.

Oproep

Dat Van Ballegooijen een rondje meereed, had te maken met de chauffeur waarbij de wethouder in het taxibusje stapte. De betreffende chauffeur deed begin dit jaar namelijk een oproep in het Amstelveens Nieuwsblad. Hij nodigde iedereen uit een rondje met hem mee te rijden, om ze te overtuigen van de noodzaak van het werk en om mensen te enthousiasmeren zich aan te melden als chauffeur. ‘Van Ballegooijen ging graag op die uitnodiging in’, aldus de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Amstelveen: ‘Leerlingenvervoer blijft topprioriteit’ | TaxiPro
Wehouder Marijn van Ballegooijen met chauffeur leerlingenvervoer Richard de Haas
Lokale politiek

Gemeente Amstelveen: ‘Leerlingenvervoer blijft topprioriteit’

Wehouder Marijn van Ballegooijen (rechts) reed vorige week mee met chauffeur Richard de Haas (links). Foto: gemeente Amstelveen

Het leerlingenvervoer blijft voor de gemeente Amstelveen een belangrijk agendapunt mét topprioriteit. Dat zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg & Welzijn) op de site van de gemeente. Hoewel het leerlingenvervoer momenteel zonder al te veel problemen verloopt, blijft de situatie volgens de PvdA-bewindsman broos. 

“Alhoewel de meeste problemen nu onder controle zijn, blijft het vervoer kwetsbaar. De druk op de chauffeurs is nog steeds hoog”, zegt Van Ballegooijen daarover. Hij doelt daarbij op eind vorig jaar, toen onder meer personeelsproblemen ervoor zorgden dat sommige leerlingen te laat op school kwamen. “Daarom blijven wij in nauw contact met de vervoerders.”

Lof

Omdat de druk op de chauffeurs nog steeds hoog is, wil de wethouder hen een hart onder de riem steken. Van Ballegooijen reed daarom vorige week woensdag mee met een van de chauffeurs. “Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd en zorgzaam er wordt gewerkt. De chauffeurs krijgen vaak kritiek maar zij zijn natuurlijk niet de veroorzakers van de problemen. Zij verdienen alle lof”, zo besluit de PvdA-bewindsman.

Oproep

Dat Van Ballegooijen een rondje meereed, had te maken met de chauffeur waarbij de wethouder in het taxibusje stapte. De betreffende chauffeur deed begin dit jaar namelijk een oproep in het Amstelveens Nieuwsblad. Hij nodigde iedereen uit een rondje met hem mee te rijden, om ze te overtuigen van de noodzaak van het werk en om mensen te enthousiasmeren zich aan te melden als chauffeur. ‘Van Ballegooijen ging graag op die uitnodiging in’, aldus de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.