Wethouder, Eric Wiebes, TTO-vergunning, Staxi, Amsterdam, taxi

TTO’s dienen voor 15 mei Taxxxipas aan te vragen voor chauffeurs

De gemeente Amsterdam heeft op dit moment acht TTO-aanvragen nog in behandeling, vijf organisaties beschikken inmiddels over een vergunning. Als nog niet-goedgekeurde TTO’s voor 15 mei over een vergunning beschikken en meteen een volledige aanvraag indienen voor hun chauffeurs, heeft de gemeente nog voldoende tijd  om hen van een Taxxxipas te voorzien. Wordt deze datum niet gehaald, dreigen deze chauffeurs vanaf 1 juni tijdelijk hun vak niet te mogen uitoefenen.

Iedere taxichauffeur die in Amsterdam na 1 juni de opstapmarkt wil bedienen (straattaxi), moet beschikken over een Amsterdamse Taxxxipas. Daarvoor dient hij aangesloten te zijn bij een goedgekeurde TTO. De TTO’s die nog niet over een vergunning beschikken, hebben nog tot 15 mei de tijd om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs op 1 juni over een Taxxxipas beschikken.

Gemeente Amsterdam

“Als aanvragen voor 15 mei volledig zijn ingediend, zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat deze chauffeurs op 1 juni over een Amsterdamse Taxxxipas beschikken”, belooft woordvoerster Meriam Juthan van de gemeente Amsterdam.

Als er een aanvraag na 15 mei binnenkomt, is de kans groot dat deze niet voor 1 juni is afgerond en kan de chauffeur dus (tijdelijk) niet de opstapmarkt bedienen in Amsterdam. Juthan: “En als er extra screening nodig is van een taxichauffeur, bijvoorbeeld omdat iemand veel klachten heeft ontvangen in het verleden, of hij veel verkeers- of tram/busbaan-overtredingen heeft gemaakt, dan is de kans ook groot dat zijn aanvraag op 1 juni nog niet is afgerond.”

Vergunning

De deadline van 15 mei betekent echter wel dat de 8 TTO’s wiens aanvraag nog in behandeling is, haast moeten maken. Want er wordt nog volop over allerlei details gediscussieerd met de gemeente, waar de TTO’s aan moeten voldoen om een vergunning te krijgen.

“Zo is bijvoorbeeld ons nieuwe daklicht drie keer afgekeurd omdat het niet goed leesbaar zou zijn”, vertelt Mekki Aulad Ahmed van Taxicentrale4U. “Daar was ik het overigens niet mee eens. De laatste keer waren er twee ambtenaren die het wel goed konden lezen en eentje niet. Dan is het toch gewoon meeste stemmen gelden? Maar goed, wij gaan onze uiterste best doen om voor 15 mei over een vergunning te beschikken, zodat onze chauffeurs op 1 juni over de benodigde papieren beschikken.”

TTO

De TTO’s wiens aanvraag nog in behandeling is, zijn TaxiDirect, TCM, Taxicentrale4U, My Taxi Centrale, Sustainable Taxi Services (Taxi-E), Puurtaxicentrale “Het Stadshart”, BBF Taxi en Taxi H.A.F. “Aemstel Taxi”. Er zijn al vijf organisaties in het bezit van de TTO-vergunning. Dat zijn Staxi B.V., Taxistad B.V. , STA B.V. (Stads Taxi Amsterdam), TCA (Taxicentrale Amsterdam BV), AMS (Stichting AMS Taxi).

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

TTO’s dienen voor 15 mei Taxxxipas aan te vragen voor chauffeurs | TaxiPro
Wethouder, Eric Wiebes, TTO-vergunning, Staxi, Amsterdam, taxi

TTO’s dienen voor 15 mei Taxxxipas aan te vragen voor chauffeurs

De gemeente Amsterdam heeft op dit moment acht TTO-aanvragen nog in behandeling, vijf organisaties beschikken inmiddels over een vergunning. Als nog niet-goedgekeurde TTO’s voor 15 mei over een vergunning beschikken en meteen een volledige aanvraag indienen voor hun chauffeurs, heeft de gemeente nog voldoende tijd  om hen van een Taxxxipas te voorzien. Wordt deze datum niet gehaald, dreigen deze chauffeurs vanaf 1 juni tijdelijk hun vak niet te mogen uitoefenen.

Iedere taxichauffeur die in Amsterdam na 1 juni de opstapmarkt wil bedienen (straattaxi), moet beschikken over een Amsterdamse Taxxxipas. Daarvoor dient hij aangesloten te zijn bij een goedgekeurde TTO. De TTO’s die nog niet over een vergunning beschikken, hebben nog tot 15 mei de tijd om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs op 1 juni over een Taxxxipas beschikken.

Gemeente Amsterdam

“Als aanvragen voor 15 mei volledig zijn ingediend, zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat deze chauffeurs op 1 juni over een Amsterdamse Taxxxipas beschikken”, belooft woordvoerster Meriam Juthan van de gemeente Amsterdam.

Als er een aanvraag na 15 mei binnenkomt, is de kans groot dat deze niet voor 1 juni is afgerond en kan de chauffeur dus (tijdelijk) niet de opstapmarkt bedienen in Amsterdam. Juthan: “En als er extra screening nodig is van een taxichauffeur, bijvoorbeeld omdat iemand veel klachten heeft ontvangen in het verleden, of hij veel verkeers- of tram/busbaan-overtredingen heeft gemaakt, dan is de kans ook groot dat zijn aanvraag op 1 juni nog niet is afgerond.”

Vergunning

De deadline van 15 mei betekent echter wel dat de 8 TTO’s wiens aanvraag nog in behandeling is, haast moeten maken. Want er wordt nog volop over allerlei details gediscussieerd met de gemeente, waar de TTO’s aan moeten voldoen om een vergunning te krijgen.

“Zo is bijvoorbeeld ons nieuwe daklicht drie keer afgekeurd omdat het niet goed leesbaar zou zijn”, vertelt Mekki Aulad Ahmed van Taxicentrale4U. “Daar was ik het overigens niet mee eens. De laatste keer waren er twee ambtenaren die het wel goed konden lezen en eentje niet. Dan is het toch gewoon meeste stemmen gelden? Maar goed, wij gaan onze uiterste best doen om voor 15 mei over een vergunning te beschikken, zodat onze chauffeurs op 1 juni over de benodigde papieren beschikken.”

TTO

De TTO’s wiens aanvraag nog in behandeling is, zijn TaxiDirect, TCM, Taxicentrale4U, My Taxi Centrale, Sustainable Taxi Services (Taxi-E), Puurtaxicentrale “Het Stadshart”, BBF Taxi en Taxi H.A.F. “Aemstel Taxi”. Er zijn al vijf organisaties in het bezit van de TTO-vergunning. Dat zijn Staxi B.V., Taxistad B.V. , STA B.V. (Stads Taxi Amsterdam), TCA (Taxicentrale Amsterdam BV), AMS (Stichting AMS Taxi).

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.