Allianz Direct geeft zes tips voor het dekken van medische kosten na een auto-ongeluk
Allianz Direct

Zes tips voor het dekken van medische kosten na een auto-ongeluk

Foto ter illustratie. Foto: Pexels

Een verkeersongeluk zit helaas in een klein hoekje. Een dergelijk ongeval kan iedereen overkomen. Omdat ongelukken per definitie al stressvol zijn, is het fijn altijd fijn dat je voor een deel van de kosten verzekerd bent en dat deze dus gedekt worden, zo stelt Allianz Direct. De verzekeringsmaatschappij deelt zes tips die automobilisten kunnen gebruiken om jouw medische kosten zo goed mogelijk vergoed te krijgen.

Om te beginnen is het volgens Allianz Direct van belang dat je de juiste autoverzekering hebt afgesloten. Hoewel de autoverzekering verplicht is, zijn er veel verschillende vlakken waarop automobilisten zich kunnen verzekeren. “Kijk dus goed naar of je verzekerd bent op punten waar jij misschien wel een verhoogd risico op loopt”, zegt de verzekeraar daarover. “Verder zou je altijd nog een aanvullende verzekering kunnen afsluiten. Denk daarbij aan een ongevallenverzekering voor de bestuurder of een inzittende verzekering bij Allianz Direct. Deze aanvullende verzekeringen dekken namelijk medische kosten die voortkomen uit auto-ongelukken.”

Ziektekostenverzekering

Daarnaast is het volgens de verzekeraar belangrijk om je eigen ziektekostenverzekering goed te begrijpen. “Ga eens na waar je precies voor verzekerd bent, en kijk naar hoe het zit met de medische kosten die je zou moeten maken na een auto-ongeluk.” Sommige ziektekostenverzekeringen dekken namelijk niet alle kosten die nodig zouden zijn na een zwaar ongeluk. “Door kennis te hebben van wat jouw ziektekostenverzekering dekt, zal je niet voor verrassingen komen te staan en zou je er voor kunnen kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren.”

Meld ongeval bij verzekeraar

Wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden, is het uiteraard belangrijk om dit zo snel mogelijk bij de autoverzekeraar te melden en de procedures van de claim te volgen. Verder is het belangrijk om het opgelopen letsel en de behandeling goed te documenteren. “Bewijs in de vorm van medische rekeningen, foto’s of doktersverslagen is erg belangrijk om de lopende zaak te ondersteunen.”

In sommige gevallen is een zaak echter te gecompliceerd om zelf op te lossen. Een advocaat kan in dergelijke situaties waardevolle hulp verlenen. “Dergelijk juridisch advies kan je helpen bij het begrijpen van je rechten en uiteraard bij het nastreven van de vergoeding voor uw medische kosten waar je recht op hebt.”

Getuigenverklaring

Een ander punt dat kan helpen, is om zo veel mogelijk getuigenverklaringen te verzamelen. “Getuigen zijn belangrijk bij een ongeval, omdat deze kunnen helpen verduidelijken wie verantwoordelijk voor het ongeval is geweest”, zo besluit Allianz Direct.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Zes tips voor het dekken van medische kosten na een auto-ongeluk | TaxiPro
Allianz Direct geeft zes tips voor het dekken van medische kosten na een auto-ongeluk
Allianz Direct

Zes tips voor het dekken van medische kosten na een auto-ongeluk

Foto ter illustratie. Foto: Pexels

Een verkeersongeluk zit helaas in een klein hoekje. Een dergelijk ongeval kan iedereen overkomen. Omdat ongelukken per definitie al stressvol zijn, is het fijn altijd fijn dat je voor een deel van de kosten verzekerd bent en dat deze dus gedekt worden, zo stelt Allianz Direct. De verzekeringsmaatschappij deelt zes tips die automobilisten kunnen gebruiken om jouw medische kosten zo goed mogelijk vergoed te krijgen.

Om te beginnen is het volgens Allianz Direct van belang dat je de juiste autoverzekering hebt afgesloten. Hoewel de autoverzekering verplicht is, zijn er veel verschillende vlakken waarop automobilisten zich kunnen verzekeren. “Kijk dus goed naar of je verzekerd bent op punten waar jij misschien wel een verhoogd risico op loopt”, zegt de verzekeraar daarover. “Verder zou je altijd nog een aanvullende verzekering kunnen afsluiten. Denk daarbij aan een ongevallenverzekering voor de bestuurder of een inzittende verzekering bij Allianz Direct. Deze aanvullende verzekeringen dekken namelijk medische kosten die voortkomen uit auto-ongelukken.”

Ziektekostenverzekering

Daarnaast is het volgens de verzekeraar belangrijk om je eigen ziektekostenverzekering goed te begrijpen. “Ga eens na waar je precies voor verzekerd bent, en kijk naar hoe het zit met de medische kosten die je zou moeten maken na een auto-ongeluk.” Sommige ziektekostenverzekeringen dekken namelijk niet alle kosten die nodig zouden zijn na een zwaar ongeluk. “Door kennis te hebben van wat jouw ziektekostenverzekering dekt, zal je niet voor verrassingen komen te staan en zou je er voor kunnen kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren.”

Meld ongeval bij verzekeraar

Wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden, is het uiteraard belangrijk om dit zo snel mogelijk bij de autoverzekeraar te melden en de procedures van de claim te volgen. Verder is het belangrijk om het opgelopen letsel en de behandeling goed te documenteren. “Bewijs in de vorm van medische rekeningen, foto’s of doktersverslagen is erg belangrijk om de lopende zaak te ondersteunen.”

In sommige gevallen is een zaak echter te gecompliceerd om zelf op te lossen. Een advocaat kan in dergelijke situaties waardevolle hulp verlenen. “Dergelijk juridisch advies kan je helpen bij het begrijpen van je rechten en uiteraard bij het nastreven van de vergoeding voor uw medische kosten waar je recht op hebt.”

Getuigenverklaring

Een ander punt dat kan helpen, is om zo veel mogelijk getuigenverklaringen te verzamelen. “Getuigen zijn belangrijk bij een ongeval, omdat deze kunnen helpen verduidelijken wie verantwoordelijk voor het ongeval is geweest”, zo besluit Allianz Direct.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.