taxibord, daklicht, taxi

Taxichauffeurs begonnen met actie tegen UberPop-snorders

Taxichauffeurs in Amsterdam en Utrecht zijn begonnen met acties tegen UberPop-chauffeurs. Omdat de politie en ILT onvoldoende optreden, zijn ze zelf begonnen met het opsporen van dergelijke snorders. Ze bestellen een UberPop-chauffeur en blokkeren vervolgens zijn auto, waarna de politie wordt gebeld. Hierbij wordt melding gemaakt dat de chauffeur een misdrijf pleegt. Er wordt geen fysiek geweld gebruikt.

“Het is onze burgerplicht om mensen die misdrijven plegen aan te houden en aan de politie over te dragen. Dat zijn we dus aan het doen”, zegt Duco Douwstra, voorzitter Stichting Taxibelangen Nederland.

Protest

Hij heeft vorige week tijdens de protestactie op het Malieveld in Den Haag staatssecretaris Mansveld tot woensdag de tijd gegeven om uit te leggen welke actie zij onderneemt tegen de illegale snorderdienst UberPop.

“Die deadline staat nog steeds. Maar sommige chauffeurs zijn alvast op eigen houtje begonnen met hun burgerplicht. Want als er illegale activiteiten plaats hebben, dan moeten ook burgers die dat signaleren optreden. Zonder geweld uiteraard.”

Standplaats

Zo werd maandag in UtrechtĀ In Utrecht een taxi van UberPop in de val gelokt. Acht reguliere chauffeurs bestelden een wagen van de dienst en lieten hem naar de standplaats bij het Moreelsepark rijden. Daar werd de auto ingesloten.

De ingeseinde politie bemiddelde en heeft de gegevens van de UberPop-chauffeur doorgespeeld aan de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. De chauffeurs hebben de rijder van UberPOP niet belaagd. Ze kondigden wel hardere acties aan.Ā Ook in Amsterdam waren het afgelopen weekend dergelijke acties.

Misdrijven

“Zodra de ILT en politie hun eigen plicht kunnen vervullen en handhaven tegen deze illegale snorderdienst, dan hoeven wij hun werk niet meer te doen. Maar tot die tijd kan het niet zo zijn dat wij als burgers aan de zijlijn blijven terwijl er volop misdrijven worden gepleegd”, zegt Douwstra.

“Uiteraard zullen wij geen geweld gebruiken. Maar UberPop-chauffeurs zijn criminelen, ze plegen een misdrijf. En de Nederlandse wet moet gehandhaafd worden. Laten we hopen dat de politie en ILT snel zelf gaan optreden. Tot die tijd is het onze burgerplicht om de wetshandhavers hierbij te helpen.”

Bart Pals

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

26 reacties op “Taxichauffeurs begonnen met actie tegen UberPop-snorders”

Chand Malik|23.02.15|15:12

Inspecteurs van de ilt zijn echte lafaards ze zoeken een makkelijke prooi waarvoor ze geen moeite hoeven te doen en dat is een taxuchauffeur op een standplaats, lekker makkelijk te vinden en dan proberen ze te intimideren stoer doen en hoge boetes uitschrijven voor de kleinste overtredingen
Maar een uberpop chauffeur opsporen daar doen ze de moeite niet voor het is te veel opsporings werk voor ze
Echte lafaards!

Rodney Barten|23.02.15|15:17

Waarom stuurt de politie de gegevens naar de ILT? Kunnen ze zelf geen bonnenboekje pakken en een bekeuring uitschrijven? Worden die UberPoppers nog even meegenomen naar het bureau of mogen ze gelijk weer naar huis?

Johan Zevenbergen|23.02.15|15:36

Dat is dus precies wat Uber wil de discussie op gang brengen, en dat lukt aardig want al deze protesten
Zorgen er voor dat Uber minder hoeft te rechten en de politiek uit eindelijk een uitspraak doet om erger te voorkomen.
En dan kon het wel eens zo zijn dat alle beschermende regels zoals in de grote steden voor de taxi overboord gaan.
Omdat het via een app of centrale gereguleerd moet worden.

Rodney Barten|23.02.15|16:13

@ Johan: Bent u een tijdje op vakantie geweest in het buitenland? Er is al te lang gediscussieerd..als praten niet meer helpt…..

Duco Douwstra|23.02.15|16:23

De gemeente Amsterdam beoordeeld het staande houden van onverzekerde Uberpop auto’s als verstoring van de openbare orde.Is dat niet de zaak omdraaien?zijn het niet de Uberpop auto’s die begonnen zijn met de orde te verstoren.De gemeente verstopt zich achter de lakse ILT,maar het zijn geen taxi’s dus ILT heeft daar net zo veel over te zeggen dan de gemeente.TTO’s betalen duizenden euro’s aan de gemeente voor een vergunning en wat doet de gemeente?illegale snorder gedogen,rot op we doen hetzelf

Johan Zevenbergen|23.02.15|16:36

@Rodney
Al jaren niet op vakantie geweest, en zeker niet naar het buitenland.
Ik geef alleen aan dat er nu nog wat wettelijke bescherming is, en dat deze actie wel eens tegen draads kunnen werken.
Wellicht kunnen julie beter de app downloaden en dan het werk aannemen en vervolgens niet uitvoeren
zijn de gebruikers het in iedergeval gouw zat.

Viptouringcar.nl|23.02.15|16:47

Denk dat in dit geval de staande gehouden Uberpop-chauffeur niets te vrezen heeft in de vorm van boetes/bekeuringen. Ik begrijp dat de chauffeur voor aanvang van een rit staande is gehouden, hierdoor kun je niet aantonen dat deze personenvervoer aanbiedt tegen betaling, misschien wilde deze persoon iemand gewoon een vriendendienst verlenen, door deze persoon zonder een tegenoverstaande betaling te vervoeren.

Johan Zevenbergen|23.02.15|16:48

Of de app overstelpen met aanvragen, of
Wellicht een goede hacker vragen de boel plat te leggen.

Duco Douwstra|23.02.15|17:21

Hallo,de gemeente of de ILT maken er een einde aan af de taxibranche doet dat zelf. Waar zijn de kerels van vroegen gebleven? je durfde vroeger toch als niet Schiphol taxi een ritje vanaf Schiphol mee te pikken.Met die Schipholchauffeurs viel niet te spotten.Dus geen softe bestrijdingsmiddelen,maar duidelijk, doelmatig en afschrikwekkend. Wil Uberpop oorlog dan krijgen ze oorlog.Zoeken ze ruzie,dan helpen wij ze om die te vinden. Als Uberpop er over 1 maand nog is dan moeten we ons gaan schamen

Johan Zevenbergen|23.02.15|18:00

Precies duco,
dat is ook niet eerlijk voor de overige ondernemers in Nederland die afgeschermde, Schiphol en grote steden gebieden.

Bovendien als je aan de ene kant wel vind dat mensen zich aan de wet moeten houden, moet men dat aan de andere kant zelf ook doen en het voorbeeld geven.
Rechter zijn is toch ook een beschermd beroep.

Neemt niet weg dat ik snorren of Uber gewoon afkeur.

Rodney Barten|23.02.15|19:04

@ Duco: Word er nog iets vanuit STN georganiseerd?

Duco Douwstra|24.02.15|00:11

Beste Rodney, even lezen wat ik allemaal al heb geschreven.Ik ben vorige week woordvoerder geweest bij de Uberpop protestdag.Ik roep steeds dat als de overheid geen orde weet te handhaven, dat wij dat dan zelf gaan doen.Dus natuurlijk gaat STN dat ook organiseren als het al niet spontaan gebeurd,zoals dit weekend.Ik moet er toch niet aan denken dat zo’n onverzekerde Uberpop wagen een ernstig ongeluk veroorzaakt.Stoppen is de enige oplossing,dus daarom word allemaal lid van STN eendracht is macht

Michaƫl Vermeer|24.02.15|09:34

Ik was degene die de Uber-pop had besteld Viptourincar.nl en besteld met een creditcard(dus bewijs)
Heb hier printscreen van gemaakt en aan de politie gestuurd omdat deze ook in 1e instantie zij dat er niet was gereden.
De zaak ligt toch iets anders omdat nu bewezen kan worden dat hij zich aanbood voor het rijden van ritten tegen betaling.
Ze wilden het in 1e instantie afdoen met een waarschuwing, maar vanmiddag is er overleg tussen poltitie en ILT en dan zouden ze mij laten weten hoe of wat.

Duco Douwstra|24.02.15|09:56

Geweldig Michael,zo moeten we doorgaan en steeds strenger optreden.En dat de politie en de ILT een geheim onderonsje hebben is natuurlijk te gek voor woorden.Ze komen toch niet uit een ei? ze weten dat deze auto’s op het moment dat ze taxivervoer verrichten onverzekerd rijden.Van iedere andere weggebruiker wordt bij een weg controle dan de auto in beslag genomen.Maar het politieke troetel Uberpop mag kennelijk geen strobreed gehinderd worden.Wie verstoord hier nou de openbare orde?

Ton van Dalfsen|24.02.15|10:42

UberPop bestellen met bestemming Marnixstraat. En aldaar bij Hoofdburo politie naar politie bellen dat je voor de deur staat en niet uit de auto gaat

Pierre van Aert|24.02.15|10:45

Dan laten ze je rustig zitten, geen prioriteit !

Johan Zevenbergen|24.02.15|10:48

Leuke poging,
Maar de auto reed niet, en is ,,uitgelokt” en van voornemens zijn is iets anders als gedaan hebben.
weinig kans van slagen denk ik.

Ton van Dalfsen|24.02.15|11:14

Nee bedoel van je opgegeven adres waar je bent bestellen en je laten brengen naar de bestemming Marnixstraat

Rodney Barten|24.02.15|13:45

@ Johan: Als jij inbrekers gereedschap in de auto hebt en de politie houd jou aan voor een reguliere controle, dan mag je toch even mee naar het bureau voor tekst en uitleg. Hetzelfde zal moeten gelden voor deze zaak.

Rodney Barten|24.02.15|13:46

@ Micheal Vermeer: Goed gedaan, hopen op succes.

Johan Zevenbergen|25.02.15|00:18

@rodney,
Inbreken is een ander speerpunt en heeft een andere prioriteit dan snorren voor de politie,
Vandaar het overleg met de ILT.
Want er is geen sprake van onverzekerd rijden.
Maar goed feit blijft dat Michael de Uber heeft besteld met als doel deze er bij te lappen,of een punt te maken, en heeft dat ook publiekelijk toe gegeven en dat mag waarschijnlijk niet.
Maar goed die kansloze Uber snorders zijn toch niet z,n probleem om aan te pakken.
Succes.

Michaƫl Vermeer|25.02.15|14:04

Vanochtend contact gehad met politie, er is proces verbaal opgemaakt en een deangsom opgelegd van 10.000 euro, we kregen complimenten van de agent hoe dit is verlopen, zonder dreigementen en zo kan het dus ook!

Michaƫl Vermeer|25.02.15|14:08

Beste Johan,een taxiverzekering is niet hetzelfde als een gewone auto verzekering hoor!
Stel dat je een aanrijding krijgt met een Uber pop en jij raakt als klant gewond of nog erger, ben ik er van overtuigd dat de verzekering gaat spitten en niet uitbetaald en bij wie moet jij als klant je medische kosten gaan verhalen, bij Uber?
Geloof me die geven dan echt niet thuis hoor

Johan Zevenbergen|25.02.15|21:25

@Michael,
Dat verhaal is mij volkomen duidelijk als taxi ondernemer.
waarop ik doelde is dat op het moment dat de snoder is klem gezet
Hij niet met een klant reed dus er geen sprake was van onverzekerd rijden, alleen het voornemen.
Wat ik verder probeer aan te geven is dat heel veel dingen juridisch vaak anders liggen dan men denkt of logisch lijkt.
Maar begrijp dat deze actie inmiddels een positieve draai heeft gekregen, ben wel benieuwd wat er uit eindelijk van overeind blijft.
Succes

Patrick Tukkie|27.02.15|16:09

En weet je wat nou het gekke is de ilt hoeft helemaal niet zo moeilijk te doen qwa bewijslast daar hebben ze maar 1 persoon voor nodig en dat is dat die ene persoon even een bezoekje brengt aan het kantoor van uber en de administratie in beslag neemt mooier bewijs is er niet alle ritten staan geregistreerd en worden via de bank uitbetaald hoe mooier wil je het hebben!!!!maar er is onwil vanuit de overheid er zit hier meer achter denk aan steekpenningen enzv enzv

Najib Elasrouti|11.03.15|03:57

Uber word echt onderschat door de Grote centrales in heel Nederland. Zij Moeten zich verenigen en over gaan tot grotere acties anders loopt het echt goed uit de hand met de ongeorganiseerde groepjes taxichauffeurs. Het word van kwaad tot erger. Beginnende met uberpop auto’s te bestikkeren . En nu word al weer gedreigd met banden lek steken. wat is de volgende stap???

Taxichauffeurs begonnen met actie tegen UberPop-snorders | TaxiPro
taxibord, daklicht, taxi

Taxichauffeurs begonnen met actie tegen UberPop-snorders

Taxichauffeurs in Amsterdam en Utrecht zijn begonnen met acties tegen UberPop-chauffeurs. Omdat de politie en ILT onvoldoende optreden, zijn ze zelf begonnen met het opsporen van dergelijke snorders. Ze bestellen een UberPop-chauffeur en blokkeren vervolgens zijn auto, waarna de politie wordt gebeld. Hierbij wordt melding gemaakt dat de chauffeur een misdrijf pleegt. Er wordt geen fysiek geweld gebruikt.

“Het is onze burgerplicht om mensen die misdrijven plegen aan te houden en aan de politie over te dragen. Dat zijn we dus aan het doen”, zegt Duco Douwstra, voorzitter Stichting Taxibelangen Nederland.

Protest

Hij heeft vorige week tijdens de protestactie op het Malieveld in Den Haag staatssecretaris Mansveld tot woensdag de tijd gegeven om uit te leggen welke actie zij onderneemt tegen de illegale snorderdienst UberPop.

“Die deadline staat nog steeds. Maar sommige chauffeurs zijn alvast op eigen houtje begonnen met hun burgerplicht. Want als er illegale activiteiten plaats hebben, dan moeten ook burgers die dat signaleren optreden. Zonder geweld uiteraard.”

Standplaats

Zo werd maandag in UtrechtĀ In Utrecht een taxi van UberPop in de val gelokt. Acht reguliere chauffeurs bestelden een wagen van de dienst en lieten hem naar de standplaats bij het Moreelsepark rijden. Daar werd de auto ingesloten.

De ingeseinde politie bemiddelde en heeft de gegevens van de UberPop-chauffeur doorgespeeld aan de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. De chauffeurs hebben de rijder van UberPOP niet belaagd. Ze kondigden wel hardere acties aan.Ā Ook in Amsterdam waren het afgelopen weekend dergelijke acties.

Misdrijven

“Zodra de ILT en politie hun eigen plicht kunnen vervullen en handhaven tegen deze illegale snorderdienst, dan hoeven wij hun werk niet meer te doen. Maar tot die tijd kan het niet zo zijn dat wij als burgers aan de zijlijn blijven terwijl er volop misdrijven worden gepleegd”, zegt Douwstra.

“Uiteraard zullen wij geen geweld gebruiken. Maar UberPop-chauffeurs zijn criminelen, ze plegen een misdrijf. En de Nederlandse wet moet gehandhaafd worden. Laten we hopen dat de politie en ILT snel zelf gaan optreden. Tot die tijd is het onze burgerplicht om de wetshandhavers hierbij te helpen.”

Bart Pals

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

26 reacties op “Taxichauffeurs begonnen met actie tegen UberPop-snorders”

Chand Malik|23.02.15|15:12

Inspecteurs van de ilt zijn echte lafaards ze zoeken een makkelijke prooi waarvoor ze geen moeite hoeven te doen en dat is een taxuchauffeur op een standplaats, lekker makkelijk te vinden en dan proberen ze te intimideren stoer doen en hoge boetes uitschrijven voor de kleinste overtredingen
Maar een uberpop chauffeur opsporen daar doen ze de moeite niet voor het is te veel opsporings werk voor ze
Echte lafaards!

Rodney Barten|23.02.15|15:17

Waarom stuurt de politie de gegevens naar de ILT? Kunnen ze zelf geen bonnenboekje pakken en een bekeuring uitschrijven? Worden die UberPoppers nog even meegenomen naar het bureau of mogen ze gelijk weer naar huis?

Johan Zevenbergen|23.02.15|15:36

Dat is dus precies wat Uber wil de discussie op gang brengen, en dat lukt aardig want al deze protesten
Zorgen er voor dat Uber minder hoeft te rechten en de politiek uit eindelijk een uitspraak doet om erger te voorkomen.
En dan kon het wel eens zo zijn dat alle beschermende regels zoals in de grote steden voor de taxi overboord gaan.
Omdat het via een app of centrale gereguleerd moet worden.

Rodney Barten|23.02.15|16:13

@ Johan: Bent u een tijdje op vakantie geweest in het buitenland? Er is al te lang gediscussieerd..als praten niet meer helpt…..

Duco Douwstra|23.02.15|16:23

De gemeente Amsterdam beoordeeld het staande houden van onverzekerde Uberpop auto’s als verstoring van de openbare orde.Is dat niet de zaak omdraaien?zijn het niet de Uberpop auto’s die begonnen zijn met de orde te verstoren.De gemeente verstopt zich achter de lakse ILT,maar het zijn geen taxi’s dus ILT heeft daar net zo veel over te zeggen dan de gemeente.TTO’s betalen duizenden euro’s aan de gemeente voor een vergunning en wat doet de gemeente?illegale snorder gedogen,rot op we doen hetzelf

Johan Zevenbergen|23.02.15|16:36

@Rodney
Al jaren niet op vakantie geweest, en zeker niet naar het buitenland.
Ik geef alleen aan dat er nu nog wat wettelijke bescherming is, en dat deze actie wel eens tegen draads kunnen werken.
Wellicht kunnen julie beter de app downloaden en dan het werk aannemen en vervolgens niet uitvoeren
zijn de gebruikers het in iedergeval gouw zat.

Viptouringcar.nl|23.02.15|16:47

Denk dat in dit geval de staande gehouden Uberpop-chauffeur niets te vrezen heeft in de vorm van boetes/bekeuringen. Ik begrijp dat de chauffeur voor aanvang van een rit staande is gehouden, hierdoor kun je niet aantonen dat deze personenvervoer aanbiedt tegen betaling, misschien wilde deze persoon iemand gewoon een vriendendienst verlenen, door deze persoon zonder een tegenoverstaande betaling te vervoeren.

Johan Zevenbergen|23.02.15|16:48

Of de app overstelpen met aanvragen, of
Wellicht een goede hacker vragen de boel plat te leggen.

Duco Douwstra|23.02.15|17:21

Hallo,de gemeente of de ILT maken er een einde aan af de taxibranche doet dat zelf. Waar zijn de kerels van vroegen gebleven? je durfde vroeger toch als niet Schiphol taxi een ritje vanaf Schiphol mee te pikken.Met die Schipholchauffeurs viel niet te spotten.Dus geen softe bestrijdingsmiddelen,maar duidelijk, doelmatig en afschrikwekkend. Wil Uberpop oorlog dan krijgen ze oorlog.Zoeken ze ruzie,dan helpen wij ze om die te vinden. Als Uberpop er over 1 maand nog is dan moeten we ons gaan schamen

Johan Zevenbergen|23.02.15|18:00

Precies duco,
dat is ook niet eerlijk voor de overige ondernemers in Nederland die afgeschermde, Schiphol en grote steden gebieden.

Bovendien als je aan de ene kant wel vind dat mensen zich aan de wet moeten houden, moet men dat aan de andere kant zelf ook doen en het voorbeeld geven.
Rechter zijn is toch ook een beschermd beroep.

Neemt niet weg dat ik snorren of Uber gewoon afkeur.

Rodney Barten|23.02.15|19:04

@ Duco: Word er nog iets vanuit STN georganiseerd?

Duco Douwstra|24.02.15|00:11

Beste Rodney, even lezen wat ik allemaal al heb geschreven.Ik ben vorige week woordvoerder geweest bij de Uberpop protestdag.Ik roep steeds dat als de overheid geen orde weet te handhaven, dat wij dat dan zelf gaan doen.Dus natuurlijk gaat STN dat ook organiseren als het al niet spontaan gebeurd,zoals dit weekend.Ik moet er toch niet aan denken dat zo’n onverzekerde Uberpop wagen een ernstig ongeluk veroorzaakt.Stoppen is de enige oplossing,dus daarom word allemaal lid van STN eendracht is macht

Michaƫl Vermeer|24.02.15|09:34

Ik was degene die de Uber-pop had besteld Viptourincar.nl en besteld met een creditcard(dus bewijs)
Heb hier printscreen van gemaakt en aan de politie gestuurd omdat deze ook in 1e instantie zij dat er niet was gereden.
De zaak ligt toch iets anders omdat nu bewezen kan worden dat hij zich aanbood voor het rijden van ritten tegen betaling.
Ze wilden het in 1e instantie afdoen met een waarschuwing, maar vanmiddag is er overleg tussen poltitie en ILT en dan zouden ze mij laten weten hoe of wat.

Duco Douwstra|24.02.15|09:56

Geweldig Michael,zo moeten we doorgaan en steeds strenger optreden.En dat de politie en de ILT een geheim onderonsje hebben is natuurlijk te gek voor woorden.Ze komen toch niet uit een ei? ze weten dat deze auto’s op het moment dat ze taxivervoer verrichten onverzekerd rijden.Van iedere andere weggebruiker wordt bij een weg controle dan de auto in beslag genomen.Maar het politieke troetel Uberpop mag kennelijk geen strobreed gehinderd worden.Wie verstoord hier nou de openbare orde?

Ton van Dalfsen|24.02.15|10:42

UberPop bestellen met bestemming Marnixstraat. En aldaar bij Hoofdburo politie naar politie bellen dat je voor de deur staat en niet uit de auto gaat

Pierre van Aert|24.02.15|10:45

Dan laten ze je rustig zitten, geen prioriteit !

Johan Zevenbergen|24.02.15|10:48

Leuke poging,
Maar de auto reed niet, en is ,,uitgelokt” en van voornemens zijn is iets anders als gedaan hebben.
weinig kans van slagen denk ik.

Ton van Dalfsen|24.02.15|11:14

Nee bedoel van je opgegeven adres waar je bent bestellen en je laten brengen naar de bestemming Marnixstraat

Rodney Barten|24.02.15|13:45

@ Johan: Als jij inbrekers gereedschap in de auto hebt en de politie houd jou aan voor een reguliere controle, dan mag je toch even mee naar het bureau voor tekst en uitleg. Hetzelfde zal moeten gelden voor deze zaak.

Rodney Barten|24.02.15|13:46

@ Micheal Vermeer: Goed gedaan, hopen op succes.

Johan Zevenbergen|25.02.15|00:18

@rodney,
Inbreken is een ander speerpunt en heeft een andere prioriteit dan snorren voor de politie,
Vandaar het overleg met de ILT.
Want er is geen sprake van onverzekerd rijden.
Maar goed feit blijft dat Michael de Uber heeft besteld met als doel deze er bij te lappen,of een punt te maken, en heeft dat ook publiekelijk toe gegeven en dat mag waarschijnlijk niet.
Maar goed die kansloze Uber snorders zijn toch niet z,n probleem om aan te pakken.
Succes.

Michaƫl Vermeer|25.02.15|14:04

Vanochtend contact gehad met politie, er is proces verbaal opgemaakt en een deangsom opgelegd van 10.000 euro, we kregen complimenten van de agent hoe dit is verlopen, zonder dreigementen en zo kan het dus ook!

Michaƫl Vermeer|25.02.15|14:08

Beste Johan,een taxiverzekering is niet hetzelfde als een gewone auto verzekering hoor!
Stel dat je een aanrijding krijgt met een Uber pop en jij raakt als klant gewond of nog erger, ben ik er van overtuigd dat de verzekering gaat spitten en niet uitbetaald en bij wie moet jij als klant je medische kosten gaan verhalen, bij Uber?
Geloof me die geven dan echt niet thuis hoor

Johan Zevenbergen|25.02.15|21:25

@Michael,
Dat verhaal is mij volkomen duidelijk als taxi ondernemer.
waarop ik doelde is dat op het moment dat de snoder is klem gezet
Hij niet met een klant reed dus er geen sprake was van onverzekerd rijden, alleen het voornemen.
Wat ik verder probeer aan te geven is dat heel veel dingen juridisch vaak anders liggen dan men denkt of logisch lijkt.
Maar begrijp dat deze actie inmiddels een positieve draai heeft gekregen, ben wel benieuwd wat er uit eindelijk van overeind blijft.
Succes

Patrick Tukkie|27.02.15|16:09

En weet je wat nou het gekke is de ilt hoeft helemaal niet zo moeilijk te doen qwa bewijslast daar hebben ze maar 1 persoon voor nodig en dat is dat die ene persoon even een bezoekje brengt aan het kantoor van uber en de administratie in beslag neemt mooier bewijs is er niet alle ritten staan geregistreerd en worden via de bank uitbetaald hoe mooier wil je het hebben!!!!maar er is onwil vanuit de overheid er zit hier meer achter denk aan steekpenningen enzv enzv

Najib Elasrouti|11.03.15|03:57

Uber word echt onderschat door de Grote centrales in heel Nederland. Zij Moeten zich verenigen en over gaan tot grotere acties anders loopt het echt goed uit de hand met de ongeorganiseerde groepjes taxichauffeurs. Het word van kwaad tot erger. Beginnende met uberpop auto’s te bestikkeren . En nu word al weer gedreigd met banden lek steken. wat is de volgende stap???