Peutax, Breda, taxi

Evenementenvignet voor Bredase taxi’s

De gemeente Breda is van plan tijdens grote plaatselijke evenementen als carnaval en het jazzfestival een speciaal evenementenvignet in te voeren voor taxi’s.

Het plan is ontstaan na gezamenlijk overleg met het Taxi Collectief Breda en Peutax. Het idee is om de taxistandplaatsen bij het station en een aantal locaties in het centrum exclusief te reserveren voor vignethouders tijdens bijzondere evenementen op vastgestelde tijdstippen.

Het gemeentebestuur noemt het initiatief in antwoord op raadsvragen van het CDA en Trots op Nederland over de kwaliteit van taxivervoer.

Kwaliteit verbeteren

Het is een maatregel om de kwaliteit van het taxivervoer in de stad te verbeteren. Tijdens evenementen hebben Bredase taxichauffeurs veel last van collega’s buiten de stad die hun heil in Breda komen zoeken. Omdat ze de stad niet goed kennen zouden ze het imago van de Bredase sector kunnen schaden. De Bredase taxibranche had zelf een verdergaand plan bedacht om de Bredase markt te beschermen, maar daar voelt de gemeente niets voor. “Wij zijn geen voorstander van ingrijpen in het wettelijke recht van vrije concurrentie en zodoende het recht van iedere taxiondernemer om klanten op te pikken in iedere willekeurige stad”, aldus het college.

Om de vignetten in te kunnen voeren moet de gemeente een verkeersbesluit nemen. De juridische houdbaarheid daarvan moet nog onderzocht worden. Om de evenementenvignetten toch al tijdens carnaval 2013 te kunnen gebruiken, neemt de gemeente een tijdelijk verkeersbesluit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Evenementenvignet voor Bredase taxi’s”

Mike van Buren|03.01.13|19:44

Dezelfde Bredase taxi-chauffeurs pikken zelf ook klanten op in o.a. Tilburg.
Breda zou er beter aan doen zich aan de landelijk geldende wet te houden.

Peter. Walgreen|04.01.13|17:55

Diezelfde Bredase chauffeurs zie je ook in Friesland in de Sneekweek.

Mike van Buren|04.01.13|20:58

Jos Breda: “Ik ben het eens met de Utrechtse chauffeurs. Een paar hebben hun rittenstaat aan mij laten zien en ze reden ook gewoon korte ritten. Vriendjespolitiek gedoe zijn ze héél goed in hier in Breda. Heb het zelf ook mee gemaakt dat een collega uit Breda 3 auto’s voorliet. Schandalig vind ik dat. Die Utrechters zijn best relaxe gozers die netjes op hun beurt aan het wachten waren.”
Niks imago-vrees dus, maar ordinaire territorium-drift van Bredase taxi-bedrijf.

Evenementenvignet voor Bredase taxi’s | TaxiPro
Peutax, Breda, taxi

Evenementenvignet voor Bredase taxi’s

De gemeente Breda is van plan tijdens grote plaatselijke evenementen als carnaval en het jazzfestival een speciaal evenementenvignet in te voeren voor taxi’s.

Het plan is ontstaan na gezamenlijk overleg met het Taxi Collectief Breda en Peutax. Het idee is om de taxistandplaatsen bij het station en een aantal locaties in het centrum exclusief te reserveren voor vignethouders tijdens bijzondere evenementen op vastgestelde tijdstippen.

Het gemeentebestuur noemt het initiatief in antwoord op raadsvragen van het CDA en Trots op Nederland over de kwaliteit van taxivervoer.

Kwaliteit verbeteren

Het is een maatregel om de kwaliteit van het taxivervoer in de stad te verbeteren. Tijdens evenementen hebben Bredase taxichauffeurs veel last van collega’s buiten de stad die hun heil in Breda komen zoeken. Omdat ze de stad niet goed kennen zouden ze het imago van de Bredase sector kunnen schaden. De Bredase taxibranche had zelf een verdergaand plan bedacht om de Bredase markt te beschermen, maar daar voelt de gemeente niets voor. “Wij zijn geen voorstander van ingrijpen in het wettelijke recht van vrije concurrentie en zodoende het recht van iedere taxiondernemer om klanten op te pikken in iedere willekeurige stad”, aldus het college.

Om de vignetten in te kunnen voeren moet de gemeente een verkeersbesluit nemen. De juridische houdbaarheid daarvan moet nog onderzocht worden. Om de evenementenvignetten toch al tijdens carnaval 2013 te kunnen gebruiken, neemt de gemeente een tijdelijk verkeersbesluit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Evenementenvignet voor Bredase taxi’s”

Mike van Buren|03.01.13|19:44

Dezelfde Bredase taxi-chauffeurs pikken zelf ook klanten op in o.a. Tilburg.
Breda zou er beter aan doen zich aan de landelijk geldende wet te houden.

Peter. Walgreen|04.01.13|17:55

Diezelfde Bredase chauffeurs zie je ook in Friesland in de Sneekweek.

Mike van Buren|04.01.13|20:58

Jos Breda: “Ik ben het eens met de Utrechtse chauffeurs. Een paar hebben hun rittenstaat aan mij laten zien en ze reden ook gewoon korte ritten. Vriendjespolitiek gedoe zijn ze héél goed in hier in Breda. Heb het zelf ook mee gemaakt dat een collega uit Breda 3 auto’s voorliet. Schandalig vind ik dat. Die Utrechters zijn best relaxe gozers die netjes op hun beurt aan het wachten waren.”
Niks imago-vrees dus, maar ordinaire territorium-drift van Bredase taxi-bedrijf.