Arjan Wiering en Jos Poortinga
Directiewissel

Jos Poortinga vertrekt na vijftien jaar als directeur van Munckhof

Links op de foto Arjan Wiering en rechts Jos Poortinga. Foto: Munckhof

Jos Poortinga vertrekt per 1 juli als directeur taxi bij de Munckhof Groep. Arjan Wiering, sinds april als COO actief bij Munckhof, heeft de taken van Poortinga reeds overgenomen. Samen met Tom Roefs (CEO) en Patrick Straetemans (CFO), vormt het drietal de nieuwe directie van Munckhof. 

Jos Poortinga bekleedt de directiefunctie al sinds 2008. Na ruim een kwart eeuw actief te zijn geweest in het personenvervoer, besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. In december kondigde Poortinga zijn aanstaande vertrek intern al aan. “Na ruim vijftien jaar actief te zijn geweest bij Munckhof, is het tijd voor iets nieuws”, zegt de afzwaaiende directeur daarover.

Scherp aan de wind varen

“Ik ben trots op wat we bereikt hebben en op het bedrijf zoals het nu is”, vervolgt Poortinga zijn verhaal. “We werken al jaren in een zeer competitieve markt, waarin de eisen van onze opdrachtgevers hoog zijn en de arbeidsmarkt bijzonder krap. In combinatie met het feit dat de opdrachten vaak omvangrijk en complex zijn, vraagt dat van een bedrijf als Munckhof om continu scherp aan wind te varen. Samen met een geweldig team hebben we de afgelopen jaren hierin een knappe prestatie neergezet. Ik kijk met veel enthousiasme terug op een hele mooie periode en geef met het volste vertrouwen het roer over aan Arjan Wiering.”

Alle hens aan dek

Wiering, die ruim twaalf jaar werkzaam is geweest in het openbaar vervoer, maakte onlangs de overstap naar Munckhof. In zijn rol als Chief Operating Officer (COO) is hij binnen de business line Passenger Transport verantwoordelijk voor alle taxi- en touringcar activiteiten. “Ik ben half april begonnen bij Munckhof en heb de afgelopen weken gebruikt om samen met Jos intensief te werken aan de overdracht en om de organisatie te leren kennen. Ik ben er trots op het stokje van hem over te mogen nemen. De uitdagingen waar Jos over spreekt zijn nog steeds zeer actueel. Dat betekent alle hens aan dek. Ik heb er enorm veel zin in om met een sterke ploeg van professionals aan de slag te gaan”, zo besluit de kersverse directeur.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Jos Poortinga vertrekt na vijftien jaar als directeur van Munckhof | TaxiPro
Arjan Wiering en Jos Poortinga
Directiewissel

Jos Poortinga vertrekt na vijftien jaar als directeur van Munckhof

Links op de foto Arjan Wiering en rechts Jos Poortinga. Foto: Munckhof

Jos Poortinga vertrekt per 1 juli als directeur taxi bij de Munckhof Groep. Arjan Wiering, sinds april als COO actief bij Munckhof, heeft de taken van Poortinga reeds overgenomen. Samen met Tom Roefs (CEO) en Patrick Straetemans (CFO), vormt het drietal de nieuwe directie van Munckhof. 

Jos Poortinga bekleedt de directiefunctie al sinds 2008. Na ruim een kwart eeuw actief te zijn geweest in het personenvervoer, besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. In december kondigde Poortinga zijn aanstaande vertrek intern al aan. “Na ruim vijftien jaar actief te zijn geweest bij Munckhof, is het tijd voor iets nieuws”, zegt de afzwaaiende directeur daarover.

Scherp aan de wind varen

“Ik ben trots op wat we bereikt hebben en op het bedrijf zoals het nu is”, vervolgt Poortinga zijn verhaal. “We werken al jaren in een zeer competitieve markt, waarin de eisen van onze opdrachtgevers hoog zijn en de arbeidsmarkt bijzonder krap. In combinatie met het feit dat de opdrachten vaak omvangrijk en complex zijn, vraagt dat van een bedrijf als Munckhof om continu scherp aan wind te varen. Samen met een geweldig team hebben we de afgelopen jaren hierin een knappe prestatie neergezet. Ik kijk met veel enthousiasme terug op een hele mooie periode en geef met het volste vertrouwen het roer over aan Arjan Wiering.”

Alle hens aan dek

Wiering, die ruim twaalf jaar werkzaam is geweest in het openbaar vervoer, maakte onlangs de overstap naar Munckhof. In zijn rol als Chief Operating Officer (COO) is hij binnen de business line Passenger Transport verantwoordelijk voor alle taxi- en touringcar activiteiten. “Ik ben half april begonnen bij Munckhof en heb de afgelopen weken gebruikt om samen met Jos intensief te werken aan de overdracht en om de organisatie te leren kennen. Ik ben er trots op het stokje van hem over te mogen nemen. De uitdagingen waar Jos over spreekt zijn nog steeds zeer actueel. Dat betekent alle hens aan dek. Ik heb er enorm veel zin in om met een sterke ploeg van professionals aan de slag te gaan”, zo besluit de kersverse directeur.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.