Foto politieauto.
Handhaving

Haarlemse politie gaat vaker taxichauffeurs controleren na succesvolle controle

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De Haarlemse politie gaat taxichauffeurs vaker controleren op onder meer chauffeurskaarten, vergunningen en arbeids- en rusttijden. Dat meldt de politie via social media. Aanleiding is een succesvolle controle vorige week woensdag. 

“Tijdens de controle bleek dat een aanzienlijk aantal taxichauffeurs de zaken niet in orde had”, schrijft de politie. Meerdere taxichauffeurs zijn voor “uiteenlopende zaken” op de bon geslingerd. “De resultaten hebben ons dan ook doen besluiten dat we de controles op de taxiwetgeving niet alleen vaker en grootser, maar ook zelfstandig zullen gaan organiseren en uitvoeren.”

De Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) heeft informatie over de taxiwet overgedragen aan de politie. De politie kan hierdoor, naar eigen zeggen, “meer gericht” op deze wet controleren.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Haarlemse politie gaat vaker taxichauffeurs controleren na succesvolle controle | TaxiPro
Foto politieauto.
Handhaving

Haarlemse politie gaat vaker taxichauffeurs controleren na succesvolle controle

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De Haarlemse politie gaat taxichauffeurs vaker controleren op onder meer chauffeurskaarten, vergunningen en arbeids- en rusttijden. Dat meldt de politie via social media. Aanleiding is een succesvolle controle vorige week woensdag. 

“Tijdens de controle bleek dat een aanzienlijk aantal taxichauffeurs de zaken niet in orde had”, schrijft de politie. Meerdere taxichauffeurs zijn voor “uiteenlopende zaken” op de bon geslingerd. “De resultaten hebben ons dan ook doen besluiten dat we de controles op de taxiwetgeving niet alleen vaker en grootser, maar ook zelfstandig zullen gaan organiseren en uitvoeren.”

De Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) heeft informatie over de taxiwet overgedragen aan de politie. De politie kan hierdoor, naar eigen zeggen, “meer gericht” op deze wet controleren.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.