Uber, Amsterdam, Taxi

Uber stopt met limousine-service UberLux in Nederland

Taxidienst Uber is gestopt met het aanbieden van haar UberLux-dienst in Nederland. Dat was een luxe limousine-dienst waarbij er gereden werd met voertuigen als de Mercedes-Benz S-Klasse en Audi A8. Chauffeurs die voor deze dienst actief waren moeten tegenwoordig hun diensten aanbieden via het goedkopere UberBlack. Voortaan biedt Uber in Nederland alleen nog UberX, UberBlack en UberVan aan.

UberLux was de eerste dienst die Uber introduceerde in Nederland. Hierbij was sprake van een luxe limousine die besteld kon worden in Amsterdam. Omdat er gebruik werd gemaakt van legale luxe taxi’s op blauwe platen voldeed de dienst grotendeels aan de taxiwet.. De huidige opties van Uber die nu nog te bestellen zijn voor klanten zijn fors goedkoper dan de originele UberLux-dienst.

Tarieven

Chauffeurs met een Mercedes-Benz S-Klasse die voor Uber willen blijven werken, krijgen daar voortaan alleen nog maar de tarieven van UberBlack voor. Die prijzen liggen ongeveer gelijk met die van een normale taxi, minus de 25% commissie die Uber inhoudt. Hun omzet met de limousine voor de ritten is dus nog maar 1,43 euro per kilometer, 26 cent per minuut en 2,25 euro opstarttarief.

Waarom Uber is gestopt met de limousine-service UberLux wil de taxi-app niet zeggen. Maar wereldwijd is Uber haar prijzen structureel aan het verlagen. Ook in Nederland is onlangs de goedkopere UberX geïntroduceerd. Sommige UberBlack-chauffeurs rijden tegenwoordig voor de lagere UberX-tarieven.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Uber stopt met limousine-service UberLux in Nederland”

Johan Zevenbergen|25.02.16|12:13

Wouwwwwwww wat een innovatie,
gewoon ordinaire slavernij lijkt mij.

Huib van der Kleij|25.02.16|12:24

waar blijft de gegarandeerde omzet van 250e per dag. met die tarieven.

Ras Van|25.02.16|12:57

chauffeurs van uberlux hoe voelen julllie je ….. heb je als je lange termijn geheugen niet werkt !

Ger Sempel|25.02.16|14:11

zo ie zo is een limousine met taxi meter geen limousine, maar een ordinaire straat taxi die nog eens 25% moet afstaan aan iemand die er geen reet voor doet. lekker slim jongens

Ton van Dalfsen|25.02.16|16:18

Ik ken veel chauffeurs die voor UberLux reden hun Uber Iphone terug hebben gegeven door de komst van Pop. Uber had niet zoveel UberLux chauffeurs meer omdat ze massaal afhaakten. Dus Uber kan niet aan de vraag voldoen. Dat gaat nu ook gebeuren met UberBlack door de nieuwe tarief stelsel en je niets meer aan rit over gaat houden.

Rodney Barten|25.02.16|16:40

Ton: Hoe bedoel je met aan de vraag voldoen? Wellicht is de hype rondom Uber al dalende en hebben ze helemaal niet zo veel vraag meer. Er is inmiddels ook ander concurrentie. Uber moet zo langzamerhand de geinvesteerde miljarden gaan terug verdienen en daarom worden de prijzen nu scherper gezet en is de provisie torenhoog.

Ton van Dalfsen|28.02.16|19:15

Rodney, Als er veel Uber-Lux chauffeurs de pijp aan maarten geven kunnen ze niet meer leveren en aan vraag voldoen. Dat zal ook met Uber-Black vergaan. Prijzen verlagen en dan moet je als aangesloten chauffeur ook nog eens 25% afdragen.

Ruben Brandenburg|03.03.16|10:35

Hype dalende. Nou ik rij me en slag in de rond en wat betreft die commissie.om een rit te krijgen in Amsterdam van een hotel moet je eerst iedere corrupte portier afkopen ritje schiphol koste je zo wie zo tussen de 6 en 10 euro. Is ook 20 procent van het totaal en dan nog dank je wel zeggen ook.
De hele dag stil staan op een standplaats nee daar wordt je rijk van.

Uber stopt met limousine-service UberLux in Nederland | TaxiPro
Uber, Amsterdam, Taxi

Uber stopt met limousine-service UberLux in Nederland

Taxidienst Uber is gestopt met het aanbieden van haar UberLux-dienst in Nederland. Dat was een luxe limousine-dienst waarbij er gereden werd met voertuigen als de Mercedes-Benz S-Klasse en Audi A8. Chauffeurs die voor deze dienst actief waren moeten tegenwoordig hun diensten aanbieden via het goedkopere UberBlack. Voortaan biedt Uber in Nederland alleen nog UberX, UberBlack en UberVan aan.

UberLux was de eerste dienst die Uber introduceerde in Nederland. Hierbij was sprake van een luxe limousine die besteld kon worden in Amsterdam. Omdat er gebruik werd gemaakt van legale luxe taxi’s op blauwe platen voldeed de dienst grotendeels aan de taxiwet.. De huidige opties van Uber die nu nog te bestellen zijn voor klanten zijn fors goedkoper dan de originele UberLux-dienst.

Tarieven

Chauffeurs met een Mercedes-Benz S-Klasse die voor Uber willen blijven werken, krijgen daar voortaan alleen nog maar de tarieven van UberBlack voor. Die prijzen liggen ongeveer gelijk met die van een normale taxi, minus de 25% commissie die Uber inhoudt. Hun omzet met de limousine voor de ritten is dus nog maar 1,43 euro per kilometer, 26 cent per minuut en 2,25 euro opstarttarief.

Waarom Uber is gestopt met de limousine-service UberLux wil de taxi-app niet zeggen. Maar wereldwijd is Uber haar prijzen structureel aan het verlagen. Ook in Nederland is onlangs de goedkopere UberX geïntroduceerd. Sommige UberBlack-chauffeurs rijden tegenwoordig voor de lagere UberX-tarieven.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Uber stopt met limousine-service UberLux in Nederland”

Johan Zevenbergen|25.02.16|12:13

Wouwwwwwww wat een innovatie,
gewoon ordinaire slavernij lijkt mij.

Huib van der Kleij|25.02.16|12:24

waar blijft de gegarandeerde omzet van 250e per dag. met die tarieven.

Ras Van|25.02.16|12:57

chauffeurs van uberlux hoe voelen julllie je ….. heb je als je lange termijn geheugen niet werkt !

Ger Sempel|25.02.16|14:11

zo ie zo is een limousine met taxi meter geen limousine, maar een ordinaire straat taxi die nog eens 25% moet afstaan aan iemand die er geen reet voor doet. lekker slim jongens

Ton van Dalfsen|25.02.16|16:18

Ik ken veel chauffeurs die voor UberLux reden hun Uber Iphone terug hebben gegeven door de komst van Pop. Uber had niet zoveel UberLux chauffeurs meer omdat ze massaal afhaakten. Dus Uber kan niet aan de vraag voldoen. Dat gaat nu ook gebeuren met UberBlack door de nieuwe tarief stelsel en je niets meer aan rit over gaat houden.

Rodney Barten|25.02.16|16:40

Ton: Hoe bedoel je met aan de vraag voldoen? Wellicht is de hype rondom Uber al dalende en hebben ze helemaal niet zo veel vraag meer. Er is inmiddels ook ander concurrentie. Uber moet zo langzamerhand de geinvesteerde miljarden gaan terug verdienen en daarom worden de prijzen nu scherper gezet en is de provisie torenhoog.

Ton van Dalfsen|28.02.16|19:15

Rodney, Als er veel Uber-Lux chauffeurs de pijp aan maarten geven kunnen ze niet meer leveren en aan vraag voldoen. Dat zal ook met Uber-Black vergaan. Prijzen verlagen en dan moet je als aangesloten chauffeur ook nog eens 25% afdragen.

Ruben Brandenburg|03.03.16|10:35

Hype dalende. Nou ik rij me en slag in de rond en wat betreft die commissie.om een rit te krijgen in Amsterdam van een hotel moet je eerst iedere corrupte portier afkopen ritje schiphol koste je zo wie zo tussen de 6 en 10 euro. Is ook 20 procent van het totaal en dan nog dank je wel zeggen ook.
De hele dag stil staan op een standplaats nee daar wordt je rijk van.