tilburg, taxi, station, taxichauffeur

Gemeente Tilburg wil overleg met taxibranche over geweld

TILBURG – De gemeente Tilburg wil volgende week woensdag samen met de politie de verschillende taxibedrijven en zelfstandige rijders rond de tafel gaan zitten voor een extra overleg, in de nasleep van de moord op zelfstandig chauffeur Radj Anand (37) afgelopen vrijdagnacht.

Anand werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in Kaatsheuvel op de Duinlaan doodgeschoten, bleek maandag officieel na politieonderzoek.

Overleg

Burgemeester Peter Noordanus stelde maandagavond in de gemeenteraad dat hij met wethouder Roel Lauwerier en de taxibranche in overleg wil. “De tegenstellingen mogen niet groter worden. Ik heb in de gaten dat er grote verschillen in belangen zijn in de taxiwereld.”

Noordanus heeft toestemming gegeven aan de demonstratie van zaterdagnacht omdat hij ‘merkte dat er de nodige emotie onder de chauffeurs was’. “Ik wilde hen de ruimte bieden daar iets mee te doen.”

Gemeente

Stationstaxi heeft zich vooralsnog afgemeld voor het taxi-overleg met de gemeente. “We willen eerst een paar zaken uitgesproken hebben en standpunten weten”, zegt Max Schollen, eigenaar van Stationstaxi in het Brabants Dagblad.

De technische recherche deed maandag nog onderzoek in de buurt van de Duinlaan. Rechercheurs liepen rond met metaaldetectoren.

Zaterdagnacht blokkeerden zo’n vijftig zelfstandige taxichauffeurs de Heuvel, om aandacht te vragen voor hun overleden collega en het volgens hen toenemend geweld in taxi’s.

Lees ook: Politie: Tilburgse taxichauffeur werd doodgeschoten

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.