Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages
Zelfredzaamheid

Epe past regels bekostiging leerlingenvervoer aan

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Epe heeft de oude regels voor het bekostigen van leerlingenvervoer aangepast. Dat meldt de gemeente. De vernieuwde regels hebben als doel om ouders te ondersteunen bij het stimuleren van de zelfstandigheid van hun kinderen.

Een van de veranderde regels heeft te maken met de eis dat de dichtstbijzijnde toegankelijke school onderdeel moet zijn van het samenwerkingsverband van scholen voor speciaal onderwijs. “Deze eis is vervallen, waardoor ouders meer vrijheid hebben om hun kind naar de meest geschikte, maar wel dichtstbijzijnde, school te laten gaan”, zo legt de gemeente Epe uit.

Zelfstandigheid

De nieuwe regels hebben als doel de zelfredzaamheid van de leerlingen te vergroten. “Samen met de ouders wordt gekeken naar de beste manier waarop het kind zelfstandig naar school kan reizen, rekening houdend met de ontwikkeling van het kind.”

Zo kunnen er bijvoorbeeld initiatieven als ‘De Reiskoffer’ worden ingezet. “Deze helpt kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer, zelfstandig naar school te leren reizen. Het kind krijgt daarbij hulp van een begeleider of digitale hulpmiddelen.”

Chauffeurstekort

Tot slot hoopt de gemeente met de nieuwe regels de druk op het leerlingenvervoer te verminderen. “Als het kind uiteindelijk zelfstandig kan reizen, kan het gebruik van aangepast vervoer worden verminderd. Dit is niet alleen goed voor het kind, maar helpt ook bij het oplossen van het chauffeurstekort bij de vervoerder.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Epe past regels bekostiging leerlingenvervoer aan | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages
Zelfredzaamheid

Epe past regels bekostiging leerlingenvervoer aan

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Epe heeft de oude regels voor het bekostigen van leerlingenvervoer aangepast. Dat meldt de gemeente. De vernieuwde regels hebben als doel om ouders te ondersteunen bij het stimuleren van de zelfstandigheid van hun kinderen.

Een van de veranderde regels heeft te maken met de eis dat de dichtstbijzijnde toegankelijke school onderdeel moet zijn van het samenwerkingsverband van scholen voor speciaal onderwijs. “Deze eis is vervallen, waardoor ouders meer vrijheid hebben om hun kind naar de meest geschikte, maar wel dichtstbijzijnde, school te laten gaan”, zo legt de gemeente Epe uit.

Zelfstandigheid

De nieuwe regels hebben als doel de zelfredzaamheid van de leerlingen te vergroten. “Samen met de ouders wordt gekeken naar de beste manier waarop het kind zelfstandig naar school kan reizen, rekening houdend met de ontwikkeling van het kind.”

Zo kunnen er bijvoorbeeld initiatieven als ‘De Reiskoffer’ worden ingezet. “Deze helpt kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer, zelfstandig naar school te leren reizen. Het kind krijgt daarbij hulp van een begeleider of digitale hulpmiddelen.”

Chauffeurstekort

Tot slot hoopt de gemeente met de nieuwe regels de druk op het leerlingenvervoer te verminderen. “Als het kind uiteindelijk zelfstandig kan reizen, kan het gebruik van aangepast vervoer worden verminderd. Dit is niet alleen goed voor het kind, maar helpt ook bij het oplossen van het chauffeurstekort bij de vervoerder.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.