boete, bekeuring, politie

Politie beboet vijftal zelfstandige taxichauffeurs Eindhoven

EINDHOVEN – Een vijftal zelfstandige taxichauffeurs in Eindhoven is beboet door de politie. Ze kregen boetes voor te hard rijden, onjuist ingevulde rittenstaat, overschrijden van de rijtijdenwet en een niet-gekeurde taximeter.

Door met te hoge snelheid binnen de bebouwde kom te rijden vielen meerdere zelfstandige taxichauffeurs op en werden ze door de politie staande gehouden en bekeurd. Bij verdere controle bleken ook andere zaken niet in orde, waardoor sommigen van hen meerdere geldboetes moesten betalen.

Politiecontrole

Dat overkwam zo’n vijf zzp-taxichauffeurs afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag tijdens politiecontroles op de Aalsterweg en de Montgommerylaan. Een van hen, een Eindhovenaar van 35, maakte het wel heel bont door met 94 km/u (gecorrigeerd) over de Aalsterweg te rijden, terwijl 50 km/u als maximum is toegestaan.

Twee taxichauffeurs hadden de rittenstaat niet op orde en betaalden ieder daarvoor een geldboete van 1100,- euro. Twee anderen kregen een rijverbod opgelegd; een voor het overschrijden van de arbeidstijdenwet en de ander voor het rijden met een niet-gekeurde taximeter. Hun passagiers moesten ter plekke noodgedwongen ander vervoer regelen, zo meldt de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Politie beboet vijftal zelfstandige taxichauffeurs Eindhoven”

Taxi Lichtstad|22.06.11|14:13

1100 euro, dat is een sloot geld…

Ria|23.06.11|14:21

Als alle overtredingen nu eens zo beboet worden dan is er tenminste een eerlijke verhouding in het bekeuringensysteem. Lijkt wel of taxi een melkkoe is, deel zulke bekeuringen ook uit aan alle overigen bij overtredingen, wel zo eerlijk. Fout is fout maar dit staat niet in verhouding!!

Bollebas|23.06.11|14:42

goed zo, aanpakken die handel, dat is nu juist de uitschot onder de taxichauffeurs die die hun naam te grabbel gooien.

lamie|24.06.11|00:36

Jammer dat ze er niet meer te pakken hebben. Zo moeten ze er meer te grazen nemen dat komt de taxibrance ten goede.

lamie|24.06.11|00:39

dit moet meer voorkomen dan komt er iets te weeg in de taxi wereld

Taxiinarnhem|13.07.11|00:17

Iemand die de rittenstaat niet op orde heeft, is nog niet direct uitschot ;)
Een niet gekeurde taximeter is weer van een ander kaliber, maar het verhaal verteld niet of er mee gerommeld is of dat alleen de geldigheidsduur van het keuringsbewijs is verstreken.
Veel te hard rijden, mag van mij ook aangepakt worden. Afpakken dat rijbewijs.

Verder zijn het gewoon lieden die netjes een vergunning hebben en belasting afdragen, toch?

Jan pastoor|13.07.11|11:06

Hufterig gedrag,,van deze agente,,,zwart ryders kunne ze en willen ze niet pakken zuijn ze tebang voor?? praat me niet van IVW en en ministerie van verkeer…makkelijk prooi deze chauffeur….laaat ze aub wat anders gaan uitspoken,,,,,L…L…..N

Ik groet U

Politie beboet vijftal zelfstandige taxichauffeurs Eindhoven | TaxiPro
boete, bekeuring, politie

Politie beboet vijftal zelfstandige taxichauffeurs Eindhoven

EINDHOVEN – Een vijftal zelfstandige taxichauffeurs in Eindhoven is beboet door de politie. Ze kregen boetes voor te hard rijden, onjuist ingevulde rittenstaat, overschrijden van de rijtijdenwet en een niet-gekeurde taximeter.

Door met te hoge snelheid binnen de bebouwde kom te rijden vielen meerdere zelfstandige taxichauffeurs op en werden ze door de politie staande gehouden en bekeurd. Bij verdere controle bleken ook andere zaken niet in orde, waardoor sommigen van hen meerdere geldboetes moesten betalen.

Politiecontrole

Dat overkwam zo’n vijf zzp-taxichauffeurs afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag tijdens politiecontroles op de Aalsterweg en de Montgommerylaan. Een van hen, een Eindhovenaar van 35, maakte het wel heel bont door met 94 km/u (gecorrigeerd) over de Aalsterweg te rijden, terwijl 50 km/u als maximum is toegestaan.

Twee taxichauffeurs hadden de rittenstaat niet op orde en betaalden ieder daarvoor een geldboete van 1100,- euro. Twee anderen kregen een rijverbod opgelegd; een voor het overschrijden van de arbeidstijdenwet en de ander voor het rijden met een niet-gekeurde taximeter. Hun passagiers moesten ter plekke noodgedwongen ander vervoer regelen, zo meldt de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Politie beboet vijftal zelfstandige taxichauffeurs Eindhoven”

Taxi Lichtstad|22.06.11|14:13

1100 euro, dat is een sloot geld…

Ria|23.06.11|14:21

Als alle overtredingen nu eens zo beboet worden dan is er tenminste een eerlijke verhouding in het bekeuringensysteem. Lijkt wel of taxi een melkkoe is, deel zulke bekeuringen ook uit aan alle overigen bij overtredingen, wel zo eerlijk. Fout is fout maar dit staat niet in verhouding!!

Bollebas|23.06.11|14:42

goed zo, aanpakken die handel, dat is nu juist de uitschot onder de taxichauffeurs die die hun naam te grabbel gooien.

lamie|24.06.11|00:36

Jammer dat ze er niet meer te pakken hebben. Zo moeten ze er meer te grazen nemen dat komt de taxibrance ten goede.

lamie|24.06.11|00:39

dit moet meer voorkomen dan komt er iets te weeg in de taxi wereld

Taxiinarnhem|13.07.11|00:17

Iemand die de rittenstaat niet op orde heeft, is nog niet direct uitschot ;)
Een niet gekeurde taximeter is weer van een ander kaliber, maar het verhaal verteld niet of er mee gerommeld is of dat alleen de geldigheidsduur van het keuringsbewijs is verstreken.
Veel te hard rijden, mag van mij ook aangepakt worden. Afpakken dat rijbewijs.

Verder zijn het gewoon lieden die netjes een vergunning hebben en belasting afdragen, toch?

Jan pastoor|13.07.11|11:06

Hufterig gedrag,,van deze agente,,,zwart ryders kunne ze en willen ze niet pakken zuijn ze tebang voor?? praat me niet van IVW en en ministerie van verkeer…makkelijk prooi deze chauffeur….laaat ze aub wat anders gaan uitspoken,,,,,L…L…..N

Ik groet U